Ο Κριστιάν Καρεμπέ συναντάει την πρώτη του αγάπη (vids)

Ο Κριστιάν Καρεμπέ συναντάει την πρώτη του αγάπη (vids)

Η Ναντ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League και ο Κριστιάν Καρεμπε επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Λεμεσού και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τις Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ.

Οι αναμετρήσεις με τη γαλλική ομάδα μάλιστα θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στα «καναρίνια» έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών και θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο παράγοντας της ομάδας του μεγάλου λιμανιού έπαιξε αρχικά στη Β’ ομάδα του γαλλικού συλλόγου (1998-1990) και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα για μια πενταετία (1990-1995), προτού μετακομίσει στην Ιταλία και την Σαμπντόρια (1995-1997).

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το «ταυρί» Ουί-Τζο Χουάνγκ που παίζει άμεσα, ο Ρέτσος που τσέκαρε τα εισιτήρια και οι δυο εκπλήξεις…

Με τη φανέλα της Ναντ πραγματοποίησε συνολικά 130 συμμετοχές, έχοντας 6 γκολ και 4 ασίστ σε 11.300 λεπτά. Είναι η ομάδα που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του, καθώς με καμία άλλη δεν ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές. Η δεύτερη μάλιστα ήταν ο Ολυμπιακός. Ο Κριστιάν Καρεμπέ έφυγε από τον Πειραιά το καλοκαίρι του 2004 έχοντας αγωνιστεί σε 99 αναμετρήσεις με τον Δαφνοστεφανωμένο Εφηβο (4 γκολ, 6 ασίστ).

Η ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του και άρχισε να δείχνει την αξία του και η ομάδα που δέθηκε συναισθηματικά και συνεχίζει μάλιστα να εκπροσωπεί από το πόστο του αθλητικού διευθυντή, θα τεθούν αντιμέτωπες στους ομίλους του Europa League.

Δύο αναμετρήσεις, που ενδεχομένως να κρίνουν πολλά για την εξέλιξη του ομίλου, με την Κριστιάν Καρεμπέ στο «Stade de la Beaujoire» να αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι δεδομένο ότι θα γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς της Ναντ.

Μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στη Γαλλία, με την Ναντ να έχει στην τροπαιοθήκη της οκτώ πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ. Μια ιστορική ομάδα, η οποία έχει αναδείξει σπουδαίες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ανθρώπους που έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του αθλήματος, καθώς εκτός από τον Καρεμπέ, από την Ναντ αναδείχθηκαν άλλοι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές: Οι Μαρσέλ Ντεσαγί και Ντιντιέ Ντεσάν. Δύο πραγματικοί «μύθοι» του ποδοσφαίρου. Οπως είναι και ο Καρεμπέ.

Ο Κριστιάν εκτός από τις τρεις ομάδες που προαναφέραμε αγωνίστηκε επίσης σε Ρεάλ Μαδρίτης (82 συμ., 4 γκολ), Μίντλεσμπρο (36 συμ., 4 γκολ – 1 ασίστ), Σερβέτ (14 συμ.) και Μπαστιά (7 συμ.), ενώ αγωνίστηκε 53 φορές με το εθνόσημο (1 γκολ). Στην πλούσια καριέρα του κατέκτησε από μια φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο (1998) και το Euro (2000), ενώ αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης, μια φορά πρωταθλητής Γαλλίας με τη Ναντ και δυο φορές πρωταθλητές Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, ενώ το 2001 πήρε το Confederations Cup με την Γαλλία.

Στο Europa ως Κυπελλούχος

Η Ναντ την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 9η θέση της Ligue 1, αλλά κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του Κυπέλλου, το οποίο κατέκτησε κερδίζοντας στον τελικό τη Νις με 1-0.

Προπονητής της είναι ο Αντουάν Κομπουαρέ και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο μεσοεπιθετικός Λουντοβίκ Μπλας, ο γκολκίπερ Αλμπάν Λαφόν που είναι και αρχηγός, ο Νιγηριανός εξτρέμ Μόουζες Σιμόν, ο Ισπανός μεσοαμυντικός Πέδρο Κιριβέγια και ο Γάλλος μέσος Μούσα Σισοκό. Δεν περνάνε απαρατήρητοι οι έμπειροι Άπια και Φάμπιο.

Η μόνη φορά που έχει αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν ελληνική ομάδα η Ναντ ήταν τη σεζόν 1995-96 στους ομίλους του Champions League. Τότε, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 στο ΟΑΚΑ, ενώ το ματς στη Γαλλία έληξε 0-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ