Πρόκριση στον τελικό του Europa League για Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς (vids)

Πρόκριση στον τελικό του Europa League για Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς (vids)

Με μια μυθική εμφάνιση η Ρείντζερς επικράτησε με 3-1 της Λειψίας, έφερε τούμπα το 1-0 της Γερμανίας, και πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Σεβίλλης. Εκεί θα βρεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία μετά την Μπαρτσελόνα άφησε εκτός συνέχειας και την Γουέστ Χαμ με τον Μπορέ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Με δέκα παίκτες από το 18' λόγω αποβολής του Κράσγουελ, τα «σφυριά».

Αυτή η Άιντραχτ τρελαίνει κόσμο! Μετά την Μπαρτσελόνα και η Γουέστ Χαμ υπέκυψε στην κυριαρχία των Γερμανών, οι οποίοι χάρη σε ένα τέρμα του Μπορέ επικράτησαν με 1-0, και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα στην Αγγλία, πανηγύρισαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa League, εκεί όπου θα διεκδικήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά την σεζόν 1979-80.

Από την άλλη οι Άγγλοι είδαν τις ελπίδες του να «σβήνουν», μόλις στο 18ο λεπτό, όταν και ο Κράσγουελ είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η Άιντραχτ, μάλιστα, πανηγυρίζει μία ιστορική ημέρα για την ίδια, καθώς ήταν 5 Μαΐου 1960 όταν είχε επικρατήσει 6-3 εκτός έδρας της… Ρέιντζερς και είχε «σφραγίσει» την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών -για να χάσει 7-3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Είχε αντιμετωπίσει, δηλαδή, σε εκείνο το ματς τους Σκωτσέζους, τους οποίους θα βρει απέναντί της στις 18 Μαΐου, στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης, με φόντο την κούπα!

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Χιντερέγκερ (7’ Τουρέ), Εντικά, Τούτα, Κνάουφ, Σο, Ρόντε (76’ Ρόντε), Κόστιτς, Χάουγκε (82’ Πατσιέντσια), Καμάντα, Μπορέ (82’ Χρούστιτς)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Ζουμά, Κρέσγουελ, Ντόουσον, Τσουφάλ (87’ Γιαρμολένκο), Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς (74’ Μπενραχμά), Αντόνιο, Μπόουεν, Λαντσίνι (22’ Τζόνσον)

Οι Σκωτσέζοι οι οποίοι εννέα χρόνια πριν βρίσκονταν στην τέταρτη κατηγορία, τον Μαϊό του 2022, θα διεκδικήσoυν το το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αφού έπειτα από ακόμα μια ανατροπή, απέκλεισαν στα ημιτελικά την Λειψία με 3-2.

Τα γκολ των Τζέιμς Τάβερνιερ και Γκλεν Καμάρα διαμόρφωσαν την πλατφόρμα για μία σπουδαία ανατροπή. Ο ασταμάτητος Κριστοφέρ Ενκουνκού μείωσε στο τέλος, όμως ο Τζον Λούντραμ αρνήθηκε την παράταση στους Γερμανούς και με το 3-1 έστειλε τους Σκοτσέζους στον τελικό της Σεβίλλης, έκει όπου θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Μπάσεϊ, Ταβερνιέ, Λούντστραμ, Γκόλντσον, Τζακ (59’ Μπαλογκάν), Κεντ, Αριμπό (45+2’ Σακαλά), Μπάρισιτς, Καμαρά, Ράιτ (59’ Άρφιλντ)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ανχελίνιο (81’ Χάλστενμπεργκ), Ορμπάν, Κλόστερμαν, Λάιμερ, Γκβάρντιολ, Χένρικς, Καμπλ, Όλμο (61’ Σομποσλάι), Πόουλσεν (82’ Αντρέ Σίλβα), Ενκουνκού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ