Η σκέψη για Ελ Κααμπί, η ανάλυση του Μαρτίνεθ και τα «στημένα»

Η σκέψη για Ελ Κααμπί, η ανάλυση του Μαρτίνεθ και τα «στημένα»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Ελ Κααμπί στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με την Γκενκ

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης για το Βέλγιο, εκεί όπου θα κοντραριστεί το βράδυ της Πέμπτης με την Γκενκ στη ρεβάνς του 1-0 για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να υπερασπιστούν το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα και αν τα καταφέρουν θα έχουν κάνει το αποφασιστικό βήμα για να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αυτό διότι αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει τη Γκενκ, στα πλέι οφ θα κοντραριστεί με την Τσουκαρίτσκι.

Το μυαλό των πειραιωτών βέβαια δεν είναι στα πλέι οφ αλλά στη ρεβάνς με τη Γκενκ, με τον τεχνικό της ομάδας του λιμανιού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ να σχεδιάζει τα πλάνα του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με την Γκενκ.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η προπόνηση της Τρίτης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους, καθώς ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έδειξε πράγματα ενόψει της ρεβάνς με τους Βέλγους.

1.Ο Ελ Κααμπί αγωνίστηκε σαν αλλαγή στο πρώτο παιχνίδι με την Γκενκ αλλά η καλή εικόνα που έβγαλε ο Μαροκινός δεν πέρασε απαρατήρητη από τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Γι’ αυτό και ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του 30χρονου στράικερ στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε και από την δοκιμή που έκανε ο Ισπανός κόουτς στο Ρέντη.

Ο Μαρτίνεθ έδειξε ότι σκέφτεται να βάλει βασικό τον Ελ Κααμπί, καθώς ο Μαροκινός είναι σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης κι έχει δυνάμεις και βοήθησε με την παρουσία του από την ώρα που μπήκε στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Μαρτίνεθ δεν έχει πάντως ακόμα αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού στον αγώνα της Πέμπτης και θα περιμένει και την προπόνηση επί βελγικού εδάφους για να κάνει την τελική επιλογή.

2.Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει κάνει αρκετές δοκιμές για την εντεκάδα της ομάδας του στο παιχνίδι της Πέμπτης και μια σκέψη του Μαρτίνεθ είναι και η χρησιμοποίηση του Μπιέλ στην αρχική εντεκάδα.

Ίσως σε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον σέντερ φορ και αν τελικά ο Ισπανός προπονητής αποφασίσει την συγκεκριμένη κίνηση τότε ο Μπιέλ θα πάρει τη θέση του Καρβάλιο.

3.Ο Μαρτίνεθ μίλησε για 45 περίπου λεπτά στους παίκτες του πριν από την έναρξη της προπόνησης. Ζήτησε πάθος και ένταση από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού κι έδειξε και σε βίντεο στιγμιότυπα από το πρώτο παιχνίδι, αναλύοντας συγκεκριμένα στοιχεία του αγώνα στους «ερυθρόλευκους».

4.Ένα ακόμα στοιχείο της προπόνησης που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά τη σημασία που έδωσε ο Μαρτίνεθ στις στατικές φάσεις. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δούλεψαν σχεδόν σε όλη την προπόνηση πάνω στα «στημένα», προφανώς γιατί ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού θέλει να δει βελτίωση των παικτών του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ