«Βλέπει» τελικό η Άιντραχτ (1-2) – Λύτρωση στο φινάλε για τη Λειψία (1-0)

«Βλέπει» τελικό η Άιντραχτ (1-2) – Λύτρωση στο φινάλε για τη Λειψία (1-0)

Μετά την Μπαρτσελόνα ήταν σειρά της Γουέστ Χαμ να υποκλιθεί στην κλάση της Άιντραχτ η οποία χάρη σε τέρματα των Κναούφ και Καμαντά πήρε σπουδαία νίκη με 1-2 μέσα στο Λονδίνο και οδέυει ολοταχώς προς τον τελικό της διοργάνωσης. Στο έτερο ζευγάρι της βραδιάς η Λειψία κατάφερε να κάμψει στο τέλος (85') την αντίσταση της Ρέιντζερς με τον Ανχελίνο και να πάρει ένα ισχνό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στη Σκωτία.

Σε ένα ματς στο οποίο φαίνοταν πως η Λειψία δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Ρείντζερς, η οποία αμυνόταν καθόλη την διάρκεια, τελικά ήρθε η γκολάρα του Ανχελίνο στο φινάλε (85′), για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδας και παρέα τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς στη Σκωτία.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καταφέρνοντας τελικά να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε γκολ και να πάρουν την νίκη, απέναντι σε μια Ρέιντζερς η οποία ταξίδεψε στη Γερμανία με αρκετές απουσίες.

Στο 17ο λεπτό μετά από σέντρα του Ανχελίνo από αριστερά, ο Χένρικς κατέβασε για τον Ενκουνκού αλλά το πλασέ του Γάλλου από το πέναλτι, σταμάτησε στα σώματα, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα (44′) ο Όσλο δεν μπόρεσε από κοντά να βρεί στόχο.

Στην επανάληψη η Λειψία συνέχισε να είναι κυρίαρχη στο ματς, χωρίς ωστόσο να βρίσκει τις λύσεις, ώστε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Σκωτσέζων. Τελικά την λύση για τους Γερμανούς, έδωσε στο 85′ ο Ανχελίνο, με απίθανη σουτάρα έγραψε το τελικό 1-0.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ανχελίνιο, Άνταμς, Κλόστερμαν, Χένρικς (89’ Μουκιελέ), Γκβάρντιολ, Λάιμερ, Όλμο (71’ Φόρζμπεγκ), Χάλστενμπεργκ, Σομποσλάι (71’ Αντρέ Σίλβα), Ενκουνκού (89’ Πόουλσεν)

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Μπάσεϊ, Λούντστραμ, Γκόλντσον, Τζακ (83’ Σαντς), Κεντ, Αριμπό (83’ Άρφιλντ), Καμαρά, Ράιτ (68’ Σακαλά), Μπάρισιτς

Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ Φράνκφουρτης 1-2 

Έπειτα από την μεγάλη πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, η Άιντραχτ σημειώσε ακόμη μια σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη (1-2) αυτή τη φορά κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Μπροστά σε 10.000 φίλους του, οι οποίοι έκαναν απόβαση στο Λονδίνο οι Γερμανοί πανηγύρισαν τη νίκη, έστω κι αν οι Άγγλοι δικαιούνταν κάτι παραπάνω από τον πρώτο ημιτελικό του Europa League, αφού είχαν τρία δοκάρια.

H Άιντραχτ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στα 50 δευτερόλεπτα έφτασε στο γκολ. Ο Μπορέ σέντραρε από αριστερά και ο Κνάουφ με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, έκανε το 0-1.

Στο 5ο λεπτό η κεφαλιά του Σούτσεκ πέρασε λίγο έξω ενώ στο 14’ ο Μπόουεν βρέθηκε μόνος με τον Τραπ και τον πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο η Γουέστ Χαμ βρήκε την ισοφάριση στην φάση του 21′. Ο Λαντσίνι έκανε το γέμισμα στην περιοχή της Άιντραχτ, ο Ζουμά πήρε την κεφαλιά και ο Αντόνιο με προβολή σε κενό τέρμα έκανε το 1-1.

Στο 39’ ο Μπορέ έκαμε την κάθετη στον Κνάουφ και αρχικά ο Κρέσγουελ πρόλαβε σωτήρια αλλά η μπάλα στρώθηκε ξανά στον άσο της Άιντραχτ που γύρισε και πλάσαρε αλλά αστόχησε.

Στο 59’ ο Σούτσεκ πήρε ακόμη μια κεφαλιά αλλά δε βρήκε στόχο και στο 54’ οι Γερμανοί έκρυψαν την μπάλα, ο Αρεολά έσωσε μετά από κοντινό πλασέ του Σο αλλά ο Καμάντα πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-2 σε κενή εστία.

Στο 89ο λεπτό μετά από γέμισμα του Μπενραχμά, ο Μπόυεν πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για λίγο και στο 90+2’ ο ίδιος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με απίθανο ψαλιδάκι.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τζόνσον, Ντόουσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς, Μπόουεν, Λαντσίνι (66’ Μπενραχμά), Αντόνιο

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τουρέ, Χιντερέγκερ, Τούτα, Κνάουφ, Κόστιτς, Ρόντε, Σο, Λίντστρεμ (62’ Χάουγκε), Καμάντα, Μπορέ (90+3’ Άτσε)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ