Γιασίν Μπόνο: Ο «φύλακας άγγελος» από το Μαρόκο

Γιασίν Μπόνο: Ο «φύλακας άγγελος» από το Μαρόκο

Ο Γιασίν Μπόνο αναδείχθηκε MVP του τελικού του Europa League και υπήρξε το πρόσωπο της βραδιάς για τη Σεβίλλη, ακριβώς όπως είχε κάνει και με το Μαρόκο στο Μουντιάλ.

Ο Γιασίν Μπόνο απέκρουσε δυο πέναλτι στη χθεσινή «ρώσικη ρουλέτα» απέναντι στη Ρόμα και οδήγησε εκ του ασφαλούς την Σεβίλλη στο 7ο τρόπαιο( Europa League) στην ιστορίας της.

Ο Μαροκινός κίπερ υπήρξε επιδραστικός σε ολόκληρο το παιχνίδι κρατώντας όρθια την ομάδα του και μέσα στη διεκδίκηση του τροπαίου ουκ ολίγες φορές πριν η αναμέτρηση οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Μάλιστα ήταν και ο MVP του τελικού.

Διαβάστε επίσης: Οριστικά στον 3ο προκριματικό του Europa League ο Ολυμπιακός

 

Στην κανονική διάρκεια πραγματοποίησε ορισμένες καταπληκτικές αποκρούσεις με αποκορύφωμα την απόκρουση στο τετ α τετ του 83ου λεπτού με αντίπαλο τον Μπελότι, στον οποίο αρνήθηκε το γκολ που θα έκρινε εν πολλοίς τον τελικό.
Έτσι μοιραία οδηγηθήκαμε στα πέναλτι με τον Μπόνο να αποκρούει δυο χτυπήματα, δυο κεντρικών αμυντικών των «Ρωμαίων», του Μαντσίνι και του Ιμπάνιεζ.

Πριν από το χθεσινό τελικό έχει κάνει ακριβώς το ίδιο στους 16 του Μουντιάλ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, καθώς ο Μπόνο πέντε μήνες πριν είχε κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με την εθνική ομάδα του Μαρόκο στη φάση των 16 του Μουντιάλ του Κατάρ, με αντίπαλο σχεδόν «καρμικά» την εθνική Ισπανίας, πικραίνοντας έτσι τους Ανδαλουσιανούς φίλους του, πιάνοντας δυο από τα τρία χαμένα πέναλτι της Ισπανίας.
Για την ιστορία σε εκείνη τη βραδιά είχε αποκρούσει τα πέναλτι των Σολέρ και Μπουσκέτς, ενώ είχε αποσυντονίσει και τον Πάμπλο Σαράμπια στην πρώτη εκτέλεση της « Φούριας Ρόχας».

Ο ίδιος ο Μπόνο πάντως μετά τον τελικό απέναντι στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε: « Έχω ήδη ζήσει στιγμές σαν αυτή και καταλάβαινα πως έπρεπε να μείνω ήρεμος σήμερα. Ήταν ένας χρόνος γεμάτος έντονα συναισθήματα, πρώτα με το Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μετά με την Σεβίλλη και έπρεπε να το πάρω πιο χαλαρά».

Επίσης αναφέρθηκε και στον προπονητή της ομάδας, ο οποίος πριν φτάσει στην Ανδαλουσία η ομάδα πάλευε για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ τώρα κατέκτησε το Europa League και του χρόνου θα αγωνιστεί στο Champions League.

Φραγάκης Γεώργιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ