Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Το προφίλ της Ναντ

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Το προφίλ της Ναντ

Η Ναντ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League

Ο Ολυμπιακός έμαθε τους αντιπάλους του στο Europa League, καθώς έπεσε στον 7ο όμιλο με τις Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ.

Η γαλλική ομάδα ιδρύθηκε το 1943 και έχει χρώματα το κίτρινο και το πράσινο, ενώ έδρα της είναι το «Ντε Μποζουάρ», 35.000 θέσεων. Έχει αναδειχθεί οκτώ φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, με το τελευταίο να το έχει κατακτήσει το 2001.

Πέρσι η Ναντ τερμάτισε στην 9η θέση της Ligue 1, αλλά εξασφάλισε την είσοδό της στο φετινό Europa League χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας με 1-0 στον τελικό επί της Νις!

Η καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της Ναντ ήταν το 1996 όταν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους. Από εκεί και πέρα, το 1980 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπελλούχων, ενώ το 1995 αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Ναντ δεν τα πάει και πολύ καλά. Έχασε στο Σούπερ Καπ Γαλλίας με 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1 δεν έχει ούτε μία νίκη. Δύο ισοπαλίες στην έδρα της Ανζέ (1-1) και εντός με τη Λιλ (0-0) και μια ήττα από τη Μαρσέιγ (2-1).

Προπονητής της είναι ο Αντουάν Κομπουαρέ και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο μεσοεπιθετικός από τη Μαρτινίκα Λουντοβίκ Μπλας, ο γκολκίπερ Αλμπάν Λαφόν που είναι και αρχηγός, ο Νιγηριανός εξτρέμ Μόουζες Σιμόν, ο Ισπανός μεσοαμυντικός Πέδρο Κιριβέγια και ο Γάλλος μέσος Μούσα Σισοκό. Δεν περνάνε απαρατήρητοι οι έμπειροι Άπια και Φάμπιο.

Η μόνη φορά που έχει αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν ελληνική ομάδα η Ναντ ήταν τη σεζόν 1995-96 στους ομίλους του Champions League. Τότε, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 στο ΟΑΚΑ, ενώ το ματς στη Γαλλία έληξε 0-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ