ΠΑΟΚ : Το 100ο γκολ ο Πρίγιοβιτς, νεότερος ξένος σκόρερ ο Ζαμπά!

ΠΑΟΚ : Το 100ο γκολ ο Πρίγιοβιτς, νεότερος ξένος σκόρερ ο Ζαμπά!

Σημαντικά ρεκόρ της Ευρωπαϊκής ιστορίας του κατέρριψε ο ΠΑΟΚ μετά το 3-0 στο ημίχρονο του αγώνα με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 3-0 στο ημίχρονο και ήδη έχει καταφέρει να πετύχει μερικά σημαντικά ρεκόρ όσον αφορά την Ευρωπαϊκή ιστορία του.

Πρώτα από όλα το γκολ του Πρίγιοβιτς στο 6ο’ λεπτό με το οποίο άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης, είναι το 100ο που πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά του ταξίδια

Ο δικέφαλος χρειάστηκε 91 παιχνίδια για πετύχει αυτή την επίδοση, ενώ όσον αφορά το πρώτο σημειώθηκε στις 20.09.1967 στη Λιέγη με «δράστη» τον Ανέστη Αφεντουλίδη.

Από εκεί πέρα ο Λεό Ζαμπά πέτυχε ένα ακόμη σημαντικό ρεκόρ. Εγινε είναι ο νεότερος ξένος παίκτης του ΠΑΟΚ, που σκοράρει στην Ευρώπη. Το φετινό απόκτημα του δικεφάλου τα κατάφερε σε ηλικία 20 ετών 2 μηνών και μιας ημέρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ κρατούσε μέχρι σήμερα ο Ιφεάνι Ουντέζε, ο οποίος ήταν 14 μήνες μεγαλύτερος όταν σκόραρε. Πάντως να προσθέσουμε ότι έξι νεότεροι Έλληνες έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα για τους ασπρόμαυρους στην Ευρώπη.

Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ  έχει να βάλει ο ΠΑΟΚ τρία γκολ εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο, από τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε επικρατήσει στα Γιάννινα με 3-1 (3-0 ημίχρονο).

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ σημείωσε τρία γκολ μακριά από την Τούμπα σε εκτός έδρας σε πρώτο ημίχρονο ευρωπαϊκού ματς, ήταν στις 3 Νοεμβρίου 2011. Τότε ο δικέφαλος είχε νικήσει τη Σάμροκ Ρόβερς με 3-1. Το σκορ στο ημίχρονο είχε διαμορφωθεί στο 3-0 με δύο γκολ του Σαλπιγγίδη και ένα του Φωτάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ