Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Με σόου του Γκάρι Ροντρίγκες

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Με σόου του Γκάρι Ροντρίγκες

Σε μεγάλη κέφια ο Γκάρι Ροντρίγκες, που έβαλε δύο γκολ και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1 – Σκόραρε και ο Βαλμπουενά.

Με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη για την 21η αγωνιστική της Super League.

Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι επέστρεψε… ορεξάτος από το Κόπα Αφρικα και με δύο γκολ (4’, 73’) οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη και στο +12 από τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται αργότερα στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και στο πρώτο πεντάλεπτο πέτυχαν δύο γκολ, με τους Βαλμπουενά (1’) και Γκάρι Ροντρίγκες (4’), με τον Αφρικανό να σκοράρει ξανά στο δεύτερο ημίχρονο και να σφραγίζει το τρίποντο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Σε ένα ματς που είχε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα από τους φιλοξενούμενους, που ξεπέρασαν πολλές φορές τα όρια. Ενα από αυτά μάλιστα προκάλεσε τον τραυματισμό του Κένι Λαλά, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 35′.

Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 50 βαθμούς σε 20 αναμετρήσεις και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ιωνικό (6/2, 17:15), ενώ ο Παναιτωλικός το Σάββατο θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα (5/2, 19:30).

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Μανωλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Αγκιμπού Καμαρά και Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με την εξής 11άδα: Ανέστης, Περέιρα, Αντούνες, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μάρτενσον, Μόρσεϊ, Ντουάρτε και Βέργος.

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις 55 δευτερόλεπτα, μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, ο Ανέστης απέκρουσε, αλλά ο Βαλμπουενά βρέθηκε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο μάλιστα οι Πειραιώτες έκαναν το 2-0, με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Αγκιμπού βρήκε χώρο και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ανέστης απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός χωρίς να το σκεφτεί, σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στρώθηκε στον Γκάρι, ο οποίος με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Μείωσε ο Μόρσεϊ, αλλαγή ο Λαλά

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ο Παναιτωλικός ανασυντάχθηκε και απείλησε δύο φορές με τον Νίκο Βέργο. Στο 8’ και στο 22’. Στην πρώτη περίπτωση η κεφαλιά του χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ και έφυγε άουτ και στη δεύτερη ο Τσέχος πορτιέρο έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά που έκανε ο στράικερ του Παναιτωλικού.

Στο 28’ τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Μόρσεϊ. Ο άσος της ομάδας του Αγρινίου πήρε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Ρέαμπτσιουκ, ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και με σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Βατσλίκ.

Μετά το γκολ του Παναιτωλικού ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Λαλά τραυματίστηκε σε μαρκάρισμα του Περέιρα. Ο Ανδρούτσος στο 35’ πήρε τη θέση του Γάλλου μπακ και στο 43’ παραλίγο να καταγράψει τη δεύτερη ασίστ του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ανδρούτσος έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Βαλμπουενά πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Ευκαιρία με Ελ Αραμπί

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αναστασίου έκανε αλλαγή σέντερ φορ, με τον Καρέλη να παίρνει τη θέση του Βέργου. Το πρώτο 15άλεπτο κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό στο 60’ να αγγίζει το 3-1 με τον Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ανέστης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε με υπερένταση. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Μασούρα και Τικίνιο αντί των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Γκάρι x2 και 3-1

Στο 65’ και στο 71’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τους Εμβιλά και Μασούρα, αλλά στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη και στη δεύτερη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Ο,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του το έκανε ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 73ο λεπτό. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έκλεψε από τον Βργκοτς, μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για το 3-1, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους Ερυθρόλευκους να ελέγχουν το ματς και να φτάσουν στο τρίποντο. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα τους Κίτσο και Φατινγκά αντί των Ρέαμπτσιουκ και Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Γάλλο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα των πρωταθλητών.

Το δεκάρι: Ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι σκόραρε δύο γκολ σε τρεις τελικές και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη. Η καλύτερη εμφάνισή του με τα χρώματα των Πειραιωτών, με τον διεθνή άσο να έχει επιστρέψει… κεφάτος από το Κόπα Αφρικα.

Το κλειδί: Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και το έδειξαν με τα δύο γρήγορα γκολ. Στα 55 δευτερόλεπτα με τον Βαλμπουενά και στο 4’ με τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Γιατί κόουτς: Το… έψαξε πολύ ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά η κλάση και η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά. Ο Μαρτίνς στο δεύτερο μέρος φρέσκαρε την ομάδα του και στις καθυστερήσεις έδωσε την ευκαιρία στον Φατινγκά να κάνει το ντεμπούτο του.

Στον πάγκο:  Μετά το 2-0 οι Ερυθρόλευκοι χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (35’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρεάμπτσιουκ (89’ Κίτσος) – Εμβιλά, Μπουχαλάκης – Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά (63’ Μασούρας), Ροντρίγκες (89’ Φαντινγκά)- Ελ Αραμπί (63’ Τικίνιο)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Περέιρα (62’ Αποστολάκης), Αντούνες, Βργκοτς, Λούι – Φλόρες, Τσιγγάρας (74’ Μπαρμπόσα) και Μάρτενσον (80’ Λάρσον) – Μόρσεϊ, Ντουάρτε (74’ Χ. Μπελεβώνης) και Βέργος (46’ Καρέλης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ