Πέρασε στο… πρώτο ματς η Μίλαν (3-2) – Πρόκριση και για την Μπενφίκα στην Τουλούζη (0-0)

Πέρασε στο… πρώτο ματς η Μίλαν (3-2) – Πρόκριση και για την Μπενφίκα στην Τουλούζη (0-0)

Δείτε τις πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «16» του Europa League.

Με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις ξεκίνησε η βραδιά του Europa League, με τις πρώτες ομάδες να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους για τη φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA.

Η Μίλαν ήταν η πρώτη που πέρασε παρά την ήττα της με σκορ 3-2 από τη Ρεν στη Γαλλία, εκμεταλλευόμενη την καθαρή νίκη της με 3-0 στο πρώτο ματς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπουριζό στο 11′, όμως οι «ροσονέρι» ισοφάρισαν στο 22′ για το 1-1. Ο Μπουριζό έδωσε ξανά προβάδισμα στη Ρεν για το 2-1, με τον Λεάο να ισοφαρίζει σε 2-2. Τη νίκη στους Γάλλους, όχι όμως και την πρόκριση, χάρισε ο Μπουριζό που ολοκλήρωσε με πέναλτι το χατ-τρικ.

Πρόκριση και για την Μπενφίκα η οποία έμεινε ισόπαλη δίχως «τέρματα» στην Τουλούζη με την τοπική ομάδα. Εκμεταλλευόμενη τη νίκη της με σκορ 2-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Πορτογαλία και το «Ντα Λουζ».

Η Λανς έδειχνε να έχει την πρόκριση στο… τσεπάκι της, όμως η Φράιμπουργκ κατάφερε να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Περέιρα και Γουαχί, όμως οι Γερμανοί επέστρεψαν. Ο Σαλάι μείωσε σε 2-1 αρχικά, για να έρθει ο ίδιος παίκτης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για το 2-2 που έστειλε τις ομάδες στο έξτρα ημίωρο λόγω του 0-0 στο πρώτο ματς.

Την ανατροπή για την γερμανική ομάδα ολοκλήρωσε ο Γκρέγκοριτς στο 99ο λεπτό, όταν πήρε το ριμπάουντ και από κοντινή απόσταση σκόραρε για το 3-2, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Η Καραμπάγκ είχε πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην Πορτογαλία, επικρατώντας με σκορ 4-2, όμως η Μπράγκα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη στο Αζερμπαϊτζάν. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τους Φερνάντες και Τζαλό στο δεύτερο μέρος και με το 2-0 έστειλαν το ματς σε παράταση.

Η παράταση, όμως, έκρυβε αρκετές συγκινήσεις. Στο 102′ ο Ματέους Σίλβα σκόραρε για τους Αζέρους, ωστόσο στο 115′ ο Μπανζά με πέναλτι έκανε το 1-3 για τους αρσεναλίστας, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά, ο Ακουτζάντε έδωσε τη λύση στην Καραμπάγκ, αφού με το γκολ που πέτυχε στο 122′ σφράγισε το εισιτήριο για την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ