Η «κατάρα» της Νέας Φιλαδέλφειας: Το αρνητικό σερί 13 χρόνων της ΑΕΚ και αυτό που δεν έχει συμβεί ποτέ (vids)

Η «κατάρα» της Νέας Φιλαδέλφειας: Το αρνητικό σερί 13 χρόνων της ΑΕΚ και αυτό που δεν έχει συμβεί ποτέ (vids)

Η ΑΕΚ ηττήθηκε και από τη Μαρσέιγ εντός έδρας για την 4η αγωνιστική του Europa League, η «κατάρα» σε ευρωπαϊκά παιχνίδια συνεχίζεται και το αρνητικό σερί μεγαλώνει...

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στη Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ηττήθηκε με 2-0 και έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη σε εντός έδρας παιχνίδι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Ένωση μπορεί να πήγε στην «Opap Arena» για καλύτερα και για μια έδρα… φόβητρο, όμως τα πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι έτσι ακριβώς, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν πολλές αρνητικές παραδόσεις να κουβαλάνε στην πλάτη τους. Παραδόσεις πολλών ετών έως και δεκαετιών.

Η πρώτη από αυτές λέει ότι η ΑΕΚ δεν έχει νικήσει ποτέ στην ιστορία της στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ματς ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν έχει παίξει και πολλές φορές, μόλις δύο συμμετοχές έχει στο «Νίκος Γκούμας», αλλά δεν πανηγύρισε νίκη. Στην πρώτη της συμμετοχή σε ομίλους Champions League το 1994 η ΑΕΚ έχασε με 1-3 και 1-2 από Σάλτσμπουργκ και Άγιαξ αντίστοιχα ενώ έφερε 0-0 με τη Μίλαν.

Η επόμενη φορά ήταν το 2002 όταν έμεινε αήττητη στον όμιλο, αλλά δεν πήρε και νίκη. Έτσι λοιπόν είχε τρεις ισοπαλίες κόντρα σε Γκενκ (1-1), Ρόμα (0-0) και Ρεάλ (3-3). Σε έξι ματς λοιπόν, έχει απολογισμό δύο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Έχει παίξει πάρα πολλά ματς για νοκ-άουτ γύρους και έχει πάρει νίκες, αλλά σε ομίλους έπαιξε μόλις δύο φορές στο παλιό της γήπεδο.

Η άλλη αρνητική παράδοση είναι αυτή που θέλει την ΑΕΚ να μην έχει πάρει νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης εντός έδρας εδώ και 13 χρόνια. Ήταν 16 Σεπτεμβρίου 2010 όταν για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League η Ένωση νίκησε με 3-1 τη Χάιντουκ στο ΟΑΚΑ. Από τότε δεν πανηγύρισε ξανά νίκη ως γηπεδούχος. Εχασε με 0-3 από τη Ζενίτ και έφερε 1-1 με την Άντερλεχτ στα άλλα δύο ματς εκείνης της σεζόν.

Τη σεζόν 2017-18 έφερε τρεις ισοπαλίες για το Europa League με Ριέκα (2-2), Αούστρια Βιέννης (2-2) και Μίλαν (0-0) ενώ την επόμενη έχασε και στα τρία ματς. 0-2 από τον Άγιαξ, 2-3 από την Μπενφίκα και 0-2 από την Μπάγερν. Τελευταία της συμμετοχή σε ομίλους μέχρι τη φετινή ήταν τη σεζόν 2020-21 όταν και πάλι γνώρισε τρεις ήττες. 2-4 από την Μπράγκα, 1-2 από τη Λέστερ και 0-3 από τη Ζόρια. Μιλάμε δηλαδή για 11 ματς χωρίς νίκη.

Τη φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί ήδη τρεις φορές στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς να έχει καταφέρει να πάρει κάποια νίκη ούτε στα προκριματικά, ούτε στους ομίλους. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι ήρθε ισόπαλη στην έδρα της με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-2, ενώ ηττήθηκε από την Αντβέρπ με 1-2 στα play off του Champions League και αποκλείστηκε.

Από εκεί και πέρα στη φάση των ομίλων έχει αγωνιστεί ήδη δύο φορές στην έδρα της και πάλι όμως δεν έχει πανηγυρίσει νίκη με το σερί στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ευρωπαϊκά παιχνίδια να συνεχίζει να μεγαλώνει.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο πρώτο ματς για τον όμιλο κόντρα στον Άγιαξ ήρθε ισόπαλη με 1-1 εντός έδρας, ενώ το βράδυ της Πέμπτης γνώρισε ακόμη μια ήττα σε εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Μαρσέιγ με 2-0. Αποτέλεσμα που περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα στον όμιλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ