«Επιχείρηση Μπέργκαμο»: Το πλάνο Μαρτίνς για την πρώτη «μάχη»

«Επιχείρηση Μπέργκαμο»: Το πλάνο Μαρτίνς για την πρώτη «μάχη»

Η απόφαση για την άμυνα που θα κρίνει πολλά, οι επιστροφές στην ενδεκάδα και τα ατού για το ματς της Πέμπτης με την Αταλάντα

Κάθε χρόνο τέτοιο γύρο… Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει ο Πέδρο Μαρτίνς την κατάσταση που αντιμετωπίζει στον Ολυμπιακό τέτοια περίοδο τα τελευταία τρία χρόνια. Και αν στην παρθενική του σεζόν δεν μπόρεσε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ να αποκλείσει την Ντιναμό Κιέβου έχοντας κάνει προηγουμένως την υπέρβαση με την Μίλαν, στα επόμενα δύο χρόνια είναι πιστός στο ραντεβού της επιτυχίας.

Και τι επιτυχίες! Πρώτα την σπουδαία Άρσεναλ με το επικό διπλό στο Λονδίνο και πέρσι την Αϊντχόβεν που είδε για πρώτη φορά στην ιστορία της να αποκλείεται από ελληνική ομάδα. Ισχυρός και πάλι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα, αντίστοιχη φάση των «32», καθώς η Αταλάντα μπορεί να μην έχει την ίδια αίγλη, διαθέτει όμως μια εξαιρετική ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Το ματς στο Μπέργκαμο έρχεται την Πέμπτη για τον Ολυμπιακό σε ένα διάστημα που η ομάδα έχει βάλει τις βάσεις για ένα ακόμη πρωτάθλημα και μπορεί να αφοσιωθεί πλήρως στους Ιταλούς. Στο ίδιο διάστημα όμως ο Ολυμπιακός βρίσκεται μακριά από τα αγωνιστικά στάνταρ του και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Μαρτίνς περιμένοντας πως κόντρα στην Αταλάντα θα δει πολλά από αυτά που θέλει από την ομάδα του.

Τα λάθη και η ευκολία που δέχεται φάσεις η άμυνα είναι τα δύο στοιχεία που θέλει να εξαλείψει εν όψει Αταλάντα γνωρίζοντας συνάμα πως είναι σημαντικό να υπάρχει βελτίωση και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Μαρτίνς ξέρει πως οι Ιταλοί θα πιέσουν, αυτό είναι άλλωστε το παιχνίδι τους. Ξέρει πολύ καλά πως παίζουν, τους έχει μελετήσει δύο μήνες τώρα, γνωρίζει συνάμα πως εντός έδρας η Αταλάντα έχει χειρότερα αποτελέσματα από εκτός έδρας! Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην ποδοσφαιρική αφέλεια που βγάζει κάποιες φορές. Όπως και να έχει για τον Ολυμπιακό το πρώτο μέλημα είναι η δική του παρουσία.

Πως η ομάδα θα επιστρέψει στα στάνταρ της την στιγμή ακριβώς που χρειάζεται. Η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο παιχνίδια όμως στο Μπέργκαμο ο Μαρτίνς και οι παίκτες του καλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα.

Πως θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς κανείς δεν το ξέρει με σιγουριά αυτή την στιγμή. Μόνο ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός που αρέσκεται στα mind games και στο «κρυφτό» προς τον αντίπαλο προπονητή. «Κλειδί» για το βασικό σχήμα η απόφαση για το κέντρο της άμυνας.

Ο Σισέ όλα δείχνουν πως θα είναι στην αποστολή της ομάδας μπαίνοντας ξανά σε ρυθμό μετά την μεγάλη του απουσία στο Κόπα Άφρικα και αν ο Μαρτίνς θα τον ρίξει κατευθείαν στη «μάχη» τότε η τριάδα στην άμυνα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σε ένα 3-4-3 ή 3-5-2 μαζί με Μανωλά και Σωκράτη, τον Ρέαμπτσιουκ στα αριστερά και τον Λαλά δεξιά, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την έκπληξη με Βρουσάι.

Στον άξονα Εμβιλά και Μπουχαλάκης είναι τα φαβορί, Αγκιμπού μπροστά τους και Μασούρας, Ελ Αραμπί στην επίθεση με τον Βατσλίκ βεβαίως κάτω από τα γκολπόστ. Αν πάει σε τετράδα τελικά ο Μαρτίνς τότε μπαίνει στο αρχικό σχήμα ο Μαντί αντί του Σισέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ