Η αυτοκριτική του Κορμπεράν, η (βιντεο)κριτική, τα λάθη και ο «άλλος» Ολυμπιακός…

Η αυτοκριτική του Κορμπεράν, η (βιντεο)κριτική, τα λάθη και ο «άλλος» Ολυμπιακός…

Ο Κάρλος Κορμπεράν έκλεισε τους παίκτες του στην αίθουσα του βίντεο, ανέλυσε όσα (δεν) έκανε/έκαναν σωστά με τη Ναντ και ετοιμάζει αλλαγές την Κυριακή.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Ναντ ήταν αυτό που δεν θέλει να βλέπει κανείς στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Κόντρα σε κάθε επιθυμία και σκέψη για το ποδόσφαιρο που θέλει να αντιπροσωπεύει ο σύλλογος. Κόντρα ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει τους Ερυθρόλευκους ο Κάρλος Κορμπεράν όλες αυτές τις εβδομάδες που βρίσκεται στον πάγκο τους.

Ο Ισπανός δεν μπορεί να κάνει θαύματα, προφανώς. Αλλά όλα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του Μπουζουάρ, είναι ένα πολύ καλό και ηχηρό μάθημα για το τι δεν πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες από εδώ και πέρα. Η ήττα θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν ο Αυστριακός διαιτητής έδινε το καθαρό φάουλ (και την αποβολή με 2η κίτρινη) του Παλουά πάνω στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, καθώς στην εξέλιξη της φάσης μπήκε το τελικό 2-1.

Αλλά αυτό δεν αλλάζει τη μεγάλη εικόνα. Δεν αλλάζει αυτό που πραγματικά συνέβη με τον Ολυμπιακό. Και η αλήθεια είναι πως οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να κρατήσουν τίποτε από την αναμέτρηση στη Γαλλία. Ούτε σε ομαδικό ούτε σε ατομικό επίπεδο. Τα περισσότερα έγιναν λάθος. Και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Για αυτόν τον λόγο στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Κορμπεράν δεν άφησε τίποτε να πέσει κάτω. Αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης. Εδειξε βίντεο από τα πολλά, συχνά… παιδαριώδη λάθη που έγιναν από τους παίκτες του. Εκανε παρατηρήσεις και υποδείξεις σε όλους για όσα συνέβησαν στο γήπεδο και εξήγησε τι πρέπει να γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και πώς να γίνεται σωστά.

Ο Ισπανός προσπαθεί να βρει λύσεις και να ενεργοποιήσει ποδοσφαιριστές που αποτελούν σημεία αναφοράς του συλλόγου. Οι απουσίες των Εμβιλά και Χουάνγκ ουσιαστικά χάλασαν το πλάνο του. Διότι χωρίς τους δύο βασικούς κεντρικούς χαφ του ο Ολυμπιακός ήταν διαφορετική ομάδα. Αλλά ούτε αυτό είναι δικαιολογία. Καθώς η μεσαία γραμμή δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που παρουσίασαν οι Ερυθρόλευκοι. Η απόδοση των περισσοτέρων κυμάνθηκε κάτω από τη βάση.

Οι παρατηρήσεις του Κορμπεράν σε όσους συμμετείχαν στο ματς με τη Ναντ είναι κομμάτι της ρουτίνας που ακολουθείται μετά από κάθε παιχνίδι, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Ισπανός τεχνικός περίμενε περισσότερα, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την ατομική απόδοση αρκετών παικτών. Μάλιστα, είπε σε όλους ότι περιμένει περισσότερα. Και ότι ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα και την εμπειρία να είναι πολύ καλύτερος και πολύ πιο ανταγωνιστικός από ό,τι ήταν στο «Μποζουάρ».

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν είναι κλισέ, είναι η αλήθεια και η ανάγκη του Ολυμπιακού να κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι ανάγκη να παίζει καλά και να παίρνει νίκες, για να αλλάξει ακόμη περισσότερο η ψυχολογία. Και το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Βόλο δεν αποτελεί εξαίρεση. Τουναντίον. Ακολουθείται από ένα τεράστιο «πρέπει», καθώς πρακτικά δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη απώλεια στο πρωτάθλημα. Αλλά και γιατί επαναλαμβάνουμε, είναι κομβικής σημασίας οι νίκες. Κυρίως, για να αλλάξει η νοοτροπία. Διότι εδώ και καιρό φαίνεται ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές δείχνουν να επηρεάζονται ακόμη και στη διάρκεια των αγώνων, μεταλλάσσοντας την απόδοσή τους ή ακόμη και τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Κλείνοντας, είναι σαφές ότι για να διορθωθούν τα πράγματα, είναι ανάγκη να γίνει και η απαραίτητη αυτοκριτική. Και γίνεται. Ο Κορμπεράν έχει πλήρη αντίληψη ότι αρκετές από τις επιλογές του δεν βγήκαν. Αυτό ισχύει και για τις αλλαγές που έγιναν. Αλλά και για κομμάτια της τακτικής. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να λαθεύει και να χάνει παιχνίδια με τον τρόπο που τα χάνει. Με αψυχολόγητα γκολ στο φινάλε, από κακές επιλογές, από μη καθαρό μυαλό και από αφέλεια.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στο παιχνίδι με τον Βόλο, ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός σε σχέση με ό,τι είδαμε στη Γαλλία. Ετοιμάζονται αλλαγές και νέα πρόσωπα. Και άλλη προσέγγιση. Με σκοπό να αποτέλεσμα, αλλά και την καλύτερη απόδοση. Μένει να φανεί πώς θα συμβεί αυτό και τι θα επιλέξει να κάνει ο 39χρονος τεχνικός. Με τις πληροφορίες από το Ρέντη να αναφέρουν πως είναι πιθανό να προκύψουν εκπλήξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ