Ολυμπιακός : Ο Φορτούνης και το «κουμπί» του Μπρούμα

Ολυμπιακός : Ο Φορτούνης και το «κουμπί» του Μπρούμα

Γιατί ο Μαρτίνς σκέφτεται την συνύπαρξη των 2 άσων στην εντεκάδα της Πέμπτης.

Συνέβη δύο φορές σε δύο λεπτά το μεσημέρι της Κυριακής στο «Καραϊσκάκη». Και εν πολλοίς ήταν το «κλειδί» για τον περίπατο στη λιακάδα του Φαλήρου, με αντίπαλο τη Λαμία. Ο Κώστας Φορτούνης και ο Αρμίντο Μπρούμα έπαιξαν «πέτρα-ψαλίδι-χαρτί» πανηγυρίζοντας το 1-0 του Πορτογάλου (8΄). Έκαναν ακριβώς το ίδιο και στο 2-0 (10΄) του χαρισματικού Έλληνα. Και δεν είναι μόνο ότι… ξάπλωσαν τους φιλοξενούμενους στο χορτάρι, σφραγίζοντας τους τρεις βαθμούς. Είναι κυρίως ότι έβαλαν «ιδέες» στον Πέδρο Μαρτίνς για το επόμενο. Για τη πρώτη μεγάλη μάχη με την Άρσεναλ, το βράδυ της Πέμπτης (22.00). Το πρώτο μισό της πρόκλησης.

Όχι, μην φανταστείτε πράγματα που δεν συμβαίνουν στην ιεροτελεστία του Πορτογάλου τεχνικού. Ο τρόπος του γνωστός. Και έπειτα από σχεδόν μια τριετία; Συνηθισμένος. Δεν «ανοίγει τα χαρτιά του» ούτε στους ποδοσφαιριστές του ως την ώρα «μηδέν». Δοκιμάζει πολλά, σκέφτεται περισσότερα, αλλά δεν ανακοινώνει το παραμικρό πριν το τελευταίο βίντεο ανάλυσης. Εκείνου που η προβολή ολοκληρώνεται λίγο πριν η αποστολή του Ολυμπιακού φύγει για το γήπεδο. Έτσι θα κάνει και τη Πέμπτη πριν οι Ερυθρόλευκοι επιβιβαστούν στο λεωφορείο στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Γιατί λοιπόν προκύπτει η αίσθηση πως η επόμενη αρχική του εντεκάδα αν και σε παράταξη 4-3-3 πιθανότατα θα χωρέσει τα «συνεταιράκια» του «πέτρα-ψαλίδι-χαρτί»; Εδώ η κουβέντα αποκτά σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η διαχείριση

Ο Φορτούνης –που σκόραρε για τρίτη σερί αγωνιστική Σούπερ Λιγκ- αποσύρθηκε από το ματς της Κυριακής με τη λήξη του πρώτου μέρους και την ασφάλεια του 3-0. Δείγμα ότι το τεχνικό τιμ θέλει να του δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάσες εν όψει της συνέχειας. Την ίδια στιγμή ο Μπρούμα έμεινε στο γήπεδο ως το φινάλε, διότι το τεχνικό τιμ θέλει να τον βοηθήσει να βρει ρυθμό. Και ψυχολογία μέσα από ασίστ και γκολ που πάντα έχουν τη σημασία τους για έναν winger. Πολλώ δε μάλλον για εκείνον που ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή αποτελεί τον υπ αριθμόν 1 της θέσης και στα δύο άκρα. Ποιο είναι όμως το ιδιαίτερο με τον 26άχρονο άσο; Ότι γκολ και ασίστ του προκύπτουν μόνο όταν είναι στο γήπεδο μαζί του ο Κώστας Φορτούνης.

Όλα… μαζί

Έχει 4 τέρματα και 2 τελικές πάσες σε 13 παρουσίες στη Σούπερ Λιγκ. Τα έκανε όλα με τον διεθνή Έλληνα άσο στο πλευρό του. Με την Λάρισα στις 20 Δεκεμβρίου (5-1) οι δύο τους συνυπήρξαν 76΄ και πρόλαβαν να δώσουν από μια τελική πάσα ο καθένας. Στην Τρίπολη ανήμερα των Φώτων (0-4) πέτυχαν και οι δύο γκολ. Στον Βόλο την προηγούμενη Δευτέρα (1-2), ο Μπρούμα έδωσε την ασίστ στο γκολ του Φορτούνη. Προχθές ο Φορτούνης έδωσε την ασίστ στον Μπρούμα για το 1-0 και σκόραρε ο ίδιος το δεύτερο. Ακόμη και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (0-1), ο Μπρούμα πέτυχε γκολ στο τελευταίο λεπτό (45΄+1΄) που πάτησε χορτάρι ο συμπαίκτης του πριν μείνει στα αποδυτήρια ως «αλλαγή».

Η πάσα στον «χώρο»

Υπάρχει μια ξεκάθαρη αγωνιστική «χημεία». Και αφορά κυρίως στην ικανότητα του Φορτούνη να πασάρει στον «χώρο». Ότι ακριβώς θέλει ο Μπρούμα που το βασικό του όπλο στο παιχνίδι του είναι η ταχύτητα. Και μιας και το σενάριο της Πέμπτης σαφώς περιλαμβάνει μια στόχευση στους «χώρους» που από ένστικτο θα αφήσει η Άρσεναλ, στο φύση επιθετικό παιχνίδι της; Ίσως έτσι να ολοκληρώνεται η «εικόνα». Και η ιδέα που βρίσκεται προς διαπραγμάτευση στο τραπέζι. Πιθανότατα ο μοναδικός ανοιχτός «λογαριασμός» για την εντεκάδα του Ολυμπιακού καθώς οι «10» είναι βέβαιοι.

Μια θέση

Ο Ουσεϊνου Μπα όπως αναμένονταν είναι ετοιμοπόλεμος. Θα σταθεί κανονικά στο πλευρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην καρδιά της άμυνας. Λαλά και Ρέαμπτσιουκ θα είναι στα άκρα της άμυνας, στην τετράδα μπροστά από τον Ζοσέ Σα. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά θα είναι στη μεσαία γραμμή. Μπρούμα και Ελ Αραμπί είναι επίσης δεδομένοι. Ουσιαστικά λοιπόν παίζεται μια θέση ανάμεσα στον Φορτούνη και τον Βαλμπουενά. Με τον Γάλλο να έχει σαφώς καλύτερη προσαρμογή στον 4-3-3 σχηματισμό, και να αποτελεί σίγουρα μια λύση εμπειρίας και ασφάλειας. Αλλά τον Φορτούνη «τακτικά» ίσως να μπορεί να εκμεταλλευθεί καλύτερα τους «χώρους» στους οποίους λογικά οι Ερυθρόλευκοι θα επενδύσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ