Παναθηναϊκός: Τα χρήματα που έχει ήδη εξασφαλίσει και πόσα θα πάρει στο Europa League

Παναθηναϊκός: Τα χρήματα που έχει ήδη εξασφαλίσει και πόσα θα πάρει στο Europa League

Ο Παναθηναϊκός δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League, όμως η ευρωπαϊκή του πορεία αλλά και αυτή που θα ακολουθήσει, του εξασφαλίζει «γερή» οικονομική ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπράγκα με 0-1 και με συνολικό σκορ 3-1, γνώρισε τον αποκλεισμό από την συνέχεια του UEFA Champions League.

Ένα επιτυχημένο καλοκαίρι στην Ευρώπη για το «τριφύλλι», κάτι το οποίο δεν φάνηκε μόνο στις προκρίσεις και τους αγώνες αλλά και στο οικονομικό κομμάτι.

Το ποσό που ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε εάν έμπαινε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα ήταν ένα πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα, όμως και αυτά που έχει ήδη εξασφαλίσει από την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League μόνο ασήμαντα δεν είναι.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχουν εξασφαλίσει ήδη 5 εκατομμύρια ευρώ από την πρόκριση τους για τα Play Off του Champions League, ενώ για την επικείμενη παρουσία τους στο Europa θα βάλουν στα ταμεία τους άλλα 3.630.000 ευρώ!

Και τα έσοδα δεν σταματάνε εκεί. Κάθε νίκη στον όμιλο αποφέρει μπόνους 630.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία 210.000 ευρώ. Σε περίπτωση που τερματίσει πρώτος στον όμιλο θα κερδίσει άλλα 1.100.000 ευρώ, ενώ αν βγει δεύτερος 550.000 ευρώ.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα περιμένει να δει ποιες θα είναι οι 32 ομάδες των ομίλων, ώστε να δει πόσα έσοδα θα μπορεί να κερδίσει από την 10ετη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό πάει ανάλογα με τους πόντους που έχει η κάθε ομάδα αυτά τα 10 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ