Πέρασε σαν… σίφουνας από το «Άνφιλντ» η Αταλάντα (0-3,vid) – Πήρε τον ιταλικό… εμφύλιο με τη Μίλαν η Ρόμα (0-1)

Πέρασε σαν… σίφουνας από το «Άνφιλντ» η Αταλάντα (0-3,vid) – Πήρε τον ιταλικό… εμφύλιο με τη Μίλαν η Ρόμα (0-1)

Σε μια ιστορική βραδιά για την Αταλάντα, οι Ιταλοί επικράτησαν 3-0 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», ενώ προβάδισμα πρόκρισης πήραν Μπενφίκα, Λεβερκούζεν και Ρόμα (vids)

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Europa League με τα τέσσερα παιχνίδια να βγάζουν νικητές, αφού προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» πήραν Μπενφίκα, Λεβερκούζεν, Ρόμα και Αταλάντα.

Με το… 1,5 πόδι στα ημιτελικά είναι η Αταλάντα, που επικράτησε 3-0 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Τζιανλούκα Σκαμάκα στο 38ο λεπτό της συνάντησης, για να έρθει στο δεύτερο ημίχρονο ξανά ο ίδιος παίκτης να διπλασιάσει τα τέρματα των «μπεργκαμάσκι», αλλά και τα δικά του, για το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μάριο Πάσαλιτς στο 83′.

Στον ιταλικό… εμφύλιο ανάμεσα σε Μίλαν και Ρόμα στο «Σαν Σίρο», οι πρωτευουσιάνοι πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη, αφού επιβλήθηκαν με 1-0 και θα διεκδικήσουν την πρόκριση σε μια βδομάδα στο «Ολίμπικο». Το μοναδικό τέρμα, που χώρισε τις δύο ομάδες, σημείωσε ο Τζιανλούκα Μαντσίνι στο 17′.

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει να… τρελαίνει κόσμο και στο Europa. To σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο «χτύπησε» ξανά στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα και πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Γουέστ Χαμ. Στο 83′ ο Γιόνας Χόφμαν έκανε το 1-0 για τις «ασπιρίνες», για να έρθει ο Βίκτορ Μπονιφάσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Τέλος, προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Μπενφίκα, που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μαρσέιγ στο «Ντα Λουζ» με 2-1. Οι «αετοί» της Λισαβόνας προηγήθηκαν 2-0 χάρη στα τέρματα των Ράφα Σίλβα στο 16′ και Άνχελ Ντι Μαρία στο 52′. Οι Μασσαλοί όμως βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο, μειώνοντας στο τελικό 2-1 με δράστη τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 67ο λεπτό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπενφίκα-Μαρσέιγ 2-1
Λεβερκούζεν-Γουέστ Χαμ 2-0
Μίλαν-Ρόμα 0-1
Λίβερπουλ-Αταλάντα 0-3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ