Τόμας Βατσλίκ: Τα τέσσερα πέναλτι των προκριματικών και το 50% της all time καριέρας του (pic, vids)

Τόμας Βατσλίκ: Τα τέσσερα πέναλτι των προκριματικών και το 50% της all time καριέρας του (pic, vids)

Τέσσερις αποκρούσεις που... φέρουν ευθύνη για την παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League. Ο Τόμας Βατσλίκ ήταν καταλυτικός σε αυτά τα προκριματικά για την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν.

Όπως και στην Μπρατισλάβα απέναντι στη Σλόβαν, έτσι και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ώστε να προκριθεί.

Αυτή τη φορά ωστόσο, η πρόκριση τον στέλνει στους ομίλους του Europa League. Μία πρόκριση την οποία «υπέγραψε» αποκλειστικά ο Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Διαβάστε επίσης: Ήταν το πιο παραγωγικό παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ήταν ο ήρωας του Ολυμπιακού στη… ρωσική ρουλέτα. Με τρεις αποκρούσεις, ο Βατσλίκ έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League και «σφράγισε» παράλληλα μερικά σημαντικά έσοδα για τα ταμεία του συλλόγου.

Ο Τσέχος κίπερ ήταν καταλυτικός για τους Πειραιώτες και ακόμα μετά το πέναλτι του Ραντζέλοβιτς, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και νίκησε και τον Ελ Χατζί Μπα, κερδίζοντας έτσι την παρτίδα και το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Το ίδιο είχε κάνει και κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Εκεί που η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν χρειάστηκε τον 33χρονο. Παρότι ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο στην αρχή και βρέθηκε πίσω με 2-0, ο Βατσλίκ φώναξε «παρών», έβαλε το πέναλτι του Τσακβεντάτζε και ουσιαστικά έχτισε τις βάσεις για την πρόκριση την οποία «σφράγισε» ο Ματιέ Βαλμπουενά με το νικητήριο πέναλτι.

Σε αυτά τα προκριματικά, ο Βατσλίκ έβγαλε συνολικά 4 πέναλτι. Τρία με τον Απόλλωνα και ένα με τη Σλόβαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και στο άστοχο πέναλτι του Κούτσκα, ο Τσέχος κίπερ έπεσε στη σωστή πλευρά.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι στην καριέρα του, ο Βατσλίκ έχει πιάσει συνολικά (σε κανονική διάρκεια αγώνα) 8 πέναλτι. Σε αυτές τις δύο διαδικασίες, απέναντι σε Σλόβαν και Απόλλωνα, ο 33χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έβγαλε 4 πέναλτι.

Ποσοστό της τάξης του 50% της all time καριέρας του δηλαδή, κάτι που κάνει τις επεμβάσεις του ακόμα πιο εντυπωσιακές, αν αναλογιστεί κανείς ότι με βάση και τα πέναλτι που έχει δεχτεί, συνολικά βγάζει 1/6.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ