Η μαγκιά του Αλμέιδα και η ατυχία της ΑΕΚ

Η μαγκιά του Αλμέιδα και η ατυχία της ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε σύνθημα νίκης για την ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ, με την Ένωση να κυνηγάει μια ιστορική πρόκριση σε μια συγκυρία που δεν είναι υπέρ της

Η ΑΕΚ παίζει το ευρωπαϊκό της μέλλον στην αποψινή αναμέτρηση (14/12. 22:00) κόντρα στον Άγιαξ στην «Άμστερνταμ Arena». Με αυτή την αναμέτρηση η Ένωση ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Europa League και ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να συνεχίσει στα νοκ-άουτ του Europa Conference League τον Φεβρουάριο του νέου έτους.

Ο Ματίας Αλμέιδα στη χθεσινή συνέντευξη τύπου διατύπωσε για ακόμη μία φορά την νοοτροπία που έχει περάσει στην ομάδα του τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Η ΑΕΚ θα παλέψει για την νίκη, ακόμα και αν της αρκεί η ισοπαλία . Οι κιτρινόμαυροι έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη, παρ’ ότι έχουν να διαχειριστούν πέντε σημαντικές απουσίες που δεν διευκολύνουν τα αγωνιστικά πλάνα του Αργεντίνου προπονητή.

Διαβάστε επίσης: Θυμάστε την τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη; Δείτε πως είναι στα 75 της η γνωστή ερμηνεύτρια των 60s

Όμως, αυτή μπορούμε να πούμε ότι είναι η μαγκιά του «Πελάδο», ο οποίος έχει περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία νικητή και έχει κάνει την Ένωση να παίζει πάντα για τη νίκη. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αρκετές φορές στη μέχρι τώρα στη θητεία του Αλμέιδα στον πάγκο τους, έχουν αγωνιστεί με αρκετά προβλήματα, ωστόσο τις περισσότερες φορές παλεύουν στον αγωνιστικό χώρο για ένα θετικό αποτέλεσμα, με τον 50χρονο τεχνικό να μην ψάχνει για δικαιολογίες.

Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Αίαντα στην Ολλανδία, σε μια συγκυρία που δεν μπορείς να την πεις ευνοϊκή για την ίδια. Η Ένωση από την ημέρα της κλήρωσης ήξερε ότι έχει μπροστά της ένα δύσκολο έργο, έχοντας να αντιμετωπίσει ομάδες με μεγάλα μπάτζετ, που προέρχονται από πιο προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Mπράιτον, Μαρσέιγ και Άγιαξ αποτελούν αντικειμενικά έναν δύσκολο όμιλο. Ακόμα κι έτσι όμως, η εικόνα της ομάδας του Αλμέιδα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αφού έχει συγκεντρώσει 4 βαθμούς, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις σε όλα τα παιχνίδια, και συνεχίζει να είναι μέσα στην υπόθεση πρόκριση στο Conference.

Η ΑΕΚ, δυστυχώς για την ίδια, αναζητά ένα αποτέλεσμα πρόκρισης στην Ολλανδία, απέναντι στον Άγιαξ, ο οποίος είναι μία από τις πιο βαριές φανέλες στην Ευρώπη, ενώ είναι κι ένας σύλλογος με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Επίσης, ο Αίαντας, αυτή τη περίοδο δεν θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, την ομάδα που έπαιξε στην «ΟΠΑΠ Αρένα» στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Άγιαξ, με τον Γιον Φαν Σιπ, στο πάγκο του έχει ταυτότητα στο παιχνίδι του και έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, ανεβαίνοντας και στον βαθμολογικό πίνακα της Ολλανδίας. Από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αίαντα ο πρώην ομοσπονδιακός μας τεχνικός, η ολλανδική ομάδα έχει γνωρίσει δύο ήττες από Μπράιτον και Μαρσέιγ, ενώ είναι αήττητος εντός συνόρων με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 7 παιχνίδια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ