Γιοβάνοβιτς: «Είμαι χαρούμενος από την επιθετική μας συμπεριφορά – Έχουμε κάνει και καλύτερες εμφανίσεις φέτος»

Γιοβάνοβιτς: «Είμαι χαρούμενος από την επιθετική μας συμπεριφορά – Έχουμε κάνει και καλύτερες εμφανίσεις φέτος»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη τύπου, μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ, μίλησε για την αξία της ομαδικής προσπάθειας που έφερε το μεγάλο αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγαλειώδη νίκη επί της Βιγιαρεάλ με 2-0 χάρη στα γκολ των Ιωαννίδη και Σπόραρ, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μιλά για το τεράστιο αποτέλεσμα της ομάδας του.

Την καλύτερη πρεμιέρα που θα φανταζόταν πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός και ο Γιοβάνοβιτς στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια των παικτών του, που έβαλαν το «εγώ» τους κάτω από το εμείς.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στην ΑΕΚ με Χατζισαφί: Αποχώρησε με φορείο ο Ιρανός (vid)

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς: 

Για το αν ήταν η πιο ολοκληρωτική εμφάνιση επί ημερών του: «Ήταν από τις καλές εμφανίσεις που κάναμε. Βάση του αντιπάλου και βάση του παιχνιδιού. Όταν έχεις κερδίσει, όταν έχεις κάνει τόσο κόσμο χαρούμενο είναι σημαντικό. Είναι μια επιθετική ομάδα. Ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη. Ήταν μια όμορφη βραδιά. Όσον αφορά την απόδοση της ομάδας, όσον αφορά την διάθεση του κόσμο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Για το σημερινό αποτέλεσμα και πόσο σημαντικό είναι που έφυγε ο κόσμος χαρούμενος: «Είναι αλήθεια. Μετά την Μπράγκα σας είχα πει ότι δεν είναι εύκολο να μαζέψει κάποιος 65.000 κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που έρχονται να φύγουν χαρούμενοι. Χαίρομαι γι΄ αυτούς. Ο κόσμος που ήρθε ήταν πολύς και θα ήταν κρίμα να μην είναι καλό το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μένει στο μυαλό των φιλάθλων. Είναι μια μέρα που ο κόσμος έφυγε πλήρως χαρούμενος. Είναι ωραίο να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο, αλλά αποτελεί και ευθύνη»

Για το γεγονός ότι ο τρόπος που κερδίζει είναι διαφορετικός: «Για μένα είναι πολύ σημαντικό ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι παίκτες μου τα παιχνίδια. Είτε στην έδρα μας είτε εκτός έδρας. Η σοβαρότητα και η διάθεση να παίξουν το παιχνίδι. Στο Europa υπάρχουν πολύ ποιοτικές ομάδες. Είμαστε μια ομάδα που διεκδικεί αποτελέσματα. Με ικανοποιεί ο τρόπος που οι παίκτες μου αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια και πως αντιδρούν απέναντι σε ομάδες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Δεν βλέπω δισταγμό, δεν βλέπω φόβο και γενικότερα δεν βλέπω πράγματα που μπορούν να λειτουργήσουν εις βάρος μας. Βλέπω διάθεση, βλέπω τρεξίματα. Με ικανοποιεί το πως αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους.»

Για το ότι ο Παναθηναϊκός φέτος σκοράρει και δημιουργεί περισσότερο: «Για μένα είναι δύσκολο. Θα μας χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Ξέρω πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαν προπονητής το μόνο που έχω εγώ είναι τα αποδυτήρια μου και ο τρόπος που παίζουμε. Η ομάδα ενισχύθηκε στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Οι παίκτες που ήρθαν είναι όλοι καλοί. Το να παράγεις και να σκοράρεις είναι και θέμα συγκυριών. Είμαστε μια ομάδα που είναι συγκεντρωμένοι και οι ποδοσφαιριστές βάζουν πάνω απ΄ όλα την ομάδα. Προσπαθούμε να είμαστε ταπεινοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι χρόνο με χρόνο ο Παναθηναϊκός γίνεται όλο και πιο δυνατός στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα. Η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει την ομάδα. Βασίζομαι σε παίκτες που βάζουν πάνω απ΄ όλα την ομάδα. Όλο αυτό λειτουργεί θετικά για την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τους στόχους της και εντός και εκτός συνόρων. Ο χρόνος που έχουμε είναι λίγο λόγω των συνεχόμενων σημαντικών παιχνιδιών. Το θέμα είναι οι παίκτες να συνεχίσουν να είναι ταπεινοί για να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας»

Για το τρίπτυχο ομάδα – διοίκηση και κόσμος ο Γιοβάνοβιτς είπε: «Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Για μένα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλοί περίοδοι στην ομάδα. Μπορεί να έχουν και δύσκολες εποχές. Πρέπει σε αυτές τις εποχές να υπάρχει ψυχραιμία. Σίγουρα χρειάζεται πολλή δουλειά. Δεν θα ήθελα να μεγαλοποιήσουμε τη νίκη. Δουλέψαμε σκληρά για τις μεταγραφές. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε πολλά πράγματα να πετύχουμε γρήγορα. Όταν μια ομάδα λειτουργεί ομαλά έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε. Υπάρχει μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης. Έχουμε άλλα πέντε παιχνίδια μπροστά μας απέναντι σε καλές ομάδες. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι γιατί έχουμε κρίσιμα ματς μπροστά μας. Είναι ο μοναδικός τρόπος να είμαστε καλά εμείς και να είναι καλά οι οπαδοί μας. Οι νίκες, η διεκδίκηση τίτλων και οι ευρωπαϊκές νίκες αποτελούν μονόδρομο. Μπορούμε να είμαστε για μια μέρα χαρούμενοι. Παραπάνω από άλλες φορές».

Για την ηρεμία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού που υπάρχει φέτος και αν είναι δύσκολη η διαχείριση του σημερινού αποτελέσματος: «Είναι η πρώτη χρονιά που παίζουμε στην Ευρώπη. Υπάρχουν εναλλαγές συναισθημάτων. Πιο εύκολα το διαχειρίζεσαι ένα καλό αποτέλεσμα παρά ένα κακό. Αυτό που μέχρι τώρα αντιλαμβάνομαι σαν προπονητής είναι ότι οι ποδοσφαιριστές μου γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που έχουμε. Σκεφτείτε ότι έχουμε παίκτες εκτός λίστας που παίζουν με τις Εθνικές τους. Μου είναι πιο εύκολο

Για το αν έχει στο μυαλό του ότι δεν θα γίνει το ματς με την ΑΕΚ: «Γιατί να μην παίξουμε με ΑΕΚ; Ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι. Εμείς έχουμε υποχρεώση να το κάνουμε αυτό. Αν υπάρξουν κάποιες άλλες αποφάσεις θα το δούμε στη συνέχεια. Έχουμε ήδη ένα εξ αναβολής παιχνίδι. Το πρόγραμμα είναι συμπιεσμένο και νομίζω ότι δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε αυτό διότι δεν εξαρτάται από μας».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ