Παναθηναϊκός: Τα γκρουπ δυναμικότητας και οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους του Europa League

Παναθηναϊκός: Τα γκρουπ δυναμικότητας και οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους του Europa League

Μετά τον αποκλεισμό του από την Μπράγκα, ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στο Europa League.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε κόντρα στην Μπράγκα σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, όμως ηττήθηκε για δεύτερη φορά από τους Πορτογάλους και έτσι έμεινε εκτός των ομίλων του Champions League. Παρόλα αυτά το ευρωπαϊκό ταξίδι των Πρασίνων συνεχίζεται στο Europa League όπου θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής (1/9, 14:00).

Η απουσία του «τριφυλλιού» από την ευρωπαϊκή σκηνή τα τελευταία χρόνια, όπως και ο περσινός αποκλεισμός από την Σπάρτα Πράγας, επηρέασαν αρνητικά την όλη εικόνα. Κάτι που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα μπει με τον ελάχιστο συντελεστή στην κλήρωση, υιοθετώντας ουσιαστικά εκείνον της Ελλάδας που είναι 5,045. Αριθμός που τον τοποθετεί στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Και πλέον γνωρίζουμε αρκετούς από τους πιθανούς αντιπάλους του.

Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ, Ρόμα, Βιγιαρεάλ, Λεβερκούζεν και Αταλάντα είναι οι έξι σίγουρες από τις οκτώ για το πρώτο γκρουπ. Πιθανές επίσης είναι τόσο η Σπόρτινγκ, όσο και η Ρεν. Η Μπέτις θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ, ενώ στο 2ο ή 3ο αναμένεται να καταλήξουν Μόλντε, Μπράιτον και Μαρσέιγ.

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι η Φράιμπουργκ που μπορεί να βρεθεί σε όλα τα γκρουπ, ακόμα και στο τέταρτο. Όσον αφορά τις ομάδες που σίγουρα θα αποφύγουν οι Πράσινοι καθώς θα μπουν στο ίδιο pot είναι η Μπάτσκα Τοπόλα και η Σερβέτ, ενώ είναι πιθανό να βρεθούν εκεί και οι Μακάμπι Χάιφα, Στουρμ Γκρατζ, Τουλούζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ