Αλλάζει πρόσωπα στην εντεκάδα, περιμένει τον Φορτούνη

Αλλάζει πρόσωπα στην εντεκάδα, περιμένει τον Φορτούνη

Ζιλ Ντίας, Μαντί Καμάρα και Αχμέντ Χασάν στην πόρτα της εντεκάδας. Μάχη με τον χρόνο από τον αρχηγό που ήδη ξεκίνησε «διπλές» θεραπείες για να προλάβει το ματς της Πέμπτης με τη Ντιναμό Κιέβου.

Και κάπου εδώ: Η ευκαιρία του Ολυμπιακού να δείξει και να αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί το δυσκολότερο αποτέλεσμα της φετινής σεζόν. Να τακτοποιήσει τις σκέψεις του έπειτα από το σοκ της Κυριακής, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να προχωρήσει. Εγχείρημα δυσκολότερο από όσο φαίνεται. Αλλά σαφώς αναγκαίο.

Διότι η σεζόν έχει μέτωπα ανοιχτά. Και κυρίως διότι δεν υπάρχει χρόνος. Ήδη την Πέμπτη ορθώνει το ανάστημα της στο Φάληρο η Ντιναμό Κιέβου. Η ώρα του Europa league και της επιθυμίας για το «παραπάνω» σε σχέση με τα συνηθισμένα. Αμέσως μετά η ΑΕΚ, την Κυριακή, σε ένα αντάμωμα που εν πολλοίς θα αποφασίσει τη δεύτερη θέση της Σούπερ Λιγκ. Έπειτα το κύπελλο όπου παραμένει ανοιχτός λογαριασμός.

Έχει να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Επιβάλλεται λοιπόν να ξαναβρεί τον βηματισμό του. Να αφήσει πίσω του το αποτέλεσμα της Τούμπας, αλλά βεβαίως να φροντίσει να διορθώσει τις αγωνιστικές αρρυθμίες που εμφάνισε σε αυτή. Κυρίως στον τρόπο εφαρμογής του αμυντικού τρανζίσιον. Και της εντελώς λανθασμένης λειτουργίας της βασικής γραμμής άμυνας του. Εκεί όπου οι αποστάσεις εντός της γραμμής, και τα… βήματα πίσω δημιούργησαν πολύ μεγάλο πρόβλημα στη συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι το δικαίωμα στους μεσο-επιθετικούς του ΠΑΟΚ να λειτουργήσουν σε άνεση χώρου. Η απόσταση από τον Γκιγιέρμε και τον Νάτχο, ως τους δύο στόπερ έγινε… διάδρομος προσγείωσης στο πρώτο ημίχρονο. Και αυτή η συνθήκη ήταν που δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν ήταν μόνο ότι βρέθηκαν σε κακή βραδιά μια σειρά από ποδοσφαιριστές, ή ότι ο Δικέφαλος προηγήθηκε γρήγορα από ένα σουτ που η πορεία της μπάλας άλλαξε σε μια κόντρα. Ήταν η δική τους λάθος εφαρμογή που έκανε το πρόβλημα μεγαλύτερο.

Και είναι αλήθεια πως ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε όλο αυτό στο ημίχρονο να το αλλάξει. Όχι μόνο με την αντικατάσταση του Μπίμπαρς Νάτχο, από τον Μαντί Καμαρά. Αλλά κυρίως με τις οδηγίες στους δύο στόπερ του και στον Λεονάρντο Κούτρη που κάνοντας συνεχώς βήματα προς τα πίσω μεγάλωνε την απόσταση της άμυνας με τη μεσαία γραμμή. Όπως φάνηκε όμως ήταν ήδη αργά. Η ζημιά είχε γίνει πριν το ματς φτάσει στα μισά του δρόμου.

«Δεν παίζουμε το παιχνίδι μας. Τους αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν. Θέλω να ηρεμήσετε» έλεγε ο Πορτογάλος στην ανάπαυλα προσπαθώντας να αλλάξει την κατάσταση. «Δεν θέλω να μιλάει κανείς. Πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο» συμπλήρωσε ο Κώστας Φορτούνης προσπαθώντας με τον τρόπο του να συνδράμει και εκείνος στην «αντιστροφή» του κλίματος έπειτα από την πολύ κακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Ξαναλέμε όμως πως η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Ο Ολυμπιακός την πάτησε στην Τούμπα. Και δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ. Ούτε το πλάνο του βγήκε, ούτε η εικόνα ήταν ανάλογη της προσδοκίας. Πήγαν όλα ανάποδα το λάθος βράδυ. Και θα πρέπει να το αποδεχθεί με την ωριμότητα που απαιτεί η περίσταση. Πρέπει να βρει τρόπο να μην επαναλάβει μια τέτοια εμφάνιση. Πρέπει να ξαναπατήσει στις ράγες. Πρέπει να προχωρήσει σε μια σεζόν που έχει μίνιμουμ μπροστά άλλα 13 ματς, και στόχους προς διαπραγμάτευση.

Η εμφάνιση του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς, και τα όσα είπε στους ποδοσφαιριστές σίγουρα βοηθούν προς αυτή την κατάσταση. Στο να γυρίσει η σελίδα. Ήταν ο πρώτος που έστειλε το σχετικό μήνυμα. Παρά την απογοήτευση για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα. Έχει ήδη κερδίσει με την εικόνα του σε αυτούς τους μήνες, το δικαίωμα να νιώθει ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και οι ήττες, και οι κακές εμφανίσεις. Σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείς να τις ξεπεράσεις. Και να συνεχίσεις.

Και ενώ το πρόγραμμα είναι βαρύ και ασήκωτο για τις επόμενες ημέρες με τα δύο ματς με τους Ουκρανούς σε μια εβδομάδα (14-21/2) και ενδιάμεσα την αναμέτρηση με την ΑΕΚ; Στην πραγματικότητα προκύπτει και μια ευκαιρία. Η πρόκριση στους «16» του Europa και η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης προφανώς θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα να πάει… παρακάτω την κουβέντα.

Αγωνιστικά το θέμα που προκύπτει αφορά στον Κώστα Φορτούνη. Έχει ένα πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και ουσιαστικά ξεκίνησε ήδη να δίνει τη μάχη του με τον χρόνο για να προλάβει το ματς της Πέμπτης. Με «διπλές» θεραπείες και μπόλικη προσπάθεια ώστε να τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς που δεδομένα σκέφτεται μπόλικες αλλαγές στην εντεκάδα του σε σχέση με την Τούμπα.

Ο Ζιλ Ντίας, ο Μαντί Καμαρά και ο Αχμέντ Χασάν είναι προ των πυλών του αρχικού σχήματος. Λογικά θέτοντας υποψηφιότητα να αντικαταστήσουν τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Μπίμπαρς Νάτχο και τον Μιγκέλ Γκερέρο. Δεν αποκλείεται όμως ο Πορτογάλος τεχνικός να θελήσει να αλλάξει ακόμη περισσότερα πρόσωπα. Και έχοντας κατά νου βεβαίως την συνθήκη του rotation που είναι απαραίτητη για να βγει αυτό το πρόγραμμα. Αλλά και σίγουρα ως ακόλουθο της εμφάνισης της Κυριακής. Της «χειρότερης φετινής» όπως ο ίδιος είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ