Και ο… μύτος θέλει τέχνη!

Και ο… μύτος θέλει τέχνη!

Ο Φορτούνης πέτυχε γκολ που δεν ξεχνιέται σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός απέδειξε περίτρανα ότι κάτι πολύ μεγάλο χτίζεται.

Είναι από τις βραδιές που θυμάσαι. Που δεν τις ξεχνάς εύκολα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει στην ιστορία του, μεγαλύτερες νίκες από την χθεσινή. Μέσα στο Καραϊσκάκη έχει ρίξει στο καναβάτσο ομάδες και ομάδες. Έτσι γρήγορα μου έρχονται στο μυαλό η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Άρσεναλ.

Η χθεσινή είχε την δική της, ΤΕΡΑΣΤΙΑ αξία. Δεν είναι εύκολο, μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή να κερδίζει την Γουέστ Χαμ, η οποία είχε συμπληρώσει 17 ματς χωρίς ήττα στην Ευρώπη, και είναι ο κάτοχος του Κόνφερανς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ο Πορόζο «άρπαξε» την ευκαιρία: Η μεγάλη νύχτα με τη Γουέστ Χαμ και οι αριθμοί που… δεν λένε όλη την αλήθεια (vid)

Και να παίρνει τη νίκη, πέρα για πέρα δίκαια, με εντυπωσιακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε την απόφαση να παίξει με τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα ενός αγώνα. Και αυτή η απόφαση σε συνδυασμό με την αλλαγή πλευράς σε Φορτούνη και Ποντένσε, έδωσε στην ομάδα την ώθηση που χρειαζόταν για να «πνίξει» τον αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και όλοι οι παίκτες προσέφεραν. Δεν υπήρχε κάποιος που να υστέρησε. Που να μην προσπάθησε. Που να μην μάρκαρε. Οι Άγγλοι, όποτε είχαν την μπάλα στα πόδια τους δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Δεν υπήρχε χώρος που να μην βρισκόταν παίκτης του Ολυμπιακού. Ένιωθαν οι Άγγλοι συνέχεια την ανάσα των… κομάντο του Μαρτίνεθ.

Θα σταθώ σε τέσσερις παίκτες και θα ζητήσω συγγνώμη από τους υπόλοιπους, γιατί δεν υπήρχε παίκτης που υστέρησε!

Ο Μαντί Καμαρά δεν υπήρχε σημείο του γηπέδου που να μην το πάτησε, έχοντας επαφή με την μπάλα. Ο Έσε δεν αφήνει… κουνούπι να περάσει. Ο ορισμός του αμυντικού χαφ και η απουσία του φάνηκε στο… μισό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

Ο Πορόζο, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Μπήκε στο αρχικό σχήμα, λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν με Φρέιρε και Ντόι και ο 23χρονος αμυντικός δεν μάσησε. Δεν λύγισε. Κέρδιζε τις μονομαχίες, έπαιξε με πάθος και δικαιωματικά καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Με τέτοιες εμφανίσεις, χτίζεις καριέρα…

Άφησα για το τέλος το… «Τι γκολ έβαλες ρε Κώστα». Δεν υπάρχει το 1-0, δεν υπάρχει ο τρόπος με τον οποίο σούταρε την μπάλα και την έστειλε στην δεξιά γωνία. Μόνο παίκτες τεράστιας κλάσης, μπορούν να πετύχουν τέτοια γκολ. Και μπορεί και ο ίδιος να είπε ότι σούταρε με μύτο, αλλά συγγνώμη Κώστα και ο μύτος θέλει τέχνη.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη αυτή εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση και πλέον στα δύο εκτός έδρας ματς σε Λονδίνο και Φράιμπουργκ θα προσπαθήσουν να μπουν στις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας και να συνεχίσουν στο Γιουρόπα και όχι στο Κόνφερανς Λιγκ.

Κατά τη γνώμη μου μπορούν να τα καταφέρουν. Και ακράδαντα πιστεύω, ότι ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος στα πρώτα δύο ματς του ομίλου. Τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε άλλους τρεις βαθμούς. ¨Έναν με την Φράιμπουργκ και δύο με την Τόπολα.

Υ.Γ. Η ερυθρόλευκη βραδιά έκλεισε υπέροχα με την άνετη νίκη του Ολυμπιακού, κόντρα στην Εφές. Ένας Ολυμπιακός που ακόμα δεν έχει παίξει κομπλέ, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται. Λίγο υπομονή να επιστρέψουν οι παίκτες, να προπονηθούν όλοι μαζί και πιστεύω ότι και φέτος θα απολαύσουμε πρώτοι το μπάσκετ του μέλλοντος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ