Η Ευρώπη κάνει τον Λιβάγια να υποφέρει

Η Ευρώπη κάνει τον Λιβάγια να υποφέρει

Ο Μάρκο Λιβάγια έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορα περιστατικά στην Ευρώπη. Από την... καρατιά στον Λάζοβιτς, στο σκηνικό με τον Καρέρα στην Μπράγκα.

Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν το… αρνητικό πρόσωπο της βραδιάς στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπράγκα στην Πορτογαλία.

Ο Κροάτης φορ πέρασε αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο του Estadio Municipal και ευθύνεται για το 2ο και το 3ο γκολ της ομάδας του Καρβαλιάλ. Η… απάντηση του Μάσιμο Καρέρα ήταν άμεση, με τον Ιταλό τεχνικό να τον στέλνει εκ νέου στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Ο 27χρονος δεν έδειξε και ιδιαίτερα… χαρούμενος με την απόφαση του κόουτς, με τον επιθετικό της Ένωσης να διανύει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Μάλιστα, ήταν τόσο εκνευρισμένος με την αλλαγή, που ξέσπασε στα αποδυτήρια της πορτογαλικής ομάδας.

Ο Λιβάγια πρωταγωνίστησε σε ακόμα ένα… επεισόδιο στα γήπεδα της Ευρώπης και to10.gr θυμίζει τα προηγούμενα περιστατικά, που έφεραν φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του φορ από το Σπλιτ της Κροατίας.

Η… καρατιά στον Λάζοβιτς και η «τιμωρία» της ΑΕΚ

28 Αυγούστου του 2018. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Βίντι, η ΑΕΚ πανηγυρίζει μια σπουδαία επιτυχία. Η τότε ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Ενώ οι περισσότεροι παίκτες γιόρταζαν την είσοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στο κέντρο του γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου υπήρχε… σύρραξη. Πυρ και μανία ο Μάρκο Λιβάγια, είχε πιαστεί στα χέρια με τον Λάζοβιτς της ουγγρικής ομάδας. Οι παίκτες των δυο ομάδων προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τον τηλεοπτικό φακό να συλλαμβάνει… καρατιά του Κροάτη φορ στον άσο της Βίντι.

Ο διαιτητής του αγώνα είδε τα όσα έγιναν, δίνοντας κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ. Βέβαια, το… κακό θα μεγάλωνε για τον ίδιο και την Ένωση. Η UEFA επέβαλλε τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών στον 27χρονο, με τους «κιτρινόμαυρους» να στερούνται τον πολυτιμότερο παίκτη τους στα πρώτα ευρωπαϊκά και κρίσιμα ματς. Με λίγα λόγια. Καταστροφή.

Επιστροφή με… κόκκινη!

Μετά την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών, ο Λιβάγια επέστρεψε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άγιαξ. Η Ένωση στεκόταν καλά στο τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου, μέχρι που ήρθε η… απερισκεψία του Κροάτη στο 67ο λεπτό.

Εκτέλεση φάουλ του Αίαντα, με τον Λιβάγια να κάνει χέρι εντός περιοχής. Δεύτερη κίτρινη κάρτα και στα αποδυτήρια ο 27χρονος παίκτης. Το… ταξίδι του Κροάτη επιθετικού στα αστέρια τέλειωσε στο 67ο λεπτό, με την ΑΕΚ να δέχεται δύο γκολ από τους Ολλανδούς του Τεν Χααγκ.

Το… επεισόδιο με τον Καρντόσο

Δεκαπενταύγουστος του 2019 και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κραϊόβα στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς του 0-2 της Ρουμανίας. Η Ένωση είναι… αγκαλιά με την πρόκριση στα playoffs του Europa League και χρειάζεται να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για να σφραγίσει το εισιτήριο.

Η ΑΕΚ μπορεί να προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά και πάλι υπήρχε ένα περιστατικό που σήκωσε μπόλικη… σκόνη. Στο 58ο λεπτό, ο τότε κόουτς της ομάδας, Μιγκέλ Καρντόσο αποφάσισε να περάσει στον πάγκο τον Μάρκο Λιβάγια και να βάλει στη θέση του τον Ντανιέλε Βέρντε.

Ο Κροάτης επιθετικός δυσανασχέτησε με την απόφαση του Πορτογάλου κόουτς. Ο 27χρονος παίκτης αποχώρησε κατευθείαν για τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον εκνευρισμό του.

EUROPA LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΡΑΙΟΒΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Πολλά τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια. Όπως φαίνεται, η Ευρώπη δεν του… πάει καλά. Τρεις διαφορετικοί προπονητές στην ΑΕΚ, τρία διαφορετικά επεισόδια, με τον Κροάτη επιθετικό να χάνει εύκολα την υπομονή του και να δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ