Στη φάση των 16 του Europa League προχώρησαν Σάλτσμπουργκ, Μίλαν και Μπιλμπάο (vids)

Στη φάση των 16 του Europa League προχώρησαν Σάλτσμπουργκ, Μίλαν και Μπιλμπάο (vids)

Μίλαν, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σάλτσμπουργκ, εύκολα ή δύσκολα πήραν την πρόκριση για την φάση των 16 του Europa League, επικρατώντας με νίκες ή στο σύνολο τερμάτων επί των Λουντογκόρετς, Σπαρτάκ Μόσχας και Ρεάλ Σοσιεδάδ αντίστοιχα.

Τυπική διαδικασία για τη Μίλαν

Οι ροσονέρι, είχαν ξεμπερδέψει με την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς, αφού είχαν επικρατήσει της Λουντογκόρετς 3-0 εκτός έδρας. Κάπως έτσι η Μίλαν ήλεγξε πλήρως το ματς και δεν άφησε στιγμή τον ρυθμό να ανέβει.

Ήρθε και το γκολ του Μπορίνι σε μια φάση που οι παίκτες του Γκατούζο συνδυάστηκαν ιδανικά (21’) για το 1-0 και κάπου εκεί όλοι κατάλαβαν πως το ματς στο Μεάτσα… τελείωσε. Άλλη μια νίκη για τον «Ρίνο» που βλέπει την ομάδα του να είναι σε πολύ καλό φεγγάρι και πλέον περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλόν της για τη φάση των 16 του Europa League.

 

Σπάσαν καρδιές στο Σάλτσμπουργκ, την πρόκριση οι Ταύροι

Μετά το χορταστικό ματς του Ανοέτα, όπου Σοσιεδάδ και Σάλτσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, στον επαναληπτικό για τη φάση των 32 για το Europa League είχαμε άλλο ένα ματς που έσπασαν καρδιές.

Στην Red Bull Arena, είχαμε μια πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση. Στο 10’ ο Νταμπούρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους για να έρθει ο Νάβας για τους Ισπανούς να δώσει εκ νέου ελπίδες πρόκρισης, κάνοντας το 1-1 στο 28’, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Σάλτσμπουργκ μπήκε δυνατά με τους Σλάγκερ (49’) και Ραμάλιο (50’) να μη μπορούν να σκοράρουν, για να έρθει ο Νάβας να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Σοσιεδάδ, όταν στο 71’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μετά από αυτό οι ελπίδες των Βάσκων εκμηδενίστηκαν για να έρθει ο Μπερίσα στο 74’ να κλειδώσει οριστικά την πρόκριση ης Σάλτσμπουργκ με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτυ, που διαμόρφωσε και το τελικό 2-1 υπέρ των Αυστριακών.

 

Πρόκριση με άγχος για την Μπιλμπάο στον Λάκο των Λεόντων

Οι Βάσκοι είχαν κάνει τη μισή δουλειά μετά τη νίκη τους με 3-1 μέσα στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ και το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι ένα ματς… διαχείρισης. Οι Ρώσοι όμως λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκαν ένα από τα γκολ που έψαχναν με τον Λουίζ Αντριάνο να κάνει το 1-0 για την Σπαρτάκ.

Ευτυχώς για την Μπιλμπάο, ο Ετσέιτα φρόντισε να βάλει τέλος στις όποιες βλέψεις των φιλοξενούμενων κάνοντας το 1-1 στο 57’, με τους παίκτες του Καρέρα να καταφέρνουν μόνο να πετύχουν το γκολ μια ανούσιας αλλά τιμητικής νίκης μέσα στο Σαν Μαμές, με τον Μελγαρέχο να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ