Ο Μίτσελ έκλεισε σε ένα δωμάτιο 3 τερματοφύλακες και 6 αμυντικούς…

Ο Μίτσελ έκλεισε σε ένα δωμάτιο 3 τερματοφύλακες και 6 αμυντικούς…

Μια ιστορία από το Μπακού με πρωταγωνιστή τον Μίτσελ, ένα βίντεο για... λίγους, ο ρόλος γκολκίπερ και στόπερ, η απόφαση για Ντόι και πώς θα το αλλάξει ο Ολυμπιακός.

Εκπαίδευση. Και επανάληψη. Δύο λέξεις κομβικές στην επιτυχία. Σε κάθε τομέα της ζωής, της καθημερινότητας και φυσικά του ποδοσφαίρου. Η σωστή εκπαίδευση είναι ο θεμέλιος λίθος για έναν καλό ποδοσφαιριστή. Οι βάσεις. Η επανάληψη των… βασικών, η επανάληψη στην προπόνηση, αλλά και του σωστού τρόπου παιχνιδιού, είναι αυτό που καθορίζει το πού θα φτάσεις. Αυτό που κάνει τη διαφορά. Και για αυτόν τον λόγο ο Μίτσελ επέλεξε να τα κάνει και τα δύο, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καραμπάγκ.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ καλύτερος και πιο σταθερός στην άμυνά του, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του. Για την ακρίβεια, επί της ουσίας δεν κινδύνευσε στο Μπακού. Ενώ παράλληλα για πρώτη φορά μετά από καιρό, είδαμε διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης από την άμυνα. Με τον Μίτσελ να επιμένει στη σημασία του πώς και πόσο καλά φεύγει η μπάλα από τους αμυντικούς. Ζητώντας, συγκεκριμένα πράγματα. Και εξηγώντας το σκεπτικό του.

Στις 15:00 της Πέμπτης, λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός έκανε κάτι που προκάλεσε εντύπωση. Φώναξε σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου που είχε καταλύσει ο Ολυμπιακός μόνο τους 3 τερματοφύλακες της αποστολής (Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης) και τους κεντρικούς αμυντικούς (Σωκράτης, Σισέ, Μπα, Βρσάλικο, Ντόι, Καλογερόπουλος). Και το έκανε με συγκεκριμένο σκοπό. Είχε ετοιμάσει βίντεο και ήθελε να εξηγήσει ξανά σε όλους και με τρόπο πλήρως αναλυτικό το πώς θέλει να γίνεται η ανάπτυξη από την άμυνα.

Επί της ουσίας επανέλαβε ότι θεωρεί βασικό κομμάτι της επιτυχίας που θα έχει ή δεν θα έχει φέτος ο Ολυμπιακός στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού, τους… αμυντικούς και τους τερματοφύλακες. Και σε αυτό αφορούσε το… μάθημα που ακολούθησε. Με τον Ισπανό να αναλύσει στους αμυντικούς το πώς θέλει να βγαίνει η μπάλα από την άμυνα, πού πρέπει να κινούνται, πώς να συνεργάζονται με τους ακραίους μπακ, τον αμυντικό μέσο που θα «κατεβαίνει» να βοηθήσει, επιμένοντας σε κάτι πολύ συγκεκριμένο: «Πρέπει να κυκλοφορούμε την μπάλα σωστά, χωρίς λάθη, να έχουμε καλές συνεργασίες των κεντρικών αμυντικών με τους ακραίους και η μπάλα να μην κολλάει. Πρέπει να… τρέχουμε τους αντίπαλους επιθετικούς» και για να βρίσκουμε τον σωστό τρόπο για να βγούμε μπροστά.

Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Ντόι σε θέση αριστερού στόπερ και όχι έναν εκ των Σισέ ή Μπα, παρότι ήταν στην αποστολή και έτοιμοι να παίξουν, έχει να κάνει με την πίστη του Μίτσελ πως ο 19χρονος αμυντικός μέσος, μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις του αγώνα. Και κυρίως στην ανάγκη να φεύγει σωστά και με καλές πάσες η μπάλα από την άμυνα. Και η αλήθεια είναι πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών έκανε ορισμένες πολύ καλές μεταβιβάσεις, κάποιες εξ αυτών μακρινές, προωθητικές και ακριβείς, απέφυγε τα λάθη και σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, η άμυνα πήρε πολύ καλό βαθμό. Εάν είχε ακολουθήσει σε αντίστοιχα επίπεδα απόδοσης και ο Βρσάλικο, ίσως η εικόνα να ήταν ακόμη καλύτερη.

Όπως και να έχει, ο Μίτσελ δείχνει ότι προσπαθεί να εισάγει κι άλλα, δικά του στοιχεία, της δικής του ποδοσφαιρικής κουλτούρας και αντίληψης, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Με κέντρο ενδιαφέροντος την αμυντική γραμμή αλλά και τις συνεργασίες των στόπερ με τους ακραίων μπακ και τους μέσους. Θέλει να θωρακίσει την άμυνα, την ανασταλτική λειτουργεία, δηλώνοντας διαρκώς στους παίκτες του πως με αυτόν τον τρόπο θα «λυθεί» και η επίθεση. Και το επιθετικό/δημιουργικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών θα είναι απλά θέμα χρόνου να… εμφανιστεί και να αλλάξει τις ισορροπίες. Αλλά όλα, ξεκινούν από την αμυντική σταθερότητα και σιγουριά. Ανασταλτικά, αλλά και επιθετικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ