Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση Ρόμα (4-0) και Λίβερπουλ (1-5) – Το έσωσε στο φινάλε η Λεβερκούζεν (2-2)

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση Ρόμα (4-0) και Λίβερπουλ (1-5) – Το έσωσε στο φινάλε η Λεβερκούζεν (2-2)

Ρόμα και Λίβερπουλ βρίσκονται μια ανάσα από τους «8» του Europa Conference League έπειτα από τις εμφατικές τους νίκες κόντρα σε Μπράιτον και Σπάρτα Πράγας. Γλίτωσε στο... φινάλε η Λεβερκούζεν κόντρα στην Καραμπάγκ.

Λίβερπουλ και Ρόμα φρόντισαν να καθαρίσουν από νωρίς με την υπόθεση πρόκριση με τους Άγγλους να σκορπούν με 5-1 την Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία και τους Ρωμαίους με 4-0 εντός έδρας της Μπράιτον.

Κάπως έτσι οι ρεβάνς και για τις δύο αποκτά μορφή διαδικαστικού χαρακτήρα.

Δύο γκολ του Ντάργουϊν Νούνιες και από ένα των ΜακΆλιστερ, Λουίς Ντίας, Σόμποσλαϊ ήταν αρκετά για τους «Reds» ώστε να φτάσουν σε αυτό το εμφατικό 5-1.

Διαβάστε επίσης: Έγραψε ιστορία ο Μάικ Τζέιμς: Ξεπέρασε τον Σπανούλη και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague (pic, vid)

Από την άλλη Ντιμπάλα (12΄) Λουκάκου, (43΄) Μαντσίνι, (64΄) Κριστάντε (68), ήταν οι σκόρερ για την Ρόμα.

Τέλος στο άλλο ματς της βραδιάς η εκπληκτική Λεβερκούζεν βρήκε τον τρόπο να παραμείνει αήττητη! Στον πρώτο αγώνα των «16» του Europa League αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Καραμπάγκ στο Μπακού, παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 έως το 70΄ (μείωσε ο Βιρτς), ενώ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Πάτρικ Σικ!

Έτσι, η ομάδα-θαύμα του Τσάμπι Αλόνσο παραμένει αήττητη από το ξεκίνημα της σεζόν, σε μία διαδρομή επτά μηνών και 35 επίσημων αγώνων όλων των διοργανώσεων! Ο Βραζιλιάνος Ζουνίνιο Βιέιρα και ο Αλγερινός Γιασίν Μπενζία σημείωσαν στο πρώτο ημίχρονο τα γκολ των γηπεδούχων. Τώρα η Λεβερκούζεν καλείται να «σφγραγίσει» την πρόκριση στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (14/3) στη Γερμανία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ