Ματσάρες… Champions League στους «8» με φόντο το Δουβλίνο

Ματσάρες… Champions League στους «8» με φόντο το Δουβλίνο

Αγώνες επιπέδου Champions League θα διεξαχθούν απόψε (11/4) για την προημιτελική φάση του Europa League

Μια συνάντηση δύο προπονητών που παίρνουν ό,τι καλύτερο από τους παίκτες τους και η αντιπαράθεση ανάμεσα σε εντυπωσιακούς παίκτες γεμάτους γκολ, είναι μεταξύ των ιστοριών κατά την έναρξη των προημιτελικών του Europa League, στο δρόμο για το Δουλβίνο που θα φιλοξενήσει (22/5) τον τελικό της διοργάνωσης.

Δύο προπονητές με τεράστιο αντίκτυπο

Οι συζητήσεις  που ακολούθησαν την ανακοίνωση του Γιούργκεν Κλοπ ότι θα αποχωρήσει από το Άνφιλντ στο τέλος της σεζόν, ενισχύθηκαν περισσότερο από το ποδόσφαιρο που παρουσίασε η ομάδα του που είναι γεμάτη με νέους.

Αναμφισβήτητα υπάρχει λιγότερη «φασαρία» για τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, αλλά  σίγουρα ο αντίκτυπος που είχε στην Αταλάντα από την  άφιξή του το 2016 (12 μήνες μετά την άφιξη του Κλοπ στη Λίβερπουλ) ήταν επίσης μεγάλος.

«Ένας σούπερ προπονητής», χαρακτήρισε τον 66χρονο ο ομόλογός του στους «Κόκκινους». Ο Γκασπερίνι ανέλαβε τα ηνία ενός συλλόγου που αγωνιζόταν για υποβιβασμό και τους οδήγησε πίσω στην Ευρώπη μετά από 26 χρόνια απουσίας, στη συνέχεια στο Champions League για πρώτη φορά, συν δύο τελικούς του Coppa Italia, όλα αυτά παίζοντας ένα θεαματικό, επιθετικό παιχνίδι υψηλού κινδύνου. Το Άνφιλντ θα μπορούσε να γίνει «μάρτυρας» μίας ακόμα διαφήμισης του ποδοσφαίρου.

Ο ιταλικός «εμφύλιος»

Ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της Ρόμα, Φάμπιο Καπέλο, λέει ότι είναι αδύνατο να ονομαστεί ένα φαβορί στον ιταλικό «εμφύλιο» της διοργάνωσης, αλλά η πρόσφατη ιστορία ίσως υποδηλώνει κάτι διαφορετικό: οι «Τζιαλορόσι» κέρδισαν μόνο μία από τις τελευταίες 13 συναντήσεις των ομάδων. Η Ρόμα έχασε 3-1 στο «Σαν Σίρο» τον Ιανουάριο την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, αποτέλεσμα που την άφησε ένατη στη Serie A και επιτάχυνε την αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο.

Υπό τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι  βέβαια δείχνουν μία διαφορετική πρόταση. Η «κατεδάφιση» της Μπράιτον με 4-0 στους «16» ήταν απόδειξη αυτού και αιτία προσοχής για τη Μίλαν. Το ίδιο και η επιθετική δύναμη στη διάθεση της Ρόμα, με επικεφαλής τους Ρομέλου Λουκάκου και Πάουλο Ντιμπάλα. Φυσικά οι «Ροσονέροι» δεν λείπουν ούτε σε αυτό το μέτωπο, με τους Ραφαέλ Λεάο, Κριστιάν Πούλισιτς και τον 37χρονο Ολιβιέ Ζιρού, σκόρερ στις προηγούμενες συναντήσεις των ομάδων αυτή τη σεζόν.

Οι…τρομακτικές Λεβερκούζεν και Γουέστ Χαμ

Αξίζει κάποιος να σκεφτεί τι πρόκειται να πετύχει ο Τσάμπι Αλόνσο αυτή τη σεζόν: Ποτέ στην 119χρονη ιστορία της η Λεβερκούζεν δεν κέρδισε τη κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας. Έχουν τερματίσει δεύτεροι στη Bundesliga πέντε φορές, έχουν χάσει τρεις τελικούς Κυπέλλου Γερμανίας (σε σύγκριση με μια μοναχική νίκη του 1993) και έχασαν τον τελικό του UEFA Champions League του 2002. Ωστόσο αυτή τη σεζόν δείχνουν ακαταμάχητοι, ανοίγοντας μονοπάτια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δημιούργησαν μια αύρα αήττητου που μεγάλωσε με εντυπωσιακές επιστροφές κόντρα στην Καραμπάγκ στους «16».

Η Γουέστ Χαμ έχει…τρομάξει την Ευρώπη, σηκώνοντας το Conference League την περασμένη περίοδο και αποκλείοντας μια άλλη γερμανική ομάδα, τη Φράιμπουργκ, σε μια άλλη εντυπωσιακή καμπάνια αυτή τη φορά. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο  από τον Τσάμπι Αλόνσο.

 Ο Ομπαμεγιάνγκ σημείο αναφοράς  στη Μαρσέιγ

Μετά από τρεις…αδύνατες σεζόν με τα δικά του υψηλά πρότυπα, ο Πιερ Εμερίκ-Ομπαμεγιάνγκ επέστρεψε στα καλύτερά του αυτή τη «θητεία». Ο 34χρονος επιθετικός της Γκαμπόν πέρασε το όριο των 20 γκολ στις αρχές Μαρτίου, είναι ο πρώτος σκόρερ του Europa League και φαίνεται να επιταχύνει αντί να επιβραδύνει καθώς φτάνουμε στην τελική ευθεία.

«Είναι ο παίκτης», λέει ο προπονητής Ζαν Λουί Γκασέ, η άφιξη του οποίου τον Φεβρουάριο συνέπεσε με την πρόσφατη άνοδο. «Σε οποιαδήποτε ομάδα, έχεις τον παίκτη, τον βάζεις εκεί που του αρέσει να είναι και χτίζεις την ομάδα γύρω του. Βάζει γκολ, υποχωρεί αν χρειαστεί και δείχνει ακόμη και γενναιοδωρία».

Ο Ομπαμεγιάνγκ έχει ήδη καταρρίψει το προσωπικό του καλύτερο στη Ligue 1. Οι περίφημοι αμυντικοί της Μπενφίκα έχουν δουλειά  να κάνουν για να τον σταματήσουν.

 Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών

 Πέμπτη 11/4

22:00 Μίλαν (Ιταλία)-Ρόμα (Ιταλία)
22:00 Λίβερπουλ (Αγγλία)-Αταλάντα (Ιταλία)
22:00 Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
22:00 Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

Οι ρεβάνς

Πέμπτη 18/4
22:00 Ρόμα (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία)
22:00 Αταλάντα (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
22:00 Γουέστ Χαμ (Αγγλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)
22:00 Μαρσέιγ (Γαλλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (2 και 9 Μαΐου)

Μπενφίκα/Μαρσέιγ-Λίβερπουλ/Αταλάντα
Μίλαν/Ρόμα-Λεβερκούζεν/Γουέστ Χαμ

ΤΕΛΙΚΟΣ (22 Μαΐου, Δουβλίνο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ