Σηφάκης : «Μετά το δοκάρι της Ατλέτικο, είπα δεν χάνουμε»

Σηφάκης : «Μετά το δοκάρι της Ατλέτικο, είπα δεν χάνουμε»

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια, ο Άρης έφυγε με το διπλό από την έδρα της Ατλέτικο στη Μαδρίτη, ολοκληρώνοντας μία από τις πιο μεγάλες νίκες στην ιστορία του.

Δέκα χρόνια κλείνει σήμερα η νίκη – έπος του Άρη στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-3) στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League της σεζόν 2010/11.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη, Μιχάλης Σηφάκης, που βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε εκείνο το παιχνίδι, μίλησε για τη συγκεκριμένη μάχη στην Ισπανία σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Metropolis»: 

«Μου θυμίζετε μία τόσο όμορφη στιγμή για την ιστορία του Άρη αλλά και την δική μου. Είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του Άρη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτήν. Σήμερα είναι η 10η επέτειος, την συγκεκριμένη μέρα δεν μπορείς να την ξεχάσεις και να θες, υπάρχουν φίλοι που μου στέλνουν διάφορα.

Το έχω ξαναπεί, αυτό που θυμάμαι έντονα είναι η στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο που γίνετε το δοκάρι της Ατλέτικο, είπα σήμερα δεν χάνουμε.

Επειδή ήταν μία συνεχόμενη φάση μέσα στην περιοχή τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Βγάζουν το πρώτο σουτ πάνω στην γραμμή, μετά λες το χάσαμε και μετά βλέπεις την μπάλα στα δίχτυα. Είναι κάποια κλάσματα. Είχα γυρίσει στους φιλάθλους και τον πάγκο, αν θυμάμαι καλά.

Την αποκλείσαμε κερδίζοντάς την μέσα και έξω. Το προηγούμενο παιχνίδι της Ατλέτικο ήταν ενάντια στην Ίντερ για το Σούπερ Καπ. Ο Κούπερ μας είχε πει πριν το παιχνίδι, με περίπου 50 σελίδες στο χέρι που ήταν η ανάλυση του παιχνιδιού με την Ίντερ, ότι αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε στο 110%.

Η εντολή ήταν να κρατάμε όσο μπορούμε την μπάλα, να κερδίσουμε χώρο και χρόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δουλέψαμε πολύ στις στημένες φάσεις. Ειδικά το τρίτο γκολ είχε δουλευτεί πολύ. Εκείνη ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Ατλέτικο τα τελευταία 20 χρόνια.

Δεν πήγαμε για να χάσουμε. Ο Άρης τότε στην Ευρώπη έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Ακόμη και στην Λεβερκούζεν που χάσαμε είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ξέραμε την δυσκολία, το παλέψαμε και δικαιωθήκαμε. Το γήπεδο ήταν μισοάδειο και εμείς είχαμε 4.000 κόσμο.

Όταν επί 95 λεπτά έχεις την υποστήριξη των φιλάθλων, τους είχα και από πίσω μου στο δεύτερο ημίχρονο, καταλαβαίνεις ότι έχεις πετύχει κάτι μεγάλο. Από την ένταση και τις φωνές. Όταν πάνε καλά τα πράγματα είναι…. καλό να έχεις τον κόσμο από πίσω σου. Η δύναμη του Άρη είναι οι φίλαθλοί του. Αγαπούν την ομάδα και είναι καλό να τους έχεις πάντα κοντά σου.

Έχει σχεδόν 2,5 χρόνια που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, δυστυχώς, για λόγους υγείας, όχι σημαντικούς. Δεν νομίζω ότι είμαι από τους ανθρώπους που μου αρέσει να εμφανίζομαι. Μόνο όταν έχεις κάτι να πεις. Έχω επαφή με το ποδόσφαιρο τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την εκπροσώπηση παικτών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ