Ο Ολυμπιακός του «όλα στραβά κι ανάποδα», η… Βρέμη, η παράνοια και δυο παιδιά που έδειξαν την περιουσία

Ο Ολυμπιακός του «όλα στραβά κι ανάποδα», η… Βρέμη, η παράνοια και δυο παιδιά που έδειξαν την περιουσία

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει το 2 στα 2 και να προκριθεί στα νοκ άουτ του Conference League; Αφού είναι ζωντανός, μετά από όσα έχουν συμβεί φέτος, μπορεί...

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Μπακού με σκοπό να μείνει ζωντανός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και έμεινε. Με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στην Καραμπάγκ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Φράιμπουργκ επί της Ναντ, ελέγχει πλέον την τύχη του. Και με δύο νίκες τις δύο τελευταίες αγωνιστικές σε Φράιμπουργκ και με τη Ναντ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, θα είναι σίγουρα τρίτος και θα συνεχίσει στο Conference League.

Θα πείτε, ο Ολυμπιακός του ενός βαθμού στον όμιλο, με όχι τις καλύτερες εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, με αρκετούς ποδοσφαιριστές – σημεία αναφοράς εκτός λίστας, θα νικήσει μέσα στη Γερμανία τη Φράιμπουργκ; Μια ομάδα που προπορεύεται στην Μπουντεσλίγκα, που έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή της στα νοκ άουτ του Europa League, που θέλει να κλειδώσει την πρώτη θέση και την απευθείας παρουσία στους «16» της διοργάνωσης;

Ναι, κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο. Αλλά τι είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο. Τι είναι εύκολο για τον φετινό Ολυμπιακό; Σχεδόν όλα έχουν πάει στραβά. Σχεδόν σε όλα τα φετινά τους παιχνίδια οι Ερυθρόλευκοι έχασαν αγώνες, βαθμούς ή προκρίσεις, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Με λάθη παιδικά. Με επιλογές, σε παιχνίδια, κακές, σχεδόν καταστροφικές. Ακόμη κι έτσι, όμως, μετά την 4η αγωνιστική οι πρωταθλητές είναι ζωντανοί. Εχουν (τουλάχιστον) μία ευκαιρία ακόμη να διεκδικήσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια και μέσα στο 2023. Και δεν γίνεται να την αφήσουν να περάσει. Τουλάχιστον, όχι αμαχητί.

Για την ακρίβεια, είναι σαφές ότι οι Πειραιώτες οφείλουν να κάνουν μια υπέρβαση φέτος. Οφείλουν να παλέψουν για αυτή την υπέρβαση. Να τη διεκδικήσουν. Να τη φτάσουν έως το τέλος. Και να γίνει την επόμενη Πέμπτη της… Βρέμης.

ΑΦΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ…

Ο φετινός Ολυμπιακός ζει στην παράνοια. Σε ένα ασταμάτητο τραινάκι του… τρόμου, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του τον Ιούνιο και συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και τρομακτικές στροφές, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι Ερυθρόλευκοι έζησαν την οδύνη του αποκλεισμού από τους ομίλους του Champions League. «Μάτωσαν» για να μπουν στους ομίλους του Europa League. Στη διαδρομή άλλαξαν δύο προπονητές. Εχουν χρησιμοποιήσει 40 ποδοσφαιριστές (σ.σ. 40ός ο Πασχαλάκης)! Εως αυτή την εβδομάδα, το κοντέρ έγραψε μηδέν βαθμούς στον όμιλο του Europa. Και -7 από την κορυφή της Super League. Δεδομένα σκληρά.

Αλλά όσα προβλήματα κι αν έχουν προκύψει, όσες αναποδιές, όσα στραβά κι ανάποδα, η ποιότητα και οι δυνατότητες του ποδοσφαιρικού πλούτου που έχει μαζευτεί στο Ρέντη, δεν μπορεί να αμφισβητηθούν. Από το «μάζεμα» του Μίτσελ προέκυψε η απόφαση να… χωριστούν οι διοργανώσεις. Άλλη ομάδα στο Europa League, άλλη στο πρωτάθλημα. Ώστε, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί η δουλειά στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός να μπορέσει να είναι φρέσκος και παράλληλα να παίρνει αυτό που θέλει.

Αυτό που ήθελε τώρα ήταν να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης, να έχει το δικαίωμα στην ευρωπαϊκής παρουσίας και μέσα στο 2023. Το τι θα συμβεί στη Γερμανία σε 13 ημέρες, είναι πιθανό να καθοριστεί από το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα. Δύο νίκες στο Δευτεριάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (17/10) και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό το ερχόμενο Σάββατο (22/10), πέραν του ότι είναι απαραίτητες, μπορούν να αλλάξουν και να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία. Αλλά και την ετοιμότητα του συνόλου.

ΥΓ. Ο Ανδρέας Ντόι δεν ήταν κακός στην Κρήτη. Ατυχος ήταν, καθώς η προβολή που έκανε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο Μπακού, ήταν αλάνθαστος. Και έδειξε ότι πέρα από ποδοσφαιρικές ικανότητες, διαθέτει και θράσος και προσωπικότητα. Διότι δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν 19χρονο παίκτη να ανταπεξέλθει τόσο καλά, μετά από μια τόσο κακή στιγμή λίγες ημέρες πριν. Κι όλα αυτά, ενώ ο Ντόι δεν είναι στόπερ. Αλλά παλαιάς κοπής αμυντικός μέσος. Δυνατός, δυναμικός, με κορμί… παλαιστή και μπόι 1.90 μ. Ένα παιδί που έχει όλα τα φόντα να κάνει καριέρα. Την ώρα, μάλιστα, που ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να επανεμφανίσει στα παιχνίδια του και πιθανότατα το μεγαλύτερο ταλέντο της ακαδημίας του. Τον 18χρονο στόπερ Αλέξη Καλογερόπουλο. Καλύτερες «μεταγραφές» από αυτές, δεν μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Αυτά τα παιδιά και όσα ακόμη «έρχονται», είναι η πραγματική περιουσία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ