«Κλειδί» ο Ορτέγκα στο πλάνο νίκης κόντρα στη Φράιμπουργκ

«Κλειδί» ο Ορτέγκα στο πλάνο νίκης κόντρα στη Φράιμπουργκ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σκέφτεται να ξεκινήσει τον Φρανσίσκο Ορτέγκα κόντρα στη Φράιμπουργκ και οι λόγοι είναι αρκετοί. Οι υπόλοιποι της 11άδας.

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. Πέρυσι οι Ερυθρόλευκοι είχαν 40 ποδοσφαιριστές. Αλλά οι πραγματικά καλές και πρώτης γραμμής λύσεις, ή αν θέλετε, οι παίκτες που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, δεν ήταν ανάλογες με το «μέγεθος» του ρόστερ. Φέτος, με 26-27 παίκτες δυναμικό, ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ πιο γεμάτη ομάδα. Με τους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί να είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε καλή κατάσταση, ταχυδυναμικοί (σ.σ. στοιχείο που έλειπε από τον περσινό Ολυμπιακό), με χαρακτηριστικά που η ομάδα τα είχε ανάγκη, αλλά και διψασμένοι για να πετύχουν.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατάφερε έως τώρα να κάνει σπουδαία διαχείριση και να μπορέσει να πάρει το καλύτερο που μπορούσε, αναλογικά με την κατάσταση, τον χρόνο προετοιμασίας και προσαρμογής του κάθε νέου παίκτη. Και σκοπεύει να το κάνει και τώρα, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Φράιμπουργκ. Ο Ισπανός τεχνικός δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει πολλά σχετικά με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το Ρέντη, ένα πρόσωπο «παίζει» πολύ δυνατά για το αρχικό σχήμα. Αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό και την αγωνιστική φιλοσοφία του συνόλου. Αυτό είναι ο Φρανσίσκο Ορτέγκα.

Ο 24χρονος Αργεντινός αριστερός μπακ, ο οποίος δεν ξεκίνησε στο ντέρμπι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μαρτίνεθ τον σκέφτεται για το παιχνίδι με τους Γερμανούς. Καθώς ποντάρει στα χαρακτηριστικά του. Στην ταχύτητα, την έκρηξη, τη δημιουργία. Διότι δεν είναι μυστικό ότι 42χρονος τεχνικός θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στη Φράιμπουργκ. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει τελείως τις… διεκδικήσεις των Πειραιωτών στον όμιλο του Europa League. Με τον ίδιο να έχει στο πλάνο του και τους Ιμπόρα και Μπιελ. Αλλά χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα τους προτιμήσει.

Ο Μαρτίνεθ μίλησε με τον Ορτέγκα. Μιλάει πολύ όλες αυτές τις ημέρες με τον Αργεντινό. Του εξηγεί αναλυτικά τι θέλει από εκείνον. Πώς πρέπει να κινείται στον χώρο. Πώς να καλύπτει, πότε να προωθείται, πώς να γυρνάει πίσω. Πώς να «διαβάζει» το παιχνίδι. Αλλά παράλληλα του κάνει… μάθημα και σχετικά με τη διαφορά επιπέδου στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Καθώς εάν, τελικά, επιλεγεί, θα είναι το πρώτο του, η παρθενική του συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και η τρίτη του συνολικά, μετά τα 60 λεπτά κόντρα στη Λαμία και το 10λεπτο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οσο για τις υπόλοιπες θέσεις; Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Μαρτίνεθ σκέφτεται να μην προχωρήσει σε κάποια επιπλέον αλλαγή, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Αλλά όλα αυτά είναι στη θεωρεία και προκύπτουν από όσα έδειξε και στην τελευταία προπόνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει άποψη. Ή να έχει… κρύψει τις προθέσεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ