10 ιστορίες που προέκυψαν από το Ολυμπιακός – Άρσεναλ

10 ιστορίες που προέκυψαν από το Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και to10.gr παρουσιάζει 10 ιστορίες που προέκυψαν από την πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός παρότι πάλεψε μέχρι και το 79ο λεπτό απέναντι στην Άρσεναλ δεν κατάφερε να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα το έδινε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Emirates» σε μια εβδομάδα. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 3-1 σε ένα ματς όπου κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο και ο Γερμανός ρέφερι, Ντάνιελ Ζίμπερτ καθόρισε το αποτέλεσμα και πιθανότατα και την πρόκριση. Ο διαιτητής του ματς και το VAR έκλεισαν τα μάτια στο πεντακάθαρο φάουλ του Γκάμπριελ στο δεύτερο γκολ πάνω στον Εμβιλά και τα υπόλοιπα είναι ιστορία, αφού παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού το γκολ μέτρησε κανονικά, χωρίς καν ο Ζίμπερτ να πάει να δει τη φάση.

Πλέον το έργο του Ολυμπιακού όπως μπορεί να καταλάβει κανείς είναι πολύ δύσκολο για πρόκριση, αφού ψάχνει τρία γκολ στο Λονδίνο την ερχόμενη Πέμπτη για να είναι αυτός που θα πάρει την πρόκριση. Στο πρώτο ματς οι Πειραιώτες μπορούσαν να κάνουν το 2-1 με την ευκαιρία του Ελ Αραμπί, όμως αν’αυτού έγινε το 3-1 σε ένα ματς, όπου δημιουργήθηκαν μερικές όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες.

To10.gr παρουσιάζει λοιπόν 10 ιστορίες που προέκυψαν από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη για την πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων για τη φάση των «16» του Europa League.

Οι 10 ιστορίες που προέκυψαν από το Ολυμπιακός – Άρσεναλ

1. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα δυο κόντρα στην Άρσεναλ σε δυο συνεχόμενες αναμετρήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί στο 50% των γκολ που έχει πετύχει στο Europa League.

2. H Άρσεναλ με τη νίκη στο Καραϊσκάκη έχει κερδίσει τα 8 από τα 9 παιχνίδια της στο Europa League φέτος και είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση (27 γκολ).

3. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε κερδίσει τα τρία πρώτα ματς στην έδρα του απέναντι στην Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, όμως πλέον έχει ηττηθεί στα τρία τελευταία απέναντι στους κανονιέρηδες στο Καραϊσκάκη.

4. Ο Γουίλιαν έχει μοιράσει περισσότερες ασίστ για την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, από οποιονδήποτε άλλο παίκτη φέτος (έχει 7), συμπεριλαμβανομένων και των τριών στα γκολ που έχει σκοράρει ο Γκάμπριελ.

5. Και τα 4 γκολ του Μοχάμεντ Ελνένι, μαζί με το χθεσινό στο Καραϊσκάκη έχουν έρθει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού έχει 1 στο Champions League και 3 στο Europa League. Τα τρία εξ αυτών μάλιστα είναι εκτός περιοχής.

6. Το γκολ του Μάρτιν Όντεγκαρντ στο πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη ήταν και το πρώτο του με τη φανέλα της Άρσεναλ. Οι κανονιέρηδες πλέον έχουν τους περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ στο Europa League από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (14).

7. Κανένας παίκτης σε όλο το Europa League δεν έχει περισσότερα λάθη που οδήγησαν σε γκολ αντιπάλου φέτος από τον Ντάνι Θεμπάγιος της Άρσεναλ, με τον Ισπανό να μετράει 2 και μάλιστα στα δυο τελευταία ματς (με Ολυμπιακό και Μπενφίκα)

8. O Ζοσέ Σα και τις τρεις φορές που έχει αγωνιστεί απέναντι στην Άρσεναλ έχει δεχτεί γκολ, ενώ μετράει συνολικά 1 νίκη και 2 ήττες και πέντε γκολ παθητικό, που είναι τα περισσότερα που έχει δεχτεί από έναν σύλλογο στο Europa League.

9. Ολυμπιακός και Άρσεναλ έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό, καθώς μετράνε συνολικά 11 παιχνίδια ως αντίπαλοι μαζί με το χθεσινό και δεν έχουν έρθει ισοπαλία.

10. Ο Μικέλ Αρτέτα από τότε που ανέλαβε την Άρσεναλ (Δεκέμβριο του 2019) μετράει μόλις μια ήττα στο Europa League, ενώ εχθές με τη νίκη στο Καραϊσκάκη έφτασε τις 9 νίκες σε 11 παιχνίδια. Έχει μόνο μια ισοπαλία (με την Μπενφίκα) και μια ήττα στην καριέρα του στη διοργάνωση. Από τον Ολυμπιακό πέρσι (1-2).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ