Σεβίλλη – Ρόμα 1-1 (4-1 πεν): UEFA… Sevilla League

Σεβίλλη – Ρόμα 1-1 (4-1 πεν): UEFA… Sevilla League

Η Σεβίλλη για επιβλήθηκε της Ρόμα με 4-1 στα πέναλτι (1-1 κ.δ και παρ.) και κατέκτησε το Europa League για 7η φορά στην ιστορία της.

Δεν το χάνει με τίποτα! Η Σεβίλλη είναι για 7η φορά στην ιστορία της η κάτοχος του Europa League, αποδεικνύοντας πως είναι ξεκάθαρα η διοργάνωσή της, μετά τη νίκη της με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ και παρ.) επί της Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έχασε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό. Mε τους μόνους που θα μπορούσαν να του τον στερήσουν να είναι οι Σεβιγιάνοι στον συγκεκριμένο τελικό.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν πτοήθηκε παρότι είχε μείνει πίσω στο σκορ, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες εν τέλει να πηγαίνουν στα πέναλτι. Οι Ανδαλουσιανοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και έτσι ο τίτλος του Europa League τους ανήκει δικαιωματικά.

Το σκηνικό στην Πούσκας Αρένα της Βουδαπέστης είχε στηθεί. Σεβίλλη και Ρόμα παρατάχθηκαν μπροστά στο κοινό τους, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση του τροπαίου του Europa League.

Η Σεβίλλη είναι η πολυνίκης του θεσμού και σχεδόν… δικαιωματικά λογίζονταν ίσως το φαβορί, αλλά από την άλλη ο άνθρωπος των τελικών, Ζοσέ Μουρίνιο, ήταν εκεί για να γράψει ιστορία με τη Ρόμα, έναν χρόνο μόλις μετά την κατάκτηση του Conference League.

Η παρουσία του Ντιμπάλα από την αρχή στο ματς, ήταν η μόνη έκπληξη σε ένα ματς που εξελίχθηκε στο ξεκίνημά του εντελώς αναμενόμενα, με τις δύο ομάδες προσεκτικές στα μετόπισθεν, με λιγοστές φάσεις, πολλή δύναμη, αρκετά φάουλ και κίτρινες κάρτες.

Η Ρόμα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 12′, με τον Σπινατσόλα να σουτάρει κινούμενος κεντρικά εντός περιοχής και τον Μπόνο να αποκρούει έχοντας καλή τοποθέτηση. Οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που είχαν και τη μερίδα του λέοντος στις λιγοστές φάσεις, με τις φωνές τους για πέναλτι στον Άμπραχαμ (33′), να μην βρίσκουν αποδέκτη, με τον Τέιλορ μετά από χρήση VAR να δείχνει «παίζεται».

Ότι δεν έγινε στην φάση του 12′, έγινε σχεδόν 20 λεπτά μετά. Ο Μαντσίνι έγινε κάτοχος της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου, είδε τον Ντιμπάλα που είχε ήδη ξεκινήσει κάθετη κίνηση μεταξύ των δύο στόπερ των Σεβιγιάνων, του πάσαρε στην κατάλληλη στιγμή και ο Αργεντινός με δύο επαφές, κοντρόλαρε και πλάσαρε εύστοχα τον Μπόνο για το 1-0 των Ρωμαίων στο 35′.

Η μοναδική αντίδραση της Σεβίλλης, ήταν εντυπωσιακή και λίγο έλλειψε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ιβάν Ράκιτιτς μετά από καλό πάσινγκ γκέιμ, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ που νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο, όχι όμως και το… δοκάρι που σταμάτησε την πορεία της και κράτησε το 1-0 υπέρ των Ρωμαίων στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε ιδανικά για τους τυπικά γηπεδούχους οι οποίοι ευτύχησαν με το… καλησπέρα στην πρώτη τους ευκαιρία να ισοφαρίσουν! Ο Νάβας σέντραρε από τα δεξιά, ο Εν Νεσίρι προσπάθησε να κάνει το ξεπέταγμα στο πρώτο δοκάρι και ο Μαντσίνι υπό πίεση, πέτυχε αυτογκόλ για το 1-1 της Σεβίλλης μόλις στο 55′.

Στο 67′ λίγο έλειψε να απαντήσει η Ρόμα και να πάρει το προβάδισμα. Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ, η άμυνα της Σεβίλλης κόλλησε, η μπάλα παρέμεινε στην περιοχή, με τους Άμπραχαμ και Ιμπάνιες να σουτάρουν, αλλά το μελέ στην μικρή περιοχή του Μπόνο, έβγαλε τον Αλγερινό τερματοφύλακα νικητή, με το σκορ να παραμένει στο 1-1.

Στο 76′ ήταν η σειρά της Σεβίλλης να διαμαρτυρηθεί στον Τέιλορ ο οποίος αρχικά υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ιμπάνιες στον Εν Νεσίρι, αλλά τελικά μέσα από το VAR, φάνηκε πως ο Βραζιλιάνος πρόλαβε να βρει μπάλα.

Στο 83′, η Ρόμα λίγο έλλειψε να πάρει το ματς, όταν μετά από εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ από τον Πελεγκρίνι, ο Μπελότι βγήκε σε τετ α τετ προ του Μπόνο, με τον τερματοφύλακα της Σεβίλλης να κάνει άλλη μια απόκρουση. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Εκεί οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, με τη Σεβίλλη να έχει την υπεροχή και ορισμένες καλές στιγμές ωστόσο δεν μπορούσε να σκοράρει. Με κορυφαία φάση το δοκάρι στην εκπνοή του δευτέρου μέρους της παράτασης όπου άφησε τους πάντες… άφωνους στο γήπεδο. Με το ματς όμως να πηγαίνει στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο Μπόνο απέκρουσε το πέναλτι του Μαντσίνι, ο Ιμπάνιες έστειλε το δικό του στο δοκάρι και ο Μοντιέλ, αφού ο Τέιλορ διέταξε σωστά επανάληψη γιατί ο Ρουί Πατρίσιο είχε κινηθεί εκτός γραμμής (το απέκρουσε την πρώτη φορά), νίκησε τον Πορτογάλο για να σφραγίσει έναν ακόμα θρίαμβο της Σεβίλλης στη δική της διοργάνωση.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπόνο – Χεσούς Νάβας (95’ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι (120’+7’ λ. τρ. Μαρκάο), Άλεξ Τέλες (95’ λ. τρ. Ρέκικ) – Φερνάντο (120’+9’ Χορδάν), Ράκιτιτς – Οκάμπος, Όλιβερ Τόρες (46’ Σούσο), Μπράιαν Χιλ (46’ Λαμέλα) – Εν Νεσίρι.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο – Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες – Τσελίκ (91’ Ζαλέφσκι), Μάτιτς (120’ λ. τρ. Μπόβε), Κριστάντε, Σπινατσόλα (106’ Γιορέντε) – Πελεγκρίνι (106’ Ελ Σααράουϊ), Ντιμπάλα (68’ Βαϊνάλντουμ) – Έιμπραχαμ (75’ Μπελότι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ