Το ιδιαίτερο σχόλιο του Μίτσελ στον Γαβαλά: «Ωραίο μέρος για να γράψουμε πάλι ιστορία»

Το ιδιαίτερο σχόλιο του Μίτσελ στον Γαβαλά: «Ωραίο μέρος για να γράψουμε πάλι ιστορία»

Ο Νίκος Γαβαλάς έκανε μια ανάρτηση για το ματς με τη Φράιμπουργκ και ο Μίτσελ έστειλε το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα σχολιάζοντας στη φωτογραφία.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Φράιμπουργκ για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (22:00), με τον Νίκο Γαβαλά να κάνει μια ιδιαίτερη ανάρτηση για την γερμανική πόλη.

Συγκεκριμένα, ο Γαβαλάς στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media αναφέρθηκε στην πανέμορφη πόλη, που θα φιλοξενήσει το σημαντικό ματς των πρωταθλητών Ελλάδας απόψε, μίλησε για τον ελληνισμό και τον Αριστοτέλη, αλλά και για τη δομή του γηπέδου της Φράιμπουργκ και το γεγονός ότι υπήρχαν όρθιοι μετά από χρόνια στο  εντός έδρας ματς της γερμανικής ομάδας με τη Ναντ μετά από πολλά χρόνια.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι πως κάτω από την ανάρτηση του Γαβαλά, σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλες, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά και σε άπταιστα ελληνικά πως το Φράιμπουργκ είναι «Ωραίο μέρος για να γράψουμε πάλι ιστορία».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γαβαλάς: 

«Σηκώνεις το βλέμμα σου, δεξιά αντικρύζεις το Europa Park, την έδρα της Φράιμπουργκ. Αριστερά, προβάλει ο Μέλας Δρυμός, με την πυκνή βλάστηση που κατά τόπους εμποδίζει το φως του ήλιου να φτάσει στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα οι κορμοί να φαντάζουν μαύροι από την έλλειψη φωτός. Και όλα αυτά στο Φράιμπουργκ, την πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό ηλιοφάνειας στη Γερμανία. Τα παιχνίδια της φύσης.

Και τα παιχνίδια της ζωής. Σαν χθες στην πόλη αυτή άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Καζαντζάκης. Τη μέρα που πατούσαμε το πόδι μας στο Φράιμπουργκ, συμπληρώνονταν 65 χρόνια από το θάνατο ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών, που έχει διαβαστεί στο εξωτερικό όσο κανένας άλλος συμπατριώτης μας.

Και μόνο στην ιδέα πως στα εδάφη αυτά ξεψύχησε η ψυχή του πολιτισμού της Ελλάδας, αισθάνεσαι δέος. Δεν ξέρω αν αυτός ο κορυφαίος σύγχρονος φιλόσοφός μας πρόλαβε να… συναντήσει εδώ το άγαλμα ενός αρχαίου φιλοσόφου, του Αριστοτέλη που κοσμεί την είσοδο του φημισμένου πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ. Μπορεί να διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους σε έναν άγνωστο για εμάς χωροχρόνο.

Μία αστραπή η ζωή του… μα πρόλαβε την αθανασία μέσα από τα έργα του. Είναι οι σκέψεις που κυριαρχούν στο μυαλό μου λίγο πριν περάσουμε το κατώφλι της σύγχρονης έδρας της Φράιμπουργκ. Ένα γήπεδο που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, έχοντας στα «σπλάχνα» του και στοιχεία από το παρελθόν. Πιο χαρακτηριστικό όλων, είναι η μεγάλη κερκίδα των ορθίων στο ένα πέταλο.

Η τραγωδία του Χίλσμπορο ήταν η αφορμή για την κατάργηση της κερκίδας των ορθίων στην Αγγλία και την τοποθέτηση καθισμάτων σε όλες τις εξέδρες για λόγους ασφαλείας. Αντιθέτως στη Γερμανία τις έχουν διατηρήσει. Και ενώ η UEFA για δεκαετίες δε θέλει να ακούει για κερκίδες ορθίων, φέτος έδωσε άδεια σε δύο ομάδες να τις χρησιμοποιήσουν ως ένα πείραμά της: στη Φράιμπουργκ και στη Ναντ!

Εδώ, στην οικολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης λόγω της εκτεταμένης χρήσης φωτοβολταϊκών και της καθιέρωσης των ποδηλάτων ως βασικού μέσου μεταφοράς, είναι ο τελευταίος εκτός έδρας αγώνας μας, στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League. Αλλά όπως είχε γράψει ο Καζαντζάκης, «σα δε φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, δεν βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει».

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Γαβαλά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ