Κορμπεράν: «Να είμαστε αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση»

Κορμπεράν: «Να είμαστε αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση»

Ο Κάρλος Κορμπεράν αναφέρθηκε σε όσα θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στη Ναντ ενώ αρνήθηκε τον ρόλο του φαβορί για την ομάδα του.

Έτοιμος να αποδείξει πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο κορυφαίος επίπεδο και χωρίς τον Γιαν Εμβιλά είναι ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Κάρλος Κορμπεράν.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με τη Ναντ για τις δυσκολίες που έχει αυτό το ματς, για όσα θα πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες ώστε να πάρουν αποτέλεσμα ενώ δεν αποδέχτηκε πως η ομάδα του είναι το φαβορί.

Διαβάστε επίσης: Ας μιλήσουμε για τον Δημήτρη Αγραβάνη: Ο «X-Factor» της Εθνικής (vids)

Όσα είπε ο Κορμπεράν:

Προηγήθηκε ένα περίπλοκο καλοκαίρι, με πολλές υποχρεώσεις και αλλαγές. Πόσο διαφορετικό θα περιμένουμε τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων σε σχέση με τα προκριματικά;

«Προφανώς αυτό που όλοι ξέρετε είναι ότι όλοι έχουμε δουλέψει πολύ για να βρεθούμε σε αυτή τη φάση. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παλεύει για να βρίσκεται στους ομίλους. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Το αυριανό παιχνίδι και τη φάση των ομίλων την βλέπουμε ως την ευκαιρία μας να αποδείξουμε ότι θέλαμε να βρεθούμε σε αυτή τη φάση των ομίλων. Δουλέψαμε πολύ για να τα καταφέρουμε και δουλέψαμε για να δείξουμε για ποιο λόγο βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Μας αρέσει να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη».

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να προετοιμάσετε το παιχνίδι με τις προσθήκες των νέων ποδοσφαιριστών; Κι επίσης ποιο πιστεύετε ότι είναι το κλειδί για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός;

«Αύριο είναι ένα παιχνίδι απαιτητικό και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κερδίσεις, όντας μόνο καλό στην επίθεση ή μόνο καλός στην άμυνα. Αυτό απαιτεί να είναι αποτελεσματικές στην επίθεση και συμπαγείς ανασταλτικά και να ελέγξουν και άλλα κομμάτια του παιχνιδιού, όπως η τακτική και ο συναισθηματικός έλεγχος».

Τι σημαίνει η απουσία του Εμβιλά, γιατί πρόκειται για έναν παίκτη aggressive που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια. Έχετε καταλήξει στον αντικαταστάτη του;

«Σημαίνει ότι αύριο πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και με την απουσία του Εμβιλά. Αντί για πρόβλημα να το δούμε ως κίνητρο, ώστε να αποδείξουμε ότι αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν στηριζόμαστε σε έναν παίκτη, να το δούμε σαν πρόκληση και στοίχημα για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να μας γεμίζει κίνητρο».

Ο προπονητής της Ναντ δήλωσε ότι είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά πρόκειται για έναν όμιλο που είναι ανοικτός.

«Είναι ένας όμιλος με τέσσερις ισάξιες ομάδες που μπορούν να συμβούν τα πάντα. Σχετικά με το πρώτο μέρος της τοποθέτησης, δεν θα συμφωνήσω. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν δύο ομάδες που θα παλέψουν πολύ για να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο ποια ομάδα μπορεί να κερδίσει. Κανένας δεν μπορεί να εννοήσει ότι σε αυτό το επίπεδο μία ομάδα έχει οποιοδήποτε πλεονέκτημα απέναντι σε μία άλλη ομάδα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ