Η απουσία του Εμβιλά «παραμορφώνει» αγωνιστικά τον Ολυμπιακό

Η απουσία του Εμβιλά «παραμορφώνει» αγωνιστικά τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την διαφαινόμενη απουσία του Γάλλου διεθνούς «απειλεί» να αλλοιώσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των ερυθρόλευκων στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Λέγεται ατυχία, αλλά είναι κι αυτή μέσα στο ποδόσφαιρο. Άτυχος είναι ο Γιαν Εμβιλά που ένα μυϊκό πρόβλημα φαίνεται ικανό να τον κρατήσει εκτός του αγώνα με την Αϊντχόβεν. Ατυχία για τον Ολυμπιακό που χάνει ένα καθοριστικό παίκτη του σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Ο Γάλλος ήρθε στους ερυθρόλευκους γιατί ο Μοντέστο διαβεβαίωσε για την αξία του και τη δυνατότητά του να προσφέρει στους ερυθρόλευκους. Κι είναι αλήθεια πως όταν το είδαμε για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν απορίες.

Ο Εμβιλά αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να κάνει περιττά πράγματα. Ξέρετε, από εκείνα που «γράφουν» καλά στο μάτι και αρέσουν στον κόσμο. Ο διεθνής Γάλλος κρατάει την μπάλα όσο του χρειάζεται να την κοντρολάρει κι αμέσως μετά την προωθεί στους συμπαίκτες του. Είναι ζήτημα αν τον έχουμε δει μια φορά να ντριπλάρει αντίπαλό του. Να κουβαλάει την μπάλα. Το σώμα του παίρνει αμέσως θέση για να πασάρει την μπάλα.

Επιχειρεί τις περισσότερες πάσες από κάθε συμπαίκτη του και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας. Τρέχει ακατάπαυστα. Διανύει τα περισσότερα (χιλιό)μετρα από κάθε συμπαίκτη του και σκουπίζει μπροστά από την περιοχή. Μετράει ήδη τρία γκολ, δυο με σουτ έξω από την περιοχή και ένα με κεφαλιά. Αθόρυβος και ανεξάντλητος μας έδειξε γρήγορα πόσο πολύτιμος είναι και πόσο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του.

Χωρίς να συμμερίζομαι απολύτως αυτή την άποψη αναφέρω ότι η απουσία του αλλοίωσε το παιχνίδι στης ομάδας του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρτίνς αντιλήφθηκε άμεσα ότι αυτός και όχι ο Πέπε θα ήταν ο αντικαταστάτης του Γκιγιέρμε και δεν επέμεινε στον συμπατριώτη του που ήρθε στον Ολυμπιακό ως δική του επιλογή. Είναι κι αυτό (η αμεροληψία) ένα από τα πλεονεκτήματά του Πορτογάλου προπονητή. Ο Εμβιλά θα λείψει από το παιχνίδι με την Αιτχόβεν κι αυτό πονοκεφαλιάζει ήδη τον ΠέδροΜαρτίνς.

Στο 10.gr διαβάζετε ήδη ρεπορτάζ για τις σκέψεις που κάνει ο κόουτς του Ολυμπιακού προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά θα είναι οι δυο αμυντικοί χαφ. Και δυο τους θα χρειαστεί να κάνουν βήματα προς τα πίσω σε σχέση με τον χώρο που αγωνίζονται συνήθως για να μπουν στα παπούτσια του ρόλου που έχει στην ομάδα ο Εμβιλά.

Εδώ είναι το δίλημμα του Μαρτίνς. Να παίξει με τρίτο χαφ ένα από τους καθαρόαιμους οργανωτές του χάνοντας την πίεση που μπορούσε να βάλει ένας κλασσικός τρίτος χαφ ή να δώσει ένα τόνο πιο επιθετικό στην ομάδα του παίζοντας με κλασσικούς εξτρέμ και τον Βαλμπουενά ή τον Φορτούνη πίσω από τον Ελ Αραμπί. Οπου κι αν καταλήξει, η απουσία του Εμβιλά του μεταβάλλει τους σχεδιασμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ