O Ζοσέ Μουρίνιο γιορτάζει… είκοσι χρόνια επιτυχίες και έχει ακόμη το κοκαλάκι της νυχτερίδας

O Ζοσέ Μουρίνιο γιορτάζει… είκοσι χρόνια επιτυχίες και έχει ακόμη το κοκαλάκι της νυχτερίδας

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, ο Ζοσέ Μουρίνιο επιμένει να δηλώνει… Special One και η Ρώμη φλέγεται για χάρη του

Ευρωπαϊκή βραδιά και Ζοσέ Μουρίνιο στην ίδια πρόταση, σχεδόν αυτόματα δημιουργεί συνειρμούς τόσο… όσο: 1-0 (με σκόρερ τον 20χρονο Μποβέ) ας πούμε όπως χθες βράδυ έφτασε στη Ρόμα για να κάνει τη δουλειά κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάβι Αλόνσο.

To πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa League. Το τελευταίο πριν από την επιβεβαίωση μιας διετίας όνειρο για την Λύκαινα. Κάτοχος του πρώτου Conference League πέρσι τέτοια εποχή, υποψήφια κάτοχος και του Europa αν την αντέξει σε μια εβδομάδα (18/5) το σκοινί στο Λεβερκούζεν.

Παράξενα όλα τα παραπάνω; Σε καμία περίπτωση. Για τον Special One κουβεντιάζουμε. Είκοσι χρόνια πριν ο Πορτογάλος έκανε τα ίδια και καλύτερα με την Πόρτο λανσάροντας για τα καλά την περίπτωση του στην κεντρική σκηνή του ποδοσφαίρου.

Το κύπελλο UEFA το 2003 (αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στους προημιτελικούς) όταν ο χθεσινός του σκόρερ, ο Μποβέ(16/5/2002), γιόρταζε τα πρώτα του γενέθλια. Το Champions League το 2004 (κόντρα στη Μονακό του Άκη Ζήκου): Η Back to back σε μια τέχνη που ο 60χρονος την γνωρίζει όσο άλλος κανείς. Δύο τα δικά του Champions League (το πήρε και με την Ίντερ το 2009), δύο και τα Europa League (με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2017) .

Απαραίτητη σημείωση: Η Ρόμα είχε να νικήσει κοντά ένα μήνα, από το 4-1 με την Φέγενορντ που την έστειλε στους ημιτελικούς. Στη Serie A έχει πέσει στο 7 της κατάταξης, πέντε βαθμούς πίσω από τη ζώνη του Champions League. Σιγά μην σκάσει όμως: Είδε μποτιλιάρισμα (Λάτσιο 64, Ίντερ 63, Μίλαν 61, Αταλάντα 58, Ρόμα 58) γύρω της από Νο3 και κάτω και σκέφτηκε πως μάλλον είναι πιο εύκολο για εκείνη το… άλλο μονοπάτι που οδηγεί με ακρίβεια κάτω από τα άστρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ήταν το 225ο ευρωπαϊκό παιχνίδι το χθεσινό που βρήκε τον Μουρίνιο στον πάγκο (125 νίκες, 48 ισοπαλίες, 51 νίκες). Αν δεν γνωρίζει αυτός πως παίζονται τέτοιες παρτίδες, τότε ποιος στα αλήθεια το ξέρει;

«Συγχαρητήρια Ζοσέ» έσπευσε να του πει μετά τον ημιτελικό ο δημοσιογράφος που είχε την ευθύνη για το flash interview. Αλλά τι το ήθελε; «Δεν δέχομαι τα συγχαρητήριά σου γιατί αυτό είναι μόλις το πρώτο ημίχρονο. Δεν γιορτάζω ποτέ στο πρώτο ημίχρονο, επίσης δεν κλαίω ποτέ όταν στο ημίχρονο…» του έστειλε απάντηση πληρωμένη ο Special One και φυσικά έκανε χώρο στον τόμο με τις περίφημες ατάκες του για να προσθέσει ακόμη μια.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετρά συνολικά 26 τίτλους στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής (με την ιστορία να ξεκινά το 2000 στον πάγκο της Μπενφίκα), περισσότερους από έναν κατά μέσο όρο για κάθε χρόνο της 23χρονης καριέρας του.

Σε αυτά τα 23 χρόνια έχει δώδεκα παρουσίες σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης –ναι, μια φορά κάθε δύο χρόνια-. Από αυτές πήγε στον τελικό τις 5 και εκεί το ποσοστό του είναι 100%. Αν τα καταφέρει να οδηγήσει τη Ρόμα στην επόμενη πίστα του Europa League, θα βρεθεί στον 30 τελικό της καριέρας του.
Στην περίπτωση του, τα λόγια μοιάζουν (και είναι) περιττά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ