Αρσεναλ : Το παιδί-θαύμα του Αρτέτα, το περσινό πάθημα και η Μπενφίκα (vids)

Αρσεναλ : Το παιδί-θαύμα του Αρτέτα, το περσινό πάθημα και η Μπενφίκα (vids)

Η βρετανική ομάδα θέλει… εκδίκηση από τον Ολυμπιακό για τον περσινό αποκλεισμό, ενώ το Europa League είναι ο μόνος τρόπος για να σώσει τη φετινή χρονιά – Το παιδί-θαύμα του Αρτέτα, Σμιθ Ρόου, τα πλάνα του Ισπανού τεχνικού για το παιχνίδι στο Φάληρο και τα… πεπραγμένα του στον επαναληπτικό με την Μπενφίκα.

Η κληρωτίδα έφερε για δεύτερη σερί χρονιά αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό με την Αρσεναλ, με τους Λονδρέζους να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Οι Κανονιέρηδες πακετάρουν τα πράγματά τους και την Τετάρτη θα έρθουν στην Ελλάδα για την αναμέτρηση της Πέμπτης στο Γ. Καραϊσκάκης. Το πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Europa League, με τον Μικέλ Αρέτα και τους παίκτες του να θέλουν… εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός πέρσι κέρδισε την Αρσεναλ στο Λονδίνο 2-1 στην παράταση (1-0 κανονική διάρκεια) και την πέταξε εκτός, ενώ ο ίδιος πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στους 16 του Europa League. Φέτος, οι δύο ομάδες κοντράρονται με έπαθλο μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με το Europa League να είναι ο μοναδικός τίτλος που διεκδικούν ακόμα οι Κανονιέρηδες. Ο Αρτέτα μετά το περσινό… πάθημα, έχει μάθει και έχει δώσει χαρακτήρα τελικού στο παιχνίδι του Φαλήρου.

Οι Λονδρέζοι επιστρέφουν στην Αθήνα, όπου είχαν αντιμετωπίσει και την Μπενφίκα πριν από λίγες εβδομάδες για τους 32 του Europa League, σε ένα ματς που έγινε στο Καραϊσκάκη λόγω του Covid-19 και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη. Στον τελευταίο αγώνα στην Premier League η Αρσεναλ ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας 1-1 με την Μπέρνλι, με τον Αρτέτα να έχει παράπονα από τους παίκτες του. Η εμφάνιση των Κανονιέρηδων δεν άρεσε καθόλου στον Ισπανό τεχνικό, που βλέπει το Europa League ως τη μοναδική διέξοδο για να σωθεί μια ουσιαστικά χαμένη χρονιά.

Ο προπονητής της Αρσεναλ έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι στο Φάληρο, με τον Ισπανό να προβληματίζεται για την κατάσταση του Σμιθ Ρόου. Τον 20χρονο μέσο, τον οποίο έχει μονιμοποιήσει το τελευταίο διάστημα στο αρχικό σχήμα της βρετανικής ομάδας. Στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής της Premier League με τη Λέστερ, ο νεαρός ένιωσε ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο και αντικαταστάθηκε, ενώ πριν από λίγες ημέρες δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Μπέρνλι. Πριν τον αγώνα στο «Τερφ Μουρ» ο Ρόου δοκίμασε να προπονηθεί, αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός αποστολής. H κατάστασή του όμως έχει βελτιωθεί και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των βρετανικών Μέσων θα ταξιδέψει στην Αθήνα με την υπόλοιπη αποστολή και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην αρχική 11άδα. «Ο τραυματισμός του Ρόου δεν είναι σοβαρός και είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στις προπονήσεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ο Αρτέτα ποντάρει πολλά στον 20χρονο, ο οποίος αποτελεί την πρώτη του επιλογή για τη μεσαία γραμμή. Στον επαναληπτικό με την Μπενφίκα τον είχε χρησιμοποιήσει ως αριστερό χαφ σε τριάδα με τους Σακά και Οντεγκααρντ. Στον αγώνα με την Λέστερ, στον οποίο τραυματίστηκε, τον είχε χρησιμοποιήσει ως κεντρικό χαφ σε τριάδα με τους Γούλιαν και Πέπε. Ο Ισπανός τεχνικός τον υπολογίζει για βασικό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και είναι αποφασισμένος να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Σμιθ Ρόου φέτος έχει αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια, έχοντας 5 γκολ και 6 ασίστ. Στο πρωτάθλημα μονιμοποιήθηκε στη βασική 11άδα της Αρσεναλ μετά την 15η αγωνιστική, ενώ στα τελευταία 11 παιχνίδια της Premier League έχει 4 ασίστ. Οποτε βρέθηκε μάλιστα σε καλή μέρα και έδωσε τελική πάσα, η ομάδα του κέρδισε, δείγμα της επιρροής που έχει στο παιχνίδι των Κανονιέρηδων, παρότι είναι μόλις 20 ετών.

Οσον αφορά στην 11άδα που παρέταξε ο Αρτέτα στον επαναληπτικό με την Μπενφίκα, ο Ισπανός παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας τον Λένο μπροστά από την εστία και τους Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ και Τίρνεϊ στην άμυνα. Οι Τσάκα και Σεμπάγιος ήταν στα χαφ, με τους Σακά, Οντεγκααρντ και Ρόου στην τριάδα πίσω από τον Ομπαμεγιάνγκ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Ισπανός έβαλε ως αλλαγή τους Γούλιαν, Πάρτεϊ, Λακαζέτ, Τσάμπερς και Ελνένι, αλλάζοντας όλη την ομάδα από τη μέση και μπροστά. Οι αλλαγές δείχνουν το βάθος και την ποιότητα που διαθέτει η Αρσεναλ, που θέλει να πάρει εκδίκηση από τον Ολυμπιακό και να σώσει τη χρονιά. Αγωνιστικά και οικονομικά, αφού η… χασούρα της είναι μεγάλη, ενώ ο κόσμος πιέζει για μια επιτυχία.

Δείτε τα highlights από το παιχνίδι με την Μπενφίκα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ