Να αποκλείεσαι με 3άρα και 4άρα στην έδρα σου, με 13 γκολ σε 5 ματς και να είναι απλά Πέμπτη…

Να αποκλείεσαι με 3άρα και 4άρα στην έδρα σου, με 13 γκολ σε 5 ματς και να είναι απλά Πέμπτη…

Η στυγνή προσέγγιση του Μάσιμο Καρέρα σε στιλ «όλα καλά» στη νέα εντός έδρας κατραπακιά και τον αποκλεισμό, δείχνει το πρόβλημα επόμενης ημέρας στην ΑΕΚ.

Σαν τον θάνατο. Κάτι αναπόφευκτο. Κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Ετσι υποτάχθηκε η ΑΕΚ στη… μοίρα της. Ετσι αντιμετώπισε, τόσο τη Ζόρια όσο και την Μπράγκα. Και μέσα σε μία εβδομάδα ισοπέδως κάθε υποψία θετικής εικόνας που μπορεί να είχε από την παρουσία της στους ομίλους του Europa League. Επτά γκολ σε μία εβδομάδα, που αντί να δημιουργήσουν τριγμούς και να θέσουν τον οργανισμό σε κατάσταση συναγερμού, βρήκαν τον Μάσιμο Καρέρα να είναι… κουλ.

«Θεωρώ ότι επηρέασαν την ψυχολογία μας τα δύο γρήγορα γκολ αλλά αντιδράσαμε, παίξαμε όπως έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο, βάλαμε ένα γκολ και προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε. Δυστυχώς παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα, της οποίας αν της δώσεις ευκαιρίες, το πληρώνεις. Τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν από δικά μας λάθη». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Καρέρα μετά το παιχνίδι. Κι αν έβλεπε κάποιος τη γλώσσα του σώματος, θα καταλάβαινε ότι δεν τα είπε με κάποια ένταση, θυμό, έστω απογοήτευση. Τα είπε… χαλαρά, σαν να μην είχε γίνει τίποτε. Σαν να μην είχε αποτύχει για ακόμη μία χρονιά η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Σαν να μην είχε στην πλάτη δύο 4άρες, μέσα στο ΟΑΚΑ.

Η στυγνή προσέγγιση του Μάσιμο Καρέρα σε στιλ «όλα καλά» στην εντός έδρας 4άρα και τον αποκλεισμό, δείχνει το πρόβλημα επόμενης ημέρας για την Ενωση. Διότι εάν ο προπονητής αντιμετωπίζει έναν διασυρμό χαλαρά και έναν αποκλεισμό, με μία 3άρα και μία 4άρα στο «σπίτι του», σαν να είναι απλά… Πέμπτη, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο. Και κυρίως, δείχνει να μην υπάρχει τρόπος επιστροφής.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να παίζει με… ξεσπάσματα. Δεν έχει καμία σταθερότητα. Δεν έχει χαρακτήρα, προσωπικότητα και αγωνιστικό προσανατολισμό. Κάθε εβδομάδα ο Καρέρα προσπαθεί να δείξει κάτι άλλο. Αρνούμενος να δεχθεί και να κατανοήσει ότι το γκρουπ παικτών που έχει στη διάθεσή του, δεν μπορεί να ακολουθήσει πάντα τις διαφορετικές προσεγγίσεις του.

Σε σχέση με την περσινή ομάδα η φετινή ΑΕΚ είναι πιο ενισχυμένη. Και ποιοτικά και ποσοτικά. Σάκχοφ, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Λέβι Γκαρσία, Χνιντ δεν υπήρχαν πέρυσι. Και σίγουρα έχουν λύσει τα χέρια του προπονητή έως ένα σημείο. Από την άλλη, τερματοφύλακας δεν υπάρχει. Καλός, χρυσός ο Τσιντώτας, αλλά δε είναι Μπάρκας. Και ο Αθανασιάδης απλά δεν είναι αυτού του επιπέδου.

Και το πλέον οξύμωρο; Ο Καρέρα, που θεωρείται μετρ της αμυντικής τακτικής, παρουσιάζει μια ομάδα με τεράστια προβλήματα ανασταλτικά. Μια ομάδα που ισοπεδώνεται από τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ, και που δέχεται συνολικά 7 γκολ σε δύο παιχνίδια από την Μπράγκα και την τελευταία αγωνιστική έχει να πάει να παίξει με τη Λέστερ στην Αγγλία, έχει ήδη δεχθεί 13 γκολ (7-13). Εχοντας την 5η χειρότερη άμυνα στους ομίλους του Europa League. Πίσω μόνο από Σέλτικ (7-17), τη Λουντογκόρετς (6-16), την Ντάνταλκ (6-15) και τη Νις (8-15).

Η ΑΕΚ επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, έχει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπροστά της, και επειδή συχνά η ιστορία επαναλαμβάνεται, έχει αξία να θυμηθούμε ότι ο Καρέρα προσελήφθη μετά από ένα τέτοιο αθηναϊκό ντέρμπι πέρυσι. Όταν η Ενωση ητήθηκε 3-2 από τους Πράσινους με ανατροπή και απολύθηκε ο Κωστένογλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ