Μαλιούφας: «Δεν ξεχνιέται το ματς με τη Μπάγερν»

Μαλιούφας: «Δεν ξεχνιέται το ματς με τη Μπάγερν»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ θυμήθηκε τον αποκλεισμό του Δικέφαλου από τους Βαυαρούς στα πέναλτι πριν 35 χρόνια

Σαν σήμερα (2/11) πριν 35 χρόνια (το 1983) ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά μια ιστορική πρόκριση, αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Μπάγερν Μονάχου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετά από δύο ισοπαλίες 0-0 και παράταση που έληξε χωρίς γκολ.

Οι Γερμανοί μετά το 0-0 στην έδρα τους στη ρεβάνς (με το ίδιο σκορ είχε λήξει και το πρώτο ματς στην Τούμπα) χρειάστηκαν 20 εκτελέσεις πέναλτι (10 για κάθε ομάδα) και τη βοήθεια του Άγγλου διαιτητή, Αλαν Ρόμπινσον που έδωσε ορισμένες αστείες επαναλήψεις για να βγάλουν νοκ άουτ τον μαχητικό Δικέφαλο.

Δύο παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν μοιραίοι σε εκείνο το παιχνίδι: ο Γιάννης Δαμανάκης, ο οποίος αστόχησε στο 5ο πέναλτι του Δικέφαλου, το οποίο θα έδινε την πρόκριση και μετά ο 19χρονος τότε Κώστας Μαλιούφας, ο οποίος αστόχησε στο 19ο πέναλτι των εκτελέσεων πριν δώσει την πρόκριση στην Μπάγερν ο Πφαφ με 9-8.

Ο Κώστας Μαλιούφας μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1» και θυμήθηκε εκείνο το ιστορικό ματς στο Μόναχο, αλλά αναφέρθηκε και στην φετινή πορεία του ΠΑΟΚ.

Για το παιχνίδι με την Μπάγερν είπε: «Αυτά δεν ξεχνιούνται ποτέ. Ήταν φοβερή ατμόσφαιρα, εγώ ζούσα ένα όνειρο γιατί δεν πίστευα ότι παίζω κόντρα σε τέτοιους παίκτες και μαζί με τα ινδάλματα μου τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Εγώ ήμουν από μικρός ΠΑΟΚ δεν το έκρυψα ποτέ. Έχει μείνει στην μνήμη όλων εκείνο το παιχνίδι, ενώ πόσα άλλα ματς κρίθηκαν στα πέναλτι αλλά η Μπάγερν είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Όταν πήγε το δεύτερο παιχνίδι στα πέναλτι, οι παίκτες της Μπάγερν δεν ήθελαν να χτυπήσουν τα πέναλτι, αυτή ήταν απίστευτη στιγμή!».

Για το δικό του χαμένο πέναλτι: «Όταν έχασα το πέναλτι, έσκυψα και έκλαιγα, ήταν η πρώτη μου εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Εγώ ζούσα ένα όνειρο αφού έπαιζα στην ομάδα που αγαπώ και αυτό είναι ευλογία. Ήταν στιγμές έντονα φορτισμένες αλλά ήταν το κλίμα τέτοιο ώστε να μου δώσουν κουράγιο. Εγώ το θυμάμαι πάντα αυτό το χαμένο πέναλτι περισσότερο και από την επέτειο γάμου μου. Μετά από αυτό το παιχνίδι όλοι άρχισαν να μας αναγνωρίζουν. Μπήκα στο 105′ μπορεί να ήθελε ο Τσερνάι να αποδείξει ότι προκρίθηκε με ένα παιδάκι από ένα χωριό της Ελλάδας, ενώ αυτοί είχαν τα δισεκατομμύρια και μας έδειχναν όλοι τα πέντε δάχτυλα πριν το παιχνίδι…».

Για την τότε ομάδα του ΠΑΟΚ: «Ήταν τότε ένας παράγοντας, ο Παντελάκης, ο οποίος δημιούργησε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Θυμάμαι ένα παιχνίδι που βάλαμε ένα γκολ κόντρα στο Αιγάλεω και πανηγύριζα, τότε ήρθε στα αποδυτήρια και με ρώτησε: «Κωστάκη, με ποιον παίζαμε και πανηγυρίζεις έτσι;» και του απάντησα «Με το Αιγάλεω», τότε μου είπε: «Μόνο όταν βάζουμε γκολ κόντρα στην Μπάγερν ή την Μπαρτσελόνα θα πανηγυρίζεις έτσι!».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Άμα δούμε την τελευταία χρονιά τι έγινε, θα το ξαναπώ ότι ήταν κλοπή! Κρίμα στον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών, αφού το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στο γήπεδο, γιατί εγώ εκεί έχω μάθει ότι κρίνεται όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη αδικία αυτό που έζησαν πέρσι τα παιδιά. Φέτος δείχνουν ότι υπάρχει σταθερότητα και οι παίκτες που ήρθαν ήταν ποιοτικοί. Οι ουδέτεροι φίλαθλοι ζηλεύουν αυτά τα παιδιά και λένε ότι έχουμε μία ποιοτική ομάδα. Φυσικά δεν θέλει εφησυχασμό εμείς θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα για να φύγει αυτή η πίεση και να χαρεί ο κόσμος, ένας κόσμος οπού ενώ η ομάδα δεν παίρνει τίτλους συνεχίζει να αυξάνεται. Πρέπει να προσέχει πάρα πολύ ο κόσμος, είδαμε τι έγινε στην Πάτρα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί είδαμε τι έγινε πέρσι…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ