Οι 3 ομιλίες-φωτιά του Πέδρο Μαρτίνς σε ένα 24ωρο!

Οι 3 ομιλίες-φωτιά του Πέδρο Μαρτίνς σε ένα 24ωρο!

Μέσα σε ένα 24ωρο ο Πέδρο Μαρτίνς απέδειξε ότι πέρα από καλός προπονητής, γνωρίζει τα σωστά λόγια για τους παίκτες του, για κάθε περίσταση. Το «για εμάς και τις οικογένειές μας», το «ξεχάστε τον διαιτητή, εμείς θα νικήσουμε» και το αυστηρό μήνυμα για τον Λεβαδειακό.

Τα παιχνίδια δεν παίζονται μόνο στα 90 λεπτά του αγώνα. Και φυσικά, δεν παίζονται μόνο από τους ποδοσφαιριστές. Με τους προπονητές να παίζουν πάντοτε σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη και στο αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης. Η προετοιμασία, ψυχολογική και αγωνιστική, είναι σχεδόν το 50% ενός αγώνα. Καθώς εκεί μπαίνουν οι βάσεις για να καταβάλλεις τον αντίπαλο σε κάθε τομέα και να υπερτερήσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δείξει στο διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά, τόσο το ποδοσφαιρικό σκέλος της προετοιμασίας, όσο και το ανθρώπινο, το ψυχολογικό, αυτό που συχνά είναι πιο σημαντικό από κάθε αγωνιστική οδηγία. Και στο παιχνίδι με την Μπέρνλι, η συνδρομή του 48χρονου τεχνικού ήταν σπουδαία.

Αφήνοντας στην άκρη το ποδοσφαιρικό σκέλος, στο οποίο επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι ο Πορτογάλος και το επιτελείο του έκαναν εξαιρετική δουλειά, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο Μαρτίνς φρόντισε με τρεις ομιλίες του μέσα σε ένα 24ωρο, να καθοδηγήσει τους παίκτες του στον σωστό δρόμο, αλλά και να στείλει το μήνυμα τις επόμενης ημέρας. Δύο ομιλίες την ημέρα του αγώνα με την Μπέρνλι και μία το απόγευμα της Παρασκευής…

«ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ»

Η πρώτη ομιλία του τεχνικού του Ολυμπιακού ήταν και αυτή που «έφτιαξε» τους ποδοσφαιριστές του. Μετά το τέλος του βίντεο στο Ρέντη και πριν ανέβουν στο πούλμαν οι παίκτες, ο Μαρτίνς τους μάζεψε και τους έδωσε το στίγμα της αναμέτρησης με την Μπένλι. Κυρίως, τους εξήγησε τι έπρεπε να κάνουν και γιατί. Αφήνοντας στην άκρη το ποδοσφαιρικό κομμάτι και βάζοντας στην κουβέντα τον εγωισμό των παικτών, την υπερηφάνεια τους, την ανάγκη για επιβεβαίωση.

Επέλεξε, λοιπόν, πολύ προσεκτικά τα λόγια του, αυξάνοντας την ένταση και το πάθος όλων στο Ρέντη: «Σήμερα παίζουμε για εμάς. Για τις οικογένειές μας. Για το σήμα στο στήθος και τον κόσμο που περιμένει να πάρει χαρά από εμάς. Σήμερα παίζουμε για να νικήσουμε και τίποτε άλλο. Παίζουμε για να δείξουμε σε όλους όσους δεν μας πιστεύουν, ότι κάνουν λάθος. Πάμε να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε»!

«ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο αμαυρώθηκε μόνο από την ανεκδιήγητη διαιτησία του Σλοβένου διαιτητή. Οι αποφάσεις του προκάλεσαν αναταραχή και εκνευρισμό στους παίκτες, αλλά και πάλι ο Μαρτίνς έκανε αυτό που έπρεπε στο ημίχρονο. Καθαρίζοντας το μυαλό των Ερυθρόλευκων από κάθε σκέψη για τη διαιτησία και επικεντρώνοντας στον στόχο.

Με τον τόνο της φωνής του να αναδεικνύει την αποφασιστικότητα και το… νεύρο του, ο Μαρτίνς δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση των λόγων του: «Είμαστε πάρα πολύ καλά. Παίζουμε καλά και είμαστε καλύτεροι. Δεν θέλω να ασχολείστε με τον διαιτητή. Δεν θέλω αποσυντονίζεστε ό,τι και να κάνει. Βγείτε εκεί έξω, παίξτε την μπάλα, παίξτε το παιχνίδι που ξέρετε. Εμείς θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Είμαστε καλύτεροι και θα νικήσουμε σίγουρα, Μπείτε και…». Με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά…

«ΝΙΚΗ ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ, ΑΛΛΙΩΣ… ΣΑΝ ΧΑΣΑΜΕ»

Η 3η ομιλία του προπονητή του Ολυμπιακού σε λιγότερες από 24 ώρες, έγινε με τους σφυγμούς σε κανονικά επίπεδα, αλλά με τον ίδιο να μην ρίχνει τον πήχη των απαιτήσεων, ενόψει της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε. Εξάλλου, ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού στη νέα χρονιά (όπως και κάθε χρονιά) είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πόσο μάλλον φέτος, που οι Πειραιώτες θέλουν να αποδείξουν σε όλους ότι η κυριαρχία τους θα συνεχιστεί, μετά το περσινό… διάλειμμα.

Πριν την έναρξη της προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, λοιπόν, ο Μαρτίνς μίλησε στους παίκτες του για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τους Βοιωτούς και ξεκαθάρισε ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης, είναι μη αποδεκτό. Και το είπε με πολύ ξεκάθαρο και απλό τρόπο: «Από σήμερα κοιτάζουμε το πρωτάθλημα και ξεχνάμε τα πάντα. Εάν δεν νικήσουμε τον Λεβαδειακό, είναι σαν να τα διαγράφουμε όλα, σαν να μην έγινε ποτέ το παιχνίδι με την Μπέρνλι και ό,τι κάναμε έως τώρα».

Ωστόσο είχε και μια… παραπάνω ατάκα και για τους Αγγλους, προειδοποιώντας άπαντες πως «μπορεί να νικήσαμε, αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει. Εχουμε να πάμε και στην Αγγλία, αλλά από τη Δευτέρα θα ασχοληθούμε με αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ