Η ΑΕΚ του Europa και της απουσίας το ανάγνωσμα…

Η ΑΕΚ του Europa και της απουσίας το ανάγνωσμα…

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στην Ολλανδία, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς έχει πορευτεί στο φετινό Europa League και πώς έχει διαχειριστεί το υλικό της.

Αυτό που έχει χαρακτηρίσει το φετινό ταξίδι της ΑΕΚ στο Europa League, είναι το γεγονός ότι και στα έξι παιχνίδια της, έχει τουλάχιστον μία απουσία βασικής της μονάδας. Δείτε αναλυτικά.

Ξεκινάμε από τους αγώνες με τη Μπράιτον. Στο πρώτο ματς στο «Amex Stadium», η «Ένωση» κατέβηκε χωρίς τους Βίντα και Μουκουντί, λόγω ίωσης, με τον Ματίας Αλμέιδα να καταφεύγει στη λύση του Νταμιάν Σιμάνσκι στα στόπερ. Παρόλα αυτά, το σχέδιο πέτυχε, καθώς πέτυχε μια εκπληκτική νίκη με 3-2.

Ωστόσο, ο αγώνας της Νέας Φιλαδέλφειας είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Λιβάι Γκαρσία και Γενς Γιόνσον ήταν οι μεγάλοι απόντες και αυτό στοίχισε, καθώς η ΑΕΚ ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τους «γλάρους» με 0-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Πέδρο.

Στη Μασσαλία, η «Ένωση» κατέβηκε χωρίς τον Γκαρσία, τον Γκατσίνοβιτς, τον Πιζάρο και τον Σέρχιο Αραούχο. Παρά το γεγονός ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού στεκόταν πολύ καλά έχοντας τις παραπάνω απουσίες, το λάθος του Στάνκοβιτς, που οδήγησε στο πέναλτι για το 2-1, την «πήρε από κάτω», με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχολογία της. Τελικό σκορ, 3-1. Από τον επαναληπτικό στο «σπίτι» της, έλειψε μόνο ο Ρότα, αλλά όλοι οι προαναφερθέντες ήταν ανέτοιμοι, κάτι που οδήγησε στην εκ νέου ήττα με 0-2.

Και φτάνουμε στον αποψινό αντίπαλο των «κιτρινόμαυρων», τον Άγιαξ. Στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων, στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί να μην είχαν και πάλι τον Λιβάι, αλλά αυτό δεν το πλήρωσε, μένοντας στην ισοπαλία (1-1), ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη. Το σημερινό παιχνίδι, είναι σίγουρα ιδιαίτερα απαιτητικό, λόγω του ότι χρειάζονται δύο αποτελέσματα για να καταφέρει να προκριθεί στα νοκ-άουτ του Conference League η «Ένωση». Βέβαια, δεν θα έχει στη διάθεσή της και πάλι τον Αραούχο, ενώ θα λείπει και ο πιο κομβικός της παίκτης, ο Ορμπελίν Πινέδα. Μαζί τους, θα μείνει εκτός και ο Εζεκιέλ Πόνσε, καθώς μετά το πέρας της τελευταίας προπόνησης αποφασίστηκε να να μην βρεθεί στο Άμστερνταμ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός εξτρέμ, τραυμάτισε σοβαρά τον αχίλλειο τένοντά του, κατά τη διάρκεια της ατομικής προετοιμασίας του το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να έχει παρακολουθήσει την φετινή πορεία των συμπαικτών του από την κερκίδα. Πάντως, αν η «Ένωση» συνεχίσει και τον Φλεβάρη στην Ευρώπη, δεν αποκλείεται να βρεθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για το Conference League.

Παρά το ότι του έλειπαν σε κρίσιμες περιστάσεις ο αρχισκόρερ και ο αρχηγός του, ο Ματίας Αλμέιδα δεν κρύφτηκε και έπαιξε στα ίσια κάθε αγώνα. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και απόψε. Άλλωστε, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για να αγνοηθεί.

Επιμέλεια: Νικόλας Παχής (Σπουδαστής στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ