Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0: Σπουδαία νίκη για το τριφύλλι κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο»

Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0: Σπουδαία νίκη για το τριφύλλι κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο»

Με τους Φώτη Ιωαννίδη και Άντραζ Σπόραρ να πετυχαίνουν από ένα τέρμα σε κάθε μέρος ο Παναθηναϊκός έκαμψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την αντίσταση της Βιγιαρεάλ με 2-0, ξεκινώντας έτσι ιδανικά τη φετινή του περιπέτεια στους ομίλους του Europa League.

Ιδανικότερη πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Παναθηναϊκός. Μπροστά σε 57.000 φιλάθλους τους το τριφύλλι κατάφερε να… βυθίσει την Βιγιαρεάλ με 2-0 πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Σε μεγάλη βραδιά οι κυνηγοί της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Ιωαννίδης και Σπόραρ, οι οποίοι πέτυχαν από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο.

Διαβάστε επίσης: Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Τα πάνω – κάτω ο Δικέφαλος στη Φινλανδία

Πλέον με αυτή την νίκη οι πράσινοι θέτουν διαφορετικά δεδομένα, μιας και πριν την έναρξη της πρεμιέρας το «κίτρινο φαβορί» φάνταζε το φαβορί του ομίλου.

Επόμενη αποστολή για τον Παναθηναϊκό στο Ισραήλ κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, εκεί όπου θέλει να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για την πρόκριση.

Πως παρατάχθηκαν
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Μπρινιόλι, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Μλαντένοβιτς στην τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπερνάρντ ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ο Σπόραρ με τον Παλάσιος δεξιά και τον Μαντσίνι αριστερά.

Η ενδεκάδα της Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος, Κομεσάνια, Καπού, Σουάρεθ, Ντίας, Μοράλες.

Δυναμικό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό

Με… φόρα και την ορμή της έδρας ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ από την Βιγιαρεάλ, θέλοντας να επιβάλει από την αρχή τον δικό του ρυθμό. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν την κατοχή της μπάλας, βρίσκοντας κυρίως χώρο από τα δεξιά με τους Παλάσιος και Κώτσιρα, την ώρα που οι Ισπανοί είχαν «κλειδώσει» καλά τους Πέρεθ και Τσέριν.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι καταγράφηκε με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου, όταν η κεφαλιά του Σένκεφελντ, έπειτα από το κόρνερ του Μπερνάτ, έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρέινα.

Μεγάλη ευκαιρία για την Βιγιαρεάλ με τον Μοράλες

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Βιγιαρεάλ λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 18’ το «κίτρινο υποβρύχιο» ξεχύθηκε υπέροχα στην αντεπίθεση με τον Μοράλες να μπαίνει ωραία στη περιοχή να αποφεύγει τους Μάγκνουσον και Σένκεφελντ με προσποίηση, ωστόσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Υπέροχη συνεργασία Κώτσιρα – Ιωαννίδη και… φωτιά στο ΟΑΚΑ

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 38’. Γιάννης Κώτσιρας και Φώτης Ιωαννίδης συνδυάστηκαν υπέροχα, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Έλληνα φορ, ο οποίος με υπέροχο σκάψιμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 μέσα σε πανδαιμόνιο.

Η Βιγιαρεάλ άφησε χώρους και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε

Έχοντας μείνει πίσω στο σκορ η Βιγιαρεάλ θέλοντας και μη θα έπρεπε να γίνει πιο επιθετική στην επανάληψη, αν ήθελε να αποκομίσει κάτι από την βραδιά. Ωστόσο η συγκεκριμένη συνθήκη σήμαινε πως οι Ισπανοί θα αφήσουν κενά στα μετόπισθεν με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 2-0 σε τρείς περιπτώσεις.

Πρώτα με τον Ιωαννίδη στο 50′ και στη συνέχεια στο 53′, όταν και οι Παλάσιος, Μλαντένοβιτς δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ρέινα σε δύο περιπτώσεις.

Σπόραρ με το… καλησπέρα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε την σκακιέρα στο 68′, προχωρώντας σε διπλή αλλαγή με τους Σπόραρ και Βιλένα να μπαίνουν στην θέση των Ιωαννίδη και Τσέριν, με τον Σλοβένο φορ δέκα λεπτά να… καθαρίζει το παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα στο 78′ πήρε την μπάλα στο όριο της περιοχής και με υπέροχο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του προβάδισμα, σπαταλώντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες για το 3-0 με τους Βιλένα και Μάγκνουσον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Πέρεθ (76′ Αράο), Τσέριν, Παλάσιος (88′ Αϊτόρ), Μπερνάρ (77′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (68′ Βιλένα), Ιωαννίδης (68′ Σπόραρ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος (61′ Μορένο), Κομεσάνια, Καπού, Σουάρεθ (30′ Πίνο), Ντίας, Μοράλες.

Το 1-0: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ