Ετσι θα προκριθεί ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League

Ετσι θα προκριθεί ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League

Οι Ερυθρόλευκοι για να προκριθούν στην επόμενη φάση θέλουν νίκη στον τελευταίο αγώνα απέναντι στην Μίλαν με δύο γκολ διαφορά (2-0 ή 3-1), προκειμένου να βάλουν από κάτω στην ισοβαθμία την ιταλική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε στα καρέ της Μπέτις, με την ισπανική ομάδα να παίρνει τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Κανάλες. Την ίδια ώρα στην Ιταλία η Μίλαν αν και βρέθηκε να χάνει εντός έδρας με 2-1 από την Ντουντελάνζ, έκανε την ολική ανατροπή και με τέσσερα γκολ στο τελευταίο μισάωρο επικράτησε με 5-2.

Μετά τα αποψινά αποτελέσματα, η Μπέτις βρίσκεται στην πρώτη θέση με 11 πόντους, με την Μίλαν να ακολουθεί με 10 και τον Ολυμπιακό να είναι στην τρίτη θέση με 7 βαθμούς. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο βρίσκεται στον πάτο του ομίλου χωρίς βαθμό. Στην τελευταία αγωνιστική οι Ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μίλαν (13/12, 22:00), ενώ η Μπέτις θα αγωνιστεί στην έδρα της Ντουντελάνζ. Η Μπέτις μετά το 1-0 επί του Ολυμπιακού πέρασε στην επόμενη φάση, ενώ η δεύτερη θέση θα κριθεί ανάμεσα στους Πειραιώτες και την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο.

Το παιχνίδι στο Φάληρο έχει πλέον χαρακτήρα τελικού και οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα τα δώσουν όλα για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Για να τα καταφέρουν θα πρέπει να κερδίσουν με δύο γκολ διαφορά (2-0 ή 3-1), προκειμένου να βάλουν από κάτω τη Μίλαν στην ισοβαθμία. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Σαν Σίρο η ιταλική ομάδα είχε επικρατήσει με 3-1. Αν το σκορ επαναληφθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», αυτή τη φορά με νικητή τον Ολυμπιακό, τότε θα περάσουν οι Πειραιώτες.

Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες θα έχουν από μία νίκη, την ίδια διαφορά γκολ στα μεταξύ τους ματς, θα έχουν βάλει τα ίδια γκολ συνολικά, αλλά και εκτός έδρας και θα ισχύσει το πέμπτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας, το οποίο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια του ομίλου. Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, αλλά με ένα σκορ της τάξεως του 4-2, 5-3, κοκ, τότε οι Μιλανέζοι θα πάρουν την πρόκριση γιατί θα έχουν περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Μπέτις (7-2) 11
2. Μίλαν (11-6) 10
3. Ολυμπιακός (8-5) 7
4. Ντουντελάνζ (3-16) 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ