Πώς θα καλύψει το κενό στην άμυνα ο Αλμέιδα…

Πώς θα καλύψει το κενό στην άμυνα ο Αλμέιδα…

Πρεμιέρα στο AMEX κόντρα στην Μπράιτον και μεγάλο το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας για την ΑΕΚ. Ποιες οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα.

Μετά από περίπου τρία χρόνια, η ΑΕΚ επιστρέφει σε ευρωπαϊκό όμιλο. Δεκέμβρης του 2020 ήταν όταν η Ενωση αντιμετώπιζε τη Λέστερ για την 6η αγωνιστική του Europa League. Εύκολη ήττα στο Νησί και… αντίο στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση με μόλις ένα τρίποντο.

Τώρα, ο Δικέφαλος βρίσκεται ξανά στο Νησί, με τις συνθήκες και τα δεδομένα να είναι τελείως διαφορετικά. Νταμπλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ και με άλλον αντίπαλο στον δρόμο της. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου και αναζητούν μια υπέρβαση για να ξεκινήσουν με θετικό τρόπο το ταξίδι τους στα εφετινά group stages.

Διαβάστε επίσης: Γιοβάνοβιτς: «Μας εμπνέει ότι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα καλείται να κάνει το τέλειο παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον, σε μια αναμέτρηση όπου τα προβλήματα είναι πολλά. «Πονοκεφαλιάζει» ο Ματίας Αλμέιδα και με το δίκιο του. Τη στιγμή που βλέπει ξανά στις επάλξεις δυο από τα πιο πολύτιμα όπλα του (Λιβάι Γκαρσία, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς), ξεμένει από κεντρικούς αμυντικούς. Η λέξη «κακοδαιμονία» κυριαρχεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, καθώς, ως γνωστόν, η Ενωση έχει ταξιδέψει στο Νησί δίχως τους δυο βασικούς στόπερ της. Τον Ντομαγκόι Βίντα και τον Αρολντ Μουκουντί. Πρόβλημα στα πλευρά ο Κροάτης, λοίμωξη ο Καμερουνέζος και η ΑΕΚ σε αναμμένα κάρβουνα για τη μάχη με το σύνολο του Ντε Τσέρμπι.

Με τον νεοαποκτηθέντα Αλεξάντερ Κάλενς να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, τα κουκιά για το κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας είναι κάτι παραπάνω από μετρημένα. Σε αλχημείες θα προχωρήσει ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο μόνος καθαρόαιμος στόπερ είναι ο Σίμος Μήτογλου. Κάπως έτσι, οι επιλογές περιορίζονται σε τρία πρόσωπα: Στους Εχσάν Χατζισαφί, Ντάμιαν Σιμάνσκι και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

«Έχω λύσει τον τρόπο που θα παίξουμε. Σχετικά με το rotation θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Δεδομένου ότι λείπουν Βίντα και Μουκουντί θα υπάρξουν αλλαγές στην άμυνα, ένας από τους παίκτες που θα παίξουν θα είναι ο Μήτογλου», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο Αλμέιδα, που δε θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του.

Μοιρασμένες λοιπόν οι πιθανότητες και για τους τρεις. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την τελική επιλογή του Αργεντινού τεχνικού. Τόσο ο Ιρανός, όσο και ο Πολωνός είχαν χρησιμοποιηθεί από τον Αλμέιδα παλαιότερα. Συγκεκριμένα, είχαν περάσει από τη συγκεκριμένη ιδιαίτερη θέση στις αρχές της περυσινής προετοιμασίας. Οταν ο «Πελάδο» ψαχνόταν για το σχήμα, έχοντας κατά νου και την τριάδα στο κέντρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα, όπως είπαμε, υπάρχει και η περίπτωση του Σιντιμπέ. Ο Γάλλος μπορεί να μην έχει μπει καλά στην εφετινή σεζόν, ωστόσο έχει μια «άλφα» εμπειρία για το κέντρο της άμυνας. Αρκετές ήταν οι φορές που χρειάστηκε να πάρει θέση στα στόπερ, όταν αγωνιζόταν στη Ligue 1 με τη φανέλα της Μονακό.

Μένει να φανεί λοιπόν το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Μήτογλου, με τον Αλμέιδα να παίρνει την τελική απόφαση στο παρά πέντε του ματς. Εχει ένα… βουνό να ανέβει η ΑΕΚ, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση: Να «σοκάρει» με το… καλησπέρα την Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ