Ολυμπιακός: O ανήσυχος Κορμπεράν, η 3αδα στα στόπερ, ο Αμπουμπακάρ, οι ενοχλήσεις του Μανωλά και ο… Βόλος

Ολυμπιακός: O ανήσυχος Κορμπεράν, η 3αδα στα στόπερ, ο Αμπουμπακάρ, οι ενοχλήσεις του Μανωλά και ο… Βόλος

Η επόμενη μέρα μιας κακής βραδιάς, όσα «άφησε» το ματς με την Ναντ και όσα έρχονται και αναγκάζουν τον Ολυμπιακό να ανεβάσει στροφές…

Από τα ματς με την Μακάμπι και έπειτα ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάζει, χωρίς καν να πλησιάζει τα κανονικά του στάνταρ έδειχνε πως έκανε βηματάκια μπροστά. Βελτίωσε την ανασταλτική του λειτουργία, προσπάθησε να βρει ένα πλάνο, να βρει σωστή ανάπτυξη. Τα προβλήματα δεν έλειψαν με τα γκολ στο 90+ να τον πληγώνουν αλλά τα πέναλτι και ο Βατσλίκ να τον κρατάνε ζωντανό.

Στη Ναντ όμως ο Ολυμπιακός… οπισθοχώρησε. Απέναντι σε μια ομάδα σαφώς καλύτερη από όσες είχε αντιμετωπίσει έως τώρα. Μια ομάδα από την άλλη όμως που συγκαταλέγεται στις μικρομεσαίες της Γαλλία και που ένας κανονικός Ολυμπιακός θα μπορούσε όχι απλά να έχει αποφύγει την ήττα αλλά να την είχε νικήσει.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Μαρσέλο είναι τιμωρημένος για την 4η αγωνιστική της Super League

Ο κανονικός Ολυμπιακός που από ότι φαίνεται ξεκάθαρα θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τον ρυθμό του. Λογικό από την στιγμή που έχουν γίνει τόσες πολλές αλλαγές, όμως τα ματς πιέζουν και η «χημεία» έρχεται μέσα από αυτά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο ανήσυχος Κορμπεράν που δεν σταμάτησε λεπτό (μαζί με τους συνεργάτες του) να φωνάζει, να δίνει οδηγίες, να κοντεύει να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να παίξει και αυτός, δείχνει και την πίεση που δέχεται. Λογικό και αυτό καθώς έχει ένα δύσκολο να βγάλει εις πέρας αντιμετωπίζοντας και απουσίες σημαντικές όπως χθες ο Ολυμπιακός με τους Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ.

Ο Κορμπεράν που αναγκάστηκε να πάρει ρίσκα και αποφάσεις που εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκαν. Η τριάδα στα στόπερ περισσότερο βοήθησε την Ναντ να ανεβάσει μαζικά τις γραμμές της και να πιέσει τον Ολυμπιακό παρά τους ερυθρόλευκους που δεν μπόρεσαν να παίξουν σωστά το 3-4-3 που δεν γνωρίζουν. Μια τριάδα που για τον Ισπανό προπονητή ήταν η λύση ως βασική επιλογή για την αντιμετώπιση των ψηλών παικτών της Ναντ.

Ο Κορμπεράν που ρίσκαρε και στο 1-1 όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κρατάει στα χέρια του έναν βαθμό σε ένα ματς που δεν ήταν καλός. Βγάζοντας τον Ουι-Τζο που ήταν εκτός ματς δεν πήγε στην λογική επιλογή του έμπειρου και πάντα επικίνδυνου για την αντίπαλη εστία Ελ Αραμπί αλλά στον Αμπουμπακάρ Καμαρά που είχε να παίξει πάνω από ένα μήνα προερχόμενος από τραυματισμό. Γιατί το έκανε; Πίστευε πως ο Καμαρά που είναι πιο γρήγορος παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση. Η Ναντ άλλωστε είχε ξεπεράσει το σοκ του αυτογκόλ και είχε ξαναβγεί στην επίθεση ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό και πιέζοντας για το 2-1.

Η σκέψη του Κορμπεράν θα μπορούσε να είχε αποτέλεσμα αν ο Καμαρά ήταν καλά, κάτι που αποδείχθηκε πολύ γρήγορα πως δεν ίσχυε. Ο Αφρικανός επηρεασμένος από την μακρά απουσία δεν μπόρεσε να μπει στιγμή στο παιχνίδι.

Το ματς με την Ναντ εκτός από την κακή εικόνα και την πίκρα στο φινάλε για ένα ακόμη γκολ στο 90+ που αυτή την φορά στοίχισε, έφερε και άλλα προβλήματα. Ο Μανωλάς είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και θα φανεί αν μπορεί να αγωνιστεί ή θα προφυλαχθεί στο ματς της Κυριακής με τον Βόλο.

Πολύ σημαντικό ματς για τους πρωταθλητές που χρειάζονται πάση θυσία το τρίποντο με τον Κορμπεράν να ξέρει πως θα πρέπει να διαχειριστεί το ρόστερ για μια νέα σειρά πολύ δύσκολων και απαιτητικών αγώνων καθώς ακολουθεί την Πέμπτη η Φράιμπουργκ στο Καραισκάκη και την Κυριακή ο Άρης στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ