Παναθηναϊκός: «Πράσινη» υπέρβαση 18 χρόνων!

Παναθηναϊκός: «Πράσινη» υπέρβαση 18 χρόνων!

Η τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Βιγιαρεάλ δεν είχε μόνο βαθμολογικό όφελος αλλά και ιστορικό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με κάτι παραπάνω από ιδανικά την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, μετά και την επικράτηση του στο ΟΑΚΑ, απέναντι στη Βιγιαρεάλ με 2-0.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην εποχή του Σέρβου τεχνικού, δίχως να αφήσει κανένα περιθώριο στην νικήτρια της διοργάνωσης το 2020. Με δύο γκολ από τους επιθετικούς του (Ιωαννίδη, Σπόραρ), έστειλε στο «καναβάτσο» την ισπανική ομάδα μπροστά σε ένα γεμάτο από κόσμο, Ολυμπιακό στάδιο.

Με αυτή τη νίκη ξεκίνησε ιδανικά στον όμιλο (βαθμολογικά), παίρνοντας ταυτόχρονα και ψυχολογία ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Όμως η σημασία του χθεσινού αγώνα στο ΟΑΚΑ έχει και διαφορετική -ιστορική- ανάγνωση.

Και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός «έσπασε» το σερί με το οποίο οι ισπανικές ομάδες τον «κρατούσαν στο χέρι». Πιο αναλυτικά το 2-0 με τη Βιγιαρεάλ, ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού με αντίπαλο ομάδα από την Ισπανία, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Ήταν η Σεβίλλη τότε, τον Φεβρουάριο του 2005 και η φάση των 16 του Champions League στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τότε οι πράσινοι του Φυλακούρη είχαν κερδίσει 1-0 με μια «φωτοβολίδα» του Λουκά Βύντρα στο 75ο λεπτό.

Βέβαια η πρόκριση δεν ήρθε στη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, καθώς έχασε στην Ανδαλουσία με 2-0.

Από τότε ακολούθησαν 16 παιχνίδια εκ των οποίων στα 13 ηττήθηκε από Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Μάλαγα, ενώ οι πιο πρόσφατες αφορούσαν τους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2016-2017 και τις δύο ήττες από την Θέλτα και ακόμη πιο πρόσφατες οι δύο αναμετρήσεις για τα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τους Βάσκους, από τους οποίους ηττήθηκε στην Λεωφόρο 2-3 (από 2-0) και με 1-0 στο «Σαν Μαμές».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ