Η νέα ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού – Εκπλήξεις από τον Μαρτίνς

Η νέα ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού – Εκπλήξεις από τον Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε την οριστική απόφαση για την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού. Μέσα Μανωλάς, Γκάρι και... έκπληξη. Εκτός Μάρκοβιτς και Καρμπόβνικ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του κλείστηκαν στα αποδυτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο λόγος; Επρεπε να παρθεί η τελική απόφαση για τη λίστα που θα καταθέσει ο Ολυμπιακός στην UEFA, για τη συνέχεια του Europa League, αρχής γενομένης με τα παιχνίδια κόντρα στην Αταλάντα. Με τον προπονητή των Πειραιωτών να κάνει τη μίνι έκπληξη και να περιλαμβάνει τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς προβληματιζόταν επί της ουσίας μόνο για μία θέση. Καθώς εξ αρχής ήταν δεδομένο ότι στη νέα λίστα που θα έστελνε ο Ολυμπιακός στην UEFA, θα βρίσκονταν τα ονόματα του Κώστα Μανωλά και του Γκάρι Ροντρίγκες. Της σημαντικότερης χειμερινής μεταγραφής των Πειραιωτών, αλλά και ενός παίκτη που αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο, αφότου είχε δηλωθεί η λίστα των ομίλων.

Μετά από πολλή σκέψη, αλλά και βλέποντας τι ακριβώς συμβαίνει στις προπονήσεις και την παρουσία των νέων ποδοσφαιριστών, ο Μαρτίνς πήρε την απόφαση η 3η αλλαγή που είχε δικαίωμα να κάνει ο Ολυμπιακός να είναι ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Την ημέρα, μάλιστα, που ο 20χρονος μέσος, που αποκτήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ποιες τρεις θέσεις αδειάζουν, για να μπουν στη λίστα Μανωλάς, Γκάρι και Φαντιγκά. Η μία ήταν δεδομένη εξ αρχής, καθώς είχε αδειάσει από την παραχώρηση του Αχμέντ Χασάν στην Κόνιασπορ. Τώρα Ολυμπιακός και Μαρτίνς αποφάσισαν να μείνουν εκτός της νέας λίστας ο Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται, αλλά και ο Μίχαλ Καρμπόβνικ, τον οποίο ο Μαρτίνς ενημέρωσε πως επίσης δεν τον υπολογίζει για τις βασικές του επιλογές.

Ως εκ τούτου, η ευρωπαϊκή λίστα για τους ομίλους του Europa League θα απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Ανδρούτσος, Ουσεϊνού Μπα, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Σισέ, Ελ Αραμπί, Κούντε, Λαλά, Μασούρας, Λόπες, Εμβιλά, Ονιεκουρού, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Τικίνιο, Τζολάκης, Βατσλίκ,Βαλμπουενά, Βρουσάι, Μανωλάς, Γκάρι Ροντρίγκες και Φαντιγκά.

Στη Λίστα Β βρίσκεται και το όνομα του Φώτη Κίτσου, ο οποίος αποτελεί και με τη… βούλα ο αναπληρωματικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού και σήμερα έκανε και ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ στο 89ο λεπτό.

UPDATE – Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ

Λίστα Α
Ανδρούτσος
Ουσεϊνού Μπα
Μπουχαλάκης
Μαντί Καμαρά
Αγκιμπού Καμαρά
Σισέ
Φαντιγκά
Ελ Αραμπί
Κούντε
Λαλά
Μανωλάς
Μασούρας
Λόπες
Εμβιλά
Ονιεκουρού
Παπαδόπουλος
Παπασταθόπουλος
Ροντρίγκες
Ρέαμπτσιουκ
Τικίνιο
Τζολάκης
Βατσλίκ
Βαλμπουενά
Βρουσάι

Λίστα Β
Καραργύρης
Παπαδούδης
Κασέμι
Κίτσος
Λιάτσος
Μαρίνος
Ντόι
Σαπουντζής
Σουρλής
Βοΐλης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ