Το κριάρι, ο ιμάμης και η Φενέρ που έρχεται φουριόζα στο Φάληρο

Το κριάρι, ο ιμάμης και η Φενέρ που έρχεται φουριόζα στο Φάληρο

Επιασαν τόπο... τα ξόρκια του Αλί Κοτς, με την Φενέρ να φεύγει νικήτρια από το ντέρμπι με την Γαλατασαράι, δείχνοντας σε καλή κατάσταση ενόψει Ολυμπιακού.

Με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, η Φενέρμπαχτσε έπεσε κατευθείαν στα… βαθιά, με την ομάδα της Πόλης να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γαλατασαράι. Ενα do or die ματς για τη Φενέρ, που είχε συμπληρώσει τέσσερις αναμετρήσεις χωρίς νίκη στην Τουρκία. Άλλωστε, τα σύννεφα πάνω από το κεφάλι του Βίτορ Περέιρα είχαν πυκνώσει επικίνδυνα, με τα ονόματα υποψήφιων προπονητών να κάνουν καθημερινά… παρέλαση. Σλάβεν Μπίλιτς, Λούσιεν Φαβρ και Μπρούνο Λαμπαντία ήταν τρεις κόουτς που έπαιζαν δυνατά για τον πάγκο της Φενέρ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν στα… σχοινιά, παίρνοντας παράταση ζωής με τη νίκη στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι. Το σύνολο του Βίτορ Περέιρα δραπέτευσε από το Nef Stadyumu με γκολ στο 94΄, δείχνοντας έτοιμο για τη μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (24/11), στο Φάληρο.

«Θέλαμε να δείξουμε στον πρόεδρο, τη διοίκηση, την ομάδα, τα μέλη της Γαλατάσαραϊ και τους οπαδούς μας ότι είμαστε μια οικογένεια στο γήπεδο και νομίζω ότι το δείξαμε με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στην Γαλατάσαραϊ. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να δώσουμε ελπίδα. Πήραμε 3 βαθμούς, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να παλεύουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύουμε στη σκληρή δουλειά και έχουμε πολλά ματς μπροστά μας. Θα παλεύουμε σε κάθε ματς», δήλωσε ο κόουτς της Φενέρ, γνωρίζοντας απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης.

 

Επιασαν τόπο τα… ξόρκια

Μια είδηση που πέρασε στα… ψιλά τις προηγούμενες μέρες αφορά τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αλί Κοτς, θεώρησε πως ένα κριάρι και ένας ιμάμης θα βάλουν… φρένο στην αγωνιστική κατρακύλα της τουρκικής ομάδας.

Τι έκανε λοιπόν; Θυσίασε ένα κριάρι, ενώ στη συνέχεια κάλεσε ιμάμη στην προπόνηση για να ευλογήσει τα τέρματα ώστε να μη δέχεται γκολ η ομάδα του Βίτορ Περέιρα. Φυσικά, δεν έμεινε μόνο εκεί, διαβάζοντας και ευχές για να πετύχουν πολλά γκολ οι παίκτες της Φενέρ.

Τα… ξόρκια, φαίνεται πως έπιασαν τόπο, με το σύνολο του Περέιρα να θριαμβεύει στο ντέρμπι κόντρα στην Γαλατά. Τώρα, στο στρατόπεδο των Τούρκων ευελπιστούν πως το κριάρι και ο Ιμάμης θα κάνουν τα… μαγικά τους και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

ali-koc_3712

Η ευκαιρία του Φαλήρου

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο Europa League, η Φενέρ βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τον Ολυμπιακό και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στο ματς του πρώτου γύρου, το σύνολο του Μαρτίνς έκανε… παρέλαση στην Πόλη, με την τουρκική ομάδα να έρχεται πλέον φουριόζα στο Φάληρο.

Το σύνολο του Περέιρα βρίσκεται έναν πόντο μακριά από τη δεύτερη θέση και το… συναπάντημα με τον τρίτο του Champions League. Η Φενέρ θέλει να εξαργυρώσει την καλή της εικόνα στο ματς με την Γαλατά, αλλά και το διπλό στην Αμβέρσα, ενώ και ο Περέιρα βλέπει τον αγώνα κόντρα στην πρώην ομάδα του, ως μια ευκαιρία για να ισχυροποιήσει τη θέση του στον πάγκο των Τούρκων. Τον έναν «τελικό» στην Τουρκία τον πήραν τα καναρίνια, έχοντας πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στη μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη του Γεώργιος Καραϊσκάκης. «Έχω κατακτήσει στο παρελθόν το Γιουρόπα Λιγκ ως βοηθός προπονητή, θέλω να το κατακτήσω και ως πρώτος προπονητής», είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο Βίτορ Περέιρα, δείχνοντας τις μεγάλες βλέψεις του.

Στο ντέρμπι με την Γαλατά, η Φενέρ έδειξε πως έχει αφήσει πίσω την προβληματική της εικόνα, με την ομάδα του Βίτορ Περέιρα να έρχεται στο Φάληρο για την τελευταία της ευρωπαϊκή… ζαριά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ