Ολυμπιακός : Μια φωτογραφία – χίλιες λέξεις

Ολυμπιακός : Μια φωτογραφία – χίλιες λέξεις

Όλα τα λεφτά η φωτογραφία που τραβήχτηκε στο χθεσινό παιχνίδι με την Αϊντχόφεν μετά το 4-2 – Οι πρωταγωνιστές Μπουχαλάκης και Μασούρας, οι Φορτούνης, Ανδρούτσος και Βρουσάι, που μπήκαν αλλαγή και έδωσαν ώθηση με τη φρεσκάδα και το πάθος τους, αλλά και ο Σωκράτης, που έδωσε μεγάλες μάχες και ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία και συνεχίζει να κάνει περήφανους όλους τους Ελληνες. Οι Ερυθρόλευκοι χθες το βράδυ «πάτησαν» την Αϊντχόφεν στο Καραϊσκάκη (4-2) και έκαναν καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή τους στους «16» του Europa League.

Οι Πειραιώτες με μια εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν… σμπαράλια την άμυνα της Αϊντχόφεν και την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία (25/2) για να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μια ακόμα «μαγική» βραδιά για τον Ολυμπιακό, που απέδειξε περίτρανα ότι ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μια νίκη που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα στη μάχη για την 16η θέση στη βαθμολογία της UEFA και γέμισε με χαρά και περηφάνια τους οπαδούς του. Μια νίκη-χρυσάφι για την ομάδα του Πειραιά, με την οποία βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Όταν οι άλλες ελληνικές ομάδες αποκλείονται από τα προκριματικά ή τους ομίλους, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χθες, έβγαλε νοκ-άουτ μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ολλανδία, με τον Γιώργο Μασούρα στο 83’ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να φέρνει τον Ολυμπιακό ένα βήμα πιο κοντά στους 16.

Ο διεθνής χαφ, από μοιραίος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξελίχθηκε σε ήρωα στο ματς με την Αϊντχόφεν και δικαίωσε τον Πέδρο Μαρτίνς για την επιλογή του να τον ρίξει στον αγώνα. Η βασική φωτογραφία του κειμένου, που τραβήχτηκε στους πανηγυρισμούς μετά το 4-2, μάλιστα, είναι όλα τα λεφτά και αποτελεί δικαίωση τόσο για τον Πορτογάλο όσο και για τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Μπουχαλάκης πανηγυρίζει με τον Μασούρα. Δύο παίκτες που έχουν δεχθεί σκληρή κριτική κατά καιρούς, αλλά χθες ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού. Ο μέσος των Πειραιωτών σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο 9’, ενώ ο διεθνής εξτρέμ στο 83’ διαμόρφωσε το 4-2. Μαζί με τους σκόρερ, ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μέχρι πρότινος δεν ήταν στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά από τον Ιανουάριο και μετά έχει εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Εχει πάρει πολλές ευκαιρίες και σε όλες τις περιπτώσεις δικαίωσε τον Ιβηρα τεχνικό. Χθες, μπήκε ως αλλαγή στο 80’, όπως επίσης και ο Βρουσάι. Ενας ακόμα παίκτης στον οποίο πιστεύει πολύ ο προπονητής του Ολυμπιακού και του δίνει συνεχώς χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, στο 82′ παραλίγο να δώσει ασίστ στον Χασάν, αλλά τελευταία στιγμή η μπαλιά του κόπηκε από την άμυνα της PSV.

Δίπλα στον νεαρό εξτρέμ ο Κώστας Φορτούνης. Ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής και ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Στη φάση του γκολ του Μασούρα έκανε το γύρισμα από αριστερά και γενικά από τη στιγμή που μπήκε έκανε άνω κάτω την άμυνα της ολλανδικής ομάδας. Τη φωτογραφία συμπληρώνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ήρθε στο λιμάνι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Χθες, αγωνίστηκε ως βασικός και έδωσε μεγάλες μάχες με τους επιθετικούς της Αϊντχόφεν. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε σπουδαία εμφάνιση και μαζί με τον Μπα κράτησαν τους επιθετικούς της PSV μακριά από την εστία του Ζοσέ Σα. Ενας από τους καλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές, ο οποίος βοήθησε πολύ στο χθεσινό ματς και αναμένεται να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια και φυσικά τα επόμενα χρόνια.

Οι Ελληνες έκαναν τη διαφορά στον πρώτο αγώνα με την Αϊντχόφεν, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βασίζεται πάνω τους και να δικαιώνεται για την επιλογή του. Στον πάγκο βρισκόταν επίσης ο Τζολάκης, ο οποίος υπολογίζεται ως μπακ-απ του Σα και παίρνει χρόνο συμμετοχής φέτος από τον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά και ο νεαρός Σουρλής, ο οποίος λογίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πειραϊκής ομάδας, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βαρύτητα στον ελληνικό κορμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι δηλώσεις που έκανε ο Φρανσουά Μοντέστο για τον Μπάμπη Λυκογιάννη. «Είμαι στην Ελλάδα γιατί δουλεύω για τον Ολυμπιακό. Επίσης συνεργάζομαι με τη Νότιγχαμ, γιατί έχουν κοινή ιδιοκτησία. Ο Λυκογιάννης έπαιζε στους Νέους μας και για λίγο στην πρώτη ομάδα. Αρχικά έπαιζε ως μέσος και μετά ως αριστερός μπακ. Σημειώνει πρόοδο στην Κάλιαρι και τον παρακολουθούμε, γιατί χρειαζόμαστε Έλληνες παίκτες και αυτός έχει μεγαλώσει μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μοντεστό για τον Λυκογιάννη.

Ο Λυκογιάννης είναι βασικός και αναντικατάστατος τη φετινή σεζόν στη Serie A με 19 συμμετοχές και 1.526 λεπτά, ενώ έχει σκοράρει 2 γκολ και έχει μοιράσει 1 ασίστ. Ενας παίκτης που έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, με τον Ολυμπιακό όπως αποκάλυψε ο Μοντέστο να παρακολουθεί την εξέλιξή του και να έχει το όνομά του στη λίστα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ