Παναθηναϊκός: Ο «φύλακας-άγγελος» Μπρινιόλι και η επιτυχημένη αποστολή του Κώτσιρα

Παναθηναϊκός: Ο «φύλακας-άγγελος» Μπρινιόλι και η επιτυχημένη αποστολή του Κώτσιρα

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις υψηλές «πτήσεις», έχοντας για πρωταγωνιστές ξανά τους Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Γιάννη Κώτσιρα.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση που του επέβαλε η Μακάμπι Χάιφα, φεύγοντας από το Ισραήλ με τον πολύτιμο βαθμό (0-0), ο οποίος τον έστειλε στην κορυφή του έκτου ομίλου του UEFA Europa League.

Για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπρεπε να αντισταθεί στις όχι πάρα πολλές αλλά σημαντικές ευκαιρίες της Μακάμπι και το έκανε με απόλυτο πρωταγωνιστή για ακόμη μια φορά τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός πορτιέρο «κατέβασε ρολά» στην Χάιφα και αρνούμενος να δεχθεί γκολ, χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Αρχικά είπε «όχι» στον Νταβίντ στο 13΄, ακολούθησε το «στοπ» στον Καλαϊλί στο 20΄ και στο 59΄δεν άφησε ξανά τον Νταβίντ να ανοίξει το σκορ αποκρούοντας με τα πόδια.

Η σημαντικότερη στιγμή όμως ήταν στο 70ο λεπτό όταν ξανά ο Καλαϊλί βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση για να σκοράρει, η κεφαλιά του όμως βρήκε ξανά απέναντι της τον Μπρινιόλι.

Ο 32χρονος τερματοφύλακας δείχνει να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος για τον Παναθηναϊκό, διανύοντας εκπληκτικό 1,5 χρόνο και ειδικότερα από την έναρξη της σεζόν μέχρι και σήμερα, χαρίζοντας την τεράστια πρόκριση στη Μασσαλία απέναντι στη Μαρσέιγ και κρατώντας πολλές φορές την ομάδα του «όρθια» σε κρίσιμα σημεία, όπως ήταν αυτό στη Λεωφόρο απέναντι στην Ντνίπρο.
Έχει δεχθεί 13 γκολ σε 13 παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί (μόνο με τον Αστέρα έπαιξε ο Λοντίγκιν), με αντιπάλους τη Μαρσέιγ, την Μπράγκα, την Ντνίπρο, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Συνολικά πάνω από 75 σουτ στον στόχο!

Γιάννης Κώτσιρας: Αποστολή εξετελέσθη

Εκτός από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να περηφανεύεται και για ακόμη έναν ποδοσφαιριστή του.

Ο λόγος για τον Γιάννη Κώτσιρα, ο οποίος είχε ίσως την πιο δύσκολη αποστολή του, από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας ακραίος οπισθοφύλακας είχε την υποχρέωση μετά το ματς της ομάδας του στα Γιάννενα, να καλύψει το κενό του Γιώργου Βαγιαννίδη ο οποίος υπέστη θλάση.

Ο Βαγιαννίδης ήταν η αποκάλυψη του φετινού Παναθηναϊκού, με τις εμφανίσεις του (κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια) να τον καθιστούν βασικό, αναντικατάστατο και έναν εκ των πιο πολύτιμων μονάδων του «τριφυλλιού». Μετά τον τραυματισμό του κόντρα στον ΠΑΣ, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη δύναμη και ταχύτητα από τα δεξιά, κάτι που πολλοί πίστευαν ότι δεν μπορεί να την αναπληρώσει ο Γιάννης Κώτσιρας.

Ο 30χρονος δεξιός οπισθοφύλακας πήγε «κόντρα στα προγνωστικά» και πολύ γρήγορα με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, εξαφάνισε το κενό του Βαγιαννίδη. Έβγαλε την ασίστ στον Φώτη Ιωαννίδη στην αναμέτρηση κόντρα στην Βιγιαρεάλ, απείλησε αρκετές φορές την άμυνα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι και ήταν απόλυτα πιστός στο αμυντικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

Πλέον, με την επιστροφή του 22χρονου άσου, ο Σέρβος τεχνικός έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τη θέση του δεξιού μπακ, με τις υποχρεώσεις που έχει ο Παναθηναϊκός να γίνονται όλο και πιο απαιτητικές στο επόμενο διάστημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ