Στροφή 180° ο Μίτσελ- Με εκπλήξεις… 2014 η «τελική» δοκιμή στον Ρέντη

Στροφή 180° ο Μίτσελ- Με εκπλήξεις… 2014 η «τελική» δοκιμή στον Ρέντη

Άφησε τους τρεις στόπερ, και έβγαλε από το συρτάρι μια συνταγή με… παρελθόν ο Μίτσελ- Ποια τα πρόσωπα-κλειδιά για το ματς με την Καραμπάγκ

Τον Μίτσελ έχουν κατά νου ως «αστάθμητο» παράγοντα της βραδιάς οι Αζέροι της Καραμπάγκ. Το εξήγησε χθες άλλωστε ο προπονητής τους, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ. Θεωρεί τον Ισπανό κάτι σαν «άγνωστο Χ» σε μια εξίσωση που δεν περιμένει να μοιάζει με τις άλλες.

Με βάση όσα υποστήριξε ο έμπειρος τεχνικός; Δεν αποτελούν για εκείνον δείγμα γραφής τα δύο πρώτα ματς του Ολυμπιακού στον όμιλο υπό τον Κάρλος Κορμπεράν.

Και δεν μπορεί να αποτελέσει δείγμα και το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο, το πρώτο με τον 59χρονο Ισπανό στον πάγκο, καθώς ως γνωστόν οι Ερυθρόλευκοι έχουν ουσιαστικά δύο ρόστερ: Εκείνο που δήλωσαν αρχές Σεπτέμβρη στην UEFA και εκείνο που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά 24ωρα με το φινάλε των μεταγραφών.

Και είναι βεβαίως και οι τραυματισμοί (Ελ Αραμπί) που κάνουν το τοπίο θολό. Όπως βεβαίως είναι και το γεγονός ότι οι Πειραιώτες σε 14 φετινά ματς -σε όλες τις διοργανώσεις- έχουν παρουσιάσει ακριβώς 14 διαφορετικές εντεκάδες! Όχι ακριβώς ο αντίπαλος που θες για να αναλύσεις…

Αν έχει δίκιο ο επί 14 χρόνια προπονητής της Καραμπάγκ για τον «παράγοντα Μίτσελ»; Προφανώς θα φανεί στην ώρα του (22.00). Το σίγουρο είναι ότι ο Μίτσελ -που επιστρέφει έπειτα από 8 ολόκληρα χρόνια (Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2 τον Δεκέμβρη του 2014 η τελευταία φορά) σε ρόλο οικοδεσπότη στο «Γ. Καραϊσκάκης»-, θέλει πολύ αυτό το 3ποντο. Και οι ως τώρα δοκιμές του στον Ρέντη δείχνουν ότι ψάχνει και πολύ αναζητώντας την κατάλληλη αγωνιστική φόρμουλα.

Την Τρίτη για παράδειγμα στη προπόνηση το κομμάτι της τακτικής περιλάμβανε σχηματισμό με 3 κεντρικούς αμυντικούς και τον Σίμε Βρσάλικο στην ευθεία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Παπ Αμπού Σισέ. Και πάνω που οι περισσότεροι πείστηκαν ότι αυτή είναι η βασική ιδέα, ότι αυτή θα αποτελέσει την κεντρική προσέγγιση χθες έκανε στροφή 180ο μοιρών. Όχι μόνο σε σχηματισμό, αλλά και σε πρόσωπα με θέα πια στην βασική εντεκάδα.

Τι δοκίμασε χθες βράδυ ο 59χρονος; Ένα σωρό από εκπλήξεις.

Κυρίως όμως μια 4-3-3 διάταξη που κατέληγε σε «10άρι» (Πεπ Μπιέλ)-winger (Γκάρι Ροντρίγκες) και φορ (Ουί Τζο Χουάνγκ). Σχηματισμός που κατά τη φάση της επίθεσης μάλλον έμοιαζε περισσότερο με 4-4-2 με τον Μπιέλ να συγκλίνει στον άξονα και έναν από τους κεντρικούς χαφ να έχει την εντολή να βγαίνει προς το αριστερό άκρο.

Ποιος ανέλαβε αυτή την δουλειά στη συγκεκριμένη δοκιμή; Ο Πιερ Κούντε σε ένα «τρικ» που ομολογουμένως θύμισε σε πολλούς… Μίτσελ 2014 και την συνήθεια του Ισπανού να πειραματίζεται δημιουργικά με τους κεντρικούς του χαφ.

Εκείνη, τη δεύτερη χρονιά του με τον Ολυμπιακό στο Champions League, στο γκρουπ με Μάλμε, Γιουβέντους και Ατλέτικο ο Μίτσελ σχεδόν σε όλες τις αγωνιστικές είχε ένα αντίστοιχο τρικ. Είτε με τον Παϊτίμ Κασάμι και τον Ιμπραήμ Αφελάι (Ολυμπιακός-Ατλέτικο 3-2, Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0).

Είτε με τέσσερα κεντρικά χαφ στην ίδια ευθεία (Κασάμι, Εντινγκά, Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς πίσω από τον Τσόρι Ντομίνγκες στο Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0). Είτε με τον Γιάννη Μανιάτη να βγαίνει δεξιά στην τριπλέτα 10άρι (Τσόρι Ντομίνγκεζ), winger (Αφελάι), φορ (Μήτρογλου) στα εκτός έδρας ματς με τη Γιουβέντους και την Ατλέτικο.

Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη δοκιμή; Τότε σε σχέση με την Κυριακή και το δείγμα γραφής με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός θα έχει πέρα από διαφορετικό σχηματισμό και εντελώς διαφορετικό rotation. Ο (τραυματίας) Ουί Τζο Χουάνγκ, ο Πεπ Μπιέλ και ο Πιέρ Κούντε δεν έπαιξαν ούτε δευτερόλεπτο. Ο δε Γκάρι Ροντρίγκες χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Αν δεν… βραδιάσει όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ